Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα η κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή – Οι προειδοποιητικές βολές του Πολάκη και οι «87»

Σε νέο γύρο εσωστρέφειας έχει εισέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που τα βλέμματα όλων στρέφονται στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που ξεκινά σήμερα στις 12 το μεσημέρι.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πληθαίνουν οι φωνές για διενέργεια εσωκομματικών εκλογών με τον Παύλο Πολάκη αλλά και τους «87» να έχουν ρίξει ήδη τις… προειδοποιητικές βολές κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται πως διαμηνύει σε όλους τους τόνους πως το κόμμα δεν χρειάζεται εσωκομματικές εκλογές, ενώ ο ίδιος θα δώσει το στίγμα των προθέσεών του στην εισήγησή του που αναμένεται με το ξεκίνημα των εργασιών της ΚΕ.

Πολάκης και «87» κατά Κασσελάκη

Ο επανενταχθείς στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Παύλος Πολάκης ζήτησε τις προηγούμενες ημέρες ευθέως κάλπες για εκλογή προέδρου.

«Ή συμφωνούμε όλοι ότι πρέπει να πάμε σε εκλογή από τη βάση του κόμματος ή υπάρχει και ο άλλος δρόμος που γνωρίζετε, της Κεντρικής Επιτροπής» φέρεται να είπε ο βουλευτής Χανίων στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπονοώντας την πρόταση μομφής.

Την ίδια στιγμή, οι «87», δια μέσω των Όλγας Γεροβασίλη αλλά και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος πήραν τη σκυτάλη και πέταξαν το γάντι στον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αίτημα να στηθούν εσωκομματικές κάλπες.

Μάλιστα η αντιπρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «εκλέχθηκε πριν από ένα χρόνο με μια συγκεκριμένη ατζέντα. Τώρα προωθεί μια νέα ατζέντα. Πρέπει να πάμε στη βάση να δώσει τη λύση».

Τα μηνύματα Παππά – Κεχαγιά

Πάντως, ο νέος πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς δήλωσε αντίθετος στη διενέργεια εσωκομματικών εκλογών τονίζοντας μεταξύ άλλων πως θα «πρέπει να σταματήσουμε να ταλαιπωρούμε τα μέλη».

Από την πλευρά της η Βούλα Κεχαγιά τόνισε πως  «υπάρχει ένα ερωτηματικό αν τελικώς είτε με πρωτοβουλία του κ. Πολάκη, είτε με πρωτοβουλία άλλων στελεχών που ανήκουν στην λεγόμενη ομάδα 87, το λέω έτσι για να συνεννοούμαστε, είτε αν υπάρξει μία σύμπραξη, γιατί και αυτό ακούγεται ως ενδεχόμενο σενάριο, εκδηλωθεί και κατατεθεί πρόταση μομφής.

Μπορεί να δούμε ένα άλλο σκηνικό. Μπορεί τα στελέχη να αρχίσουν να επαναλαμβάνουν την αξίωσή τους και το αίτημά τους να φύγει, όπως λέτε ο κ. Κασσελάκης από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κόμματος. Αν λοιπόν δεν τα δούμε αύριο, δεν μπορούμε να πούμε. Όμως το γεγονός, μάλλον την εκτίμηση, ότι μπορεί να έχουμε και πρόταση μομφής δεν μπορούμε να την αποκλείσουμε. Δε μπορούμε να κρυβόμαστε. Αν κατατεθεί πρόταση μομφής, με όποιον τρόπο, εκεί θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα».

Related posts

Ευρωεκλογές χωρίς… Ευρώπη

admin

Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση με Μπλίνκεν: Η διμερής σχέση Ελλάδος – ΗΠΑ είναι στο καλύτερο επίπεδο

admin

Συνάντηση Μητσοτάκη – Χατζηδάκη για τον κατώτατο μισθό

admin

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ μιλάει προγραμματικά – Ο Μητσοτάκης επενδύει ξανά στο φόβο

admin

Ελληνοτουρκικά: Πώς επηρέασε η απόκτηση της Belharra τις σχέσεις με την Τουρκία

admin

Τουρκία: «Όσο δεν μπλέκουν οι Έλληνες μαζί μας στο Αιγαίο, δεν θα μπλέκουμε κι εμείς μαζί τους» λέει ο Ερντογάν

admin

Γεραπετρίτης για Τζανερίκο: «Δεν υπάρχει καμία απολύτως ανταλλαγή»

admin

Έξι κινήσεις για φρένο στην εσωστρέφεια στη Νέα Δημοκρατία

admin

Μητσοτάκης: Γιορτάζουμε ενωμένοι τις άγιες ημέρες της πίστης και της ελπίδας

admin