Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχέδιο επανεκκίνησης του κόμματος

Αυτές οι μέρες είναι μέρες διεργασιών για το ΠΑΣΟΚ, καθώς όσο κατακάθεται η σκόνη των πανηγυρισμών στο επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη, αρχίζει να καθαρογράφεται το σχέδιο επανεκκίνησης του κόμματος για την επόμενη ημέρα – ώστε να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τη ΝΔ ακόμα και από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ φτάσουν έως τη διάσπαση. Ο καμβάς των αλλαγών στο ΠΑΣΟΚ ξεκινάει, όπως όλα δείχνουν, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Η αλλαγή στη θέση της γραμματέως θεωρείται δεδομένη, με τα ονόματα που ακούγονται για τη θέση να περιλαμβάνουν τον Πάρη Κουκουλόπουλο και τη Μιλένα Αποστολάκη – ωστόσο δεν αποκλείεται στο τέλος να «κλειδώσει» άλλο πρόσωπο, κοντά στην ηγεσία. Στις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων ακούγεται τόσο η παραμονή του Δημήτρη Μάντζου όσο και των Παναγιώτη Δουδωνή και Παύλου Χρηστίδη.

Η Χαριλάου Τρικούπη περιγράφει αυτές τις αλλαγές, αλλά κυρίως τις αλλαγές που θα γίνουν για το «άνοιγμα» του κομματικού μηχανισμού, εντός ενός ενωτικού πλαισίου. Η αξιοποίηση των συνυποψηφίων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι επίσης δεδομένη, ενώ αυτό που μένει να ξεκαθαρίσει είναι ο τρόπος: τα τηλεφωνήματα αναμένεται να ξεκινήσουν ανά πάσα στιγμή, με την πρόθεση να βρεθούν όλοι στην πρώτη γραμμή της μάχης που έρχεται. Η πιθανότητα δημιουργίας θέσεων αντιπροέδρων, για την οποία ακούγεται ο Παύλος Γερουλάνος, δεν προβλέπεται καταστατικά – ο τομεάρχης Οικονομίας, ο οποίος ό,τι κι αν γίνει θα παραμείνει στη θέση του, δεν αποκλείεται να ενταχθεί μαζί με την Αννα Διαμαντοπούλου (την έτερη των μεγάλων ποσοστών στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη), πιθανώς και τον Χάρη Δούκα, σε ένα ολιγομελές πολιτικό κέντρο στη λογική του Εκτελεστικού Γραφείου που λειτουργούσε στο κόμμα (χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί ποια θα είναι η ονομασία του), τουλάχιστον μέχρι την εκλογή νέων οργάνων, η οποία προσδιορίζεται, εκτός απροόπτου, μαζί με το συνέδριο. Από την πλευρά τους, στην Πλατεία Κοτζιά τονίζουν πως η πρωτοβουλία των κινήσεων βρίσκεται στη Χαριλάου Τρικούπη – με δεδομένο πως ο Δούκας βρέθηκε ως βασικός αντίπαλος του Ανδρουλάκη στον δεύτερο γύρο.

Σε άλλες θέσεις ευθύνης, στον πολιτικό σχεδιασμό, αναμένεται να έχει συντονιστικό ρόλο ο Λευτέρης Καρχιμάκης, που προέρχεται από το παπανδρεϊκό στρατόπεδο όμως στήριξε Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές κάλπες. Οπως όλα δείχνουν, αναμένεται να αξιοποιηθούν τουλάχιστον άλλοι δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές – με τον Κώστα Τσουκαλά να αποτελεί έναν εξ αυτών –, ο εκπρόσωπος Τύπου Θανάσης Γλαβίνας, ο γραμματέας Ανδρέας Σπυρόπουλος (στο σημερινό ή σε άλλο πόστο), ενώ εκτός της διευθύντριας επικοινωνίας Στεφανίας Μουρελάτου, στην επικοινωνία θα συμμετάσχει και ο Βαγγέλης Τσόγκας, ο οποίος βρέθηκε κοντά στον Νίκο Ανδρουλάκη σε όλη την προεκλογική εκστρατεία.

Related posts

Παύλος Μαρινάκης για την τροπολογία για μετανάστες: Αυτονόητη η κομματική πειθαρχία – Εξαιρείται ο Σαμαράς

admin

Το μεγάλο παζάρι του Ερντογάν

admin

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Η επόμενη ημέρα στα ελληνοτουρκικά – Η στάση του Ερντογάν και τα μηνύματα Μπάιντεν

admin

Το μεγάλο παζάρι του Ερντογάν

admin

Κασσελάκης για πλημμύρες: «Απέτυχες; Σπίτι σου»

admin

ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ

admin

«Δεν θυμάμαι τι έγραφα, ήμουν 24» λέει ο Κασσελάκης για τα παλιά άρθρα με απολύσεις και μειώσεις μισθών

admin

Και τώρα φρεγάτες made in Greece – Συμπαραγωγή με τις ΗΠΑ

admin

Νέα Δημοκρατία: «Φουντώνει» η δυσαρέσκεια για τον Καραμανλή – Βουλευτές ζητούν να είναι εκτός των ψηφοδελτίων

admin