Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα μηνύματα των μνηστήρων του ΠΑΣΟΚ λίγο πριν το ντιμπέιτ

Λευκός καπνός για τις 6 ενότητες του ντιμπέιτ (Οικονομία-ανάπτυξη, Κοινωνικό κράτος – νέα γενιά – δημογραφικό, Εξωτερική πολιτική – Αμυνα – ΕΕ, Κράτος – Θεσμοί – Αυτοδιοίκηση, Κλιματική Κρίση – Πολιτική Προστασία – ενεργειακή μετάβαση, ΠΑΣΟΚ: Η επόμενη μέρα) βγήκε χθες από τη συζήτηση των εκπροσώπων των 6 υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο η τελική συμφωνία «σκάλωσε» στο ύφος και τον τρόπο του αδιαμεσολάβητου διαλόγου μεταξύ των υποψηφίων, το οποίο θα αποφασιστεί σήμερα. Από την πλευρά του ο Ανδρουλάκης προτείνει τρεις ελεύθερες τοποθετήσεις σε ένα δίπλεπτο με απευθείας διάλογο των υποψηφίων στο τέλος κάθε γύρου ερωτήσεων, ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι πέντε του ενός λεπτού, με ορισμένο χρόνο 30 δευτερολέπτων για ερώτηση και 30 για απάντηση. Κι αυτά ενώ οι περιοδείες και οι παρεμβάσεις συνεχίζονται.

«Ανατρέψαμε τον δικομματισμό»

Νίκος Ανδρουλάκης

Στη σημασία της προσπάθειας που έχει γίνει τα χρόνια που είναι εκείνος πρόεδρος επέμεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέντευξή του στο Mega, μιλώντας για τη θέση που βρίσκεται σήμερα το ΠΑΣΟΚ και την προοπτική της ολικής του επαναφοράς.

«Το πολιτικό περιβάλλον μάς ευνοεί. Δεν είναι όμως μια ευκαιρία που έπεσε από την Ακρόπολη. Τη δημιουργήσαμε με κόπο και αγώνα. Ανατρέψαμε τον δικομματισμό που είχε χτιστεί, με τη Νέα Δημοκρατία στο 41%, τον ΣΥΡΙΖΑ στο 32% και το ΠΑΣΟΚ στο 8%» σχολίασε, ρίχνοντας τις σχετικές αιχμές στους συνυποψηφίους του: «Ακούω μόνο υποσχέσεις και σχέδιο δεν έχω ακούσει. Ποιο είναι το άλλο σχέδιο; Προσωπικά έκανα πράξη το σχέδιό μου. Πήρα το ΠΑΣΟΚ από τις μυλόπετρες της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ και το έβαλα ξανά στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό πρωταγωνιστικά» σχολίασε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στην τηλεμαχία της ερχόμενης Τρίτης, ο Ανδρουλάκης σχολίασε πως «κάποιοι αρνούνται τον αδιαμεσολάβητο διάλογο» που πρότεινε – δείχνοντας προς τη διαφωνία που προέκυψε λίγες ώρες αργότερα στη συνεδρίαση των εκπροσώπων.

Ο κόσμος να πάει στις κάλπες

Παύλος Γερουλάνος

Μήνυμα συσπείρωσης των υποστηρικτών του έστειλε ο Παύλος Γερουλάνος, μετά την τελευταία δημοσκόπηση που τον δείχνει τέταρτο, με μονοψήφιο ποσοστό. «Εάν πιστεύαμε τις δημοσκοπήσεις σε εκλογές ανάδειξης κόμματος, ο κ. Λοβέρδος θα ήταν πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ, η κ. Αχτσιόγλου πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Μεϊμαράκης πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός της χώρας», αναφέρει σε ανάρτησή του και καλεί τον κόσμο να πάει στις κάλπες.

Στην οπτική του Γερουλάνου, μιλάμε για μια «ανοικτή και σύνθετη διαδικασία», στην οποία κανείς δεν γνωρίζει το εκλογικό σώμα, άρα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια και το τελικό αποτέλεσμα, με το δίδυμο που θα βγει στην κάλπη. «Ο νέος πρόεδρος πρέπει να μπορεί να κρατήσει ενωμένο το Κίνημα και να είναι παντού παρών, οπωσδήποτε και στη Βουλή, για να μην αλωνίζει ο Μητσοτάκης», ανέφερε εκ νέου ο Γερουλάνος μιλώντας στου Ζωγράφου για το ζήτημα που έθεσε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για τον Δούκα, αφότου ο δήμαρχος Αθηναίων υπενθύμισε πως και ο ίδιος ήταν υποψήφιος χωρίς να είναι βουλευτής το 2021.

«Το ΠΑΣΟΚ αυτόνομο, χωρίς συμπτύξεις»

Αννα Διαμαντοπούλου

Στη Λάρισα βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες η Αννα Διαμαντοπούλου, πραγματοποιώντας και ομιλία στο κέντρο της πόλης. Η πρώην υπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης της Θεσσαλίας, περιγράφοντας «ένα πιλοτικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπλασης και αναδιάρθρωσης της περιοχής με έμφαση στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Πρέπει να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα με διαδικασίες fast track, όπως στο πρότυπο των έργων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Δεύτερος θεσσαλικός σταθμός ήταν ο Βόλος, όπου η Διαμαντοπούλου τόνισε πως υπό την ηγεσία της το ΠΑΣΟΚ θα κινηθεί ως αυτόνομο, σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, καθώς η ίδια δεν συμφωνεί με συμπτύξεις, συνιστώσες ή συνασπισμούς: «Πιστεύω ότι σε αυτές οι εκλογές αν καταφέρουμε και πείσουμε με τον λόγο και την ενότητά μας να έρθουν να ψηφίσουν 400.000 άνθρωποι, θα αλλάξει το πολιτικό σύστημα», ανέφερε –γνωρίζοντας πως και η ίδια στοχεύει στην αυξημένη συμμετοχή, καθώς οι μέχρι τώρα έρευνες δείχνουν πως η δική της υποψηφιότητα στοχεύει σε πιο ευρεία ακροατήρια του προοδευτικού Κέντρου.

Το κόμμα έμεινε κλειστό και φοβικό

Χάρης Δούκας

Τι εννοεί ο Χάρης Δούκας όταν μιλάει για «κλειστό και φοβικό ΠΑΣΟΚ», που μένει περιορισμένο; Εξηγώντας την κριτική που εξαπολύει κατά της σημερινής ηγεσίας (ΕΡΤ), ο Δούκας μίλησε για ένα κόμμα που «δεν κατάφερε να ανοίξει σε φίλους και μέλη, να αισθανθούν ότι συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες, να συνδιαμορφώνουν προτάσεις, πολιτικές, να αισθανθούν οι άνθρωποι π.χ. στη Φλώρινα ότι έχουν φωνή και εισακούγονται στα κεντρικά» –στέλνοντας, παράλληλα, το μήνυμα ενός πιο συμπεριληπτικού μοντέλου ηγεσίας που θα επιτρέψει και στον ίδιο να ανταποκριθεί στον διπλό ρόλο δημάρχου και προέδρου, εφόσον εκλεγεί.

Ο Δούκας απάντησε και στην ερώτηση για την τηλεμαχία, ο δήμαρχος Αθηναίων επεσήμανε πως ο ίδιος με τον Κώστα Μπακογιάννη είχαν κάνει «ένα καταπληκτικό ντιμπέιτ, ευρωπαϊκών προδιαγραφών», ζητώντας τη δυνατότητα 5 παρεμβάσεων με άμεσο διάλογο του κάθε υποψήφιου, με κανόνες και μία διαδικασία που να διασφαλίζει ότι δεν θα πέφτει ο ένας πάνω στον άλλον, όπως συμβαίνει στα πάνελ.

Κριτική στον Μητσοτάκη και εσωκομματικά βέλη

Μιχάλης Κατρίνης, Νάντια Γιαννακοπούλου

Προγραμματικά απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ζήτημα του Μεταναστευτικού: «Αν υπήρχε μια ελληνική κυβέρνηση με βούληση και συναίσθηση του προβλήματος θα είχε ζητήσει σύγκληση της Συνόδου Κορυφής των ηγετών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο κ. Μητσοτάκης, φοβισμένος και εξαρτημένος, δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης, που χθες βρέθηκε στην Ξάνθη ξεδιπλώνοντας ατζέντα εθνικών θεμάτων και Μεταναστευτικού.

«Η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το Μεταναστευτικό είναι “νεκρή” εδώ και καιρό, η Τουρκία δεν δέχεται επιστροφές παράτυπων μεταναστών και η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να στεναχωρήσει τον κ. Ερντογάν και δεν θέτει το ζήτημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο», σχολίασε.

Τα βέλη της στον Νίκο Ανδρουλάκη για την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της ΚΠΕ την Κυριακή έριξε η Νάντια Γιαννακοπούλου, σχολιάζοντας πως «κανείς δεν μπορεί να υποτιμά τα στελέχη του και τους υποψήφιους προέδρους βαφτίζοντάς τους άλλοτε πασαρέλα και άλλοτε διαχειρίσιμους».

Related posts

Η ΔΕΘ δεν σταμάτησε την γκρίνια

admin

Πώς πέρασε την πρώτη μέρα στον στρατό ο Κασσελάκης – Γραφείο για… δουλειά μετά την εκπαίδευση

admin

«Να σπάσεις αυγά», ζήτησε ο Μπουτάρης από τον Κασσελάκη

admin

Δημήτρης Κουρέτας: Είμαι πανέτοιμος, θα συνεργαστώ με όλους – Οι τρεις προτεραιότητες για τη Θεσσαλία

admin

Μετατίθενται για μια εβδομάδα οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

admin

Διπρόσωπη η Τουρκία: Θέλει διαύλους επικοινωνίας και επιμένει στη στρατηγική της έντασης στο Αιγαίο

admin

Χαρίτσης: Αντικατέστησε τη φωτό του ΣΥΡΙΖΑ με τον πίνακα-σύμβολο του Πελίτσα στα social

admin

Ανασχηματισμός – Γιώργος Μυλωνάκης: Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ

admin

Ξανά στην Ανατολική Μεσόγειο το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν

admin