Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συσχετισμοί

Η Ολγα Γεροβασίλη το είπε και ον κάμερα: οι αλλαγές στην ΚΟ έγιναν για να επηρεαστούν οι συσχετισμοί στην Κεντρική Επιτροπή – για να κερδίσει, δηλαδή, ο αρχηγός όσες ψήφους μπορεί να μαζέψει εκεί ο Παππάς. Είναι εντυπωσιακό, πάντως, πως μετά απ’ όλα αυτά που συνέβησαν στο κόμμα (και την απήχηση που έχει ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο ενσάρκωσε ο τελευταίος) υπάρχουν ακόμη στελέχη που τον ακολουθούν. Αυτό το λάθος ποντάρισμα δεν υποδηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να γυρίσει στο 3%;

Κλίμα

Η Νίνα Κασιμάτη, χάρη στη δεδηλωμένη πίστη της στον αρχηγό, είναι πλέον κοινοβουλευτική εκπρόσωπος. Ως κάτοχος μιας τέτοιας θέσης δήλωσε στην τιβί και ότι πρέπει να επιστρέψει στην ΚΟ ο Πολάκης και πως η Πόπη Τσαπανίδου δεν έπρεπε να πάρει την έδρα. Αν δείτε στο Κανάλι της Βουλής τους συριζαίους βουλευτές να τσακώνονται μεταξύ τους στην Ολομέλεια αντί να επιτίθενται στην κυβέρνηση, λοιπόν, μην εκπλαγείτε. Είναι το επόμενο στάδιο, αυτό που απέχει λίγο απ’ τον πάτο.

Προεδριλίκια

«Τα προεδριλίκια και τα αρχηγιλίκια έπονται τη στιγμή που το σπίτι σου έχει πάρει φωτιά», αποφάνθηκε ο Νικόλας Φαραντούρης. Αυτός, δηλαδή, που έχει σπεύσει στις Πρέσπες για να θέσει εαυτόν στη διάθεση των κομματικών γεγονότων (για να παραφράσω ένα αγαπημένο τσιτάτο του Αβραμόπουλου) και συμφωνεί με την πρόταση Γεροβασίλη για προσφυγή στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ – επειδή φρονεί ότι χρειάζεται μια κίνηση εκτόνωσης. Υπάρχει ένα παράδοξο στην επιχειρηματολογία του. Γιατί οι εσωκομματικές κάλπες δεν θα έχουν καμία σημασία αν δεν βρεθεί αντίπαλος στον Κασσελάκη.

 Κινητό

Πρώτα, επεσήμανε ότι όλη η διεθνής βιβλιογραφία τονίζει πως πρέπει να απαγορευτεί η εμφανής κατοχή κινητού στα σχολεία. Μετά, συμπλήρωσε πως είναι ο τελευταίος υπουργός τον οποίο θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει τεχνοφοβικό. Μια και μου είναι δύσκολο να φανταστώ δασκάλους ή γονείς να διαφωνούν με την απαγόρευση, εικάζω ότι ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ως προνοητικός πολιτικός, απευθύνεται στις γενιές των μελλοντικών ψηφοφόρων – αφού αυτοί αναμένεται να τσαντιστούν περισσότερο.

Related posts

Επιστροφή στον «πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό»

admin

Ηλίας Κασιδιάρης: Νέο τέχνασμα για να κατέβει στις εκλογές

admin

«Δεν είναι δικά μου τα χρήματα» – «Τα έφερε σπίτι ο σύντροφός μου»

admin

Σπηλιωτόπουλος: Ο Μητσοτάκης αναγκάστηκε λόγω Κασσελάκη να φέρει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

admin

Νίκος Τσούκαλης: Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ

admin

ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ

admin

Τα όρια της τουρκικής κυριαρχίας

admin

Μαξίμου σε Σούνακ: Δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε απ΄ όσα έχουμε ήδη πει

admin

Γενικόλογες υποσχέσεις από Μητσοτάκη ενόψει της συνάντησης με τους αγρότες

admin