Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτό είναι το νέο όνομα που προτείνει ο Κασσελάκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, προχωρά ένα βήμα παραπέρα το σχέδιό του να αλλάξει το όνομα του κόμματος του οποίου ηγείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομα που έχει επιλέξει είναι το «Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς». Την πρότασή του για αλλαγή ονόματος του κόμματος αναμένεται να την καταθέσει στην πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί 7-8 Σεπτεμβρίου.

Εκεί θα θέσει προς διαβούλευση, σε μια συνεδρίαση που αναμένεται να είναι επεισοδιακή. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει βαλθεί να πραγματοποιήσει αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ, με τα μέτωπα που έχει ανοίξει στο εσωτερικό του κόμματος να είναι πολλαπλά.

Τόσο η ομάδα των «87» όσο και ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος δείχνει διατεθειμένος να διεκδικήσει ακόμη και την ηγεσία του κόμματος, είναι πιθανόν να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά του κ. Κασσελάκη, κάτι που τους έχει προκαλέσει και ο ίδιος να πράξουν.

Μετά από την πύρρειο νίκη που κατέκτησε στην ψηφοφορία στην οποίαν αποφασίστηκε η αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου στην κεφαλή της Κ.Ο. του κόμματος, εντάθηκε περαιτέρω η θύελλα αμφισβήτησή του, με αποτέλεσμα να μεταβαίνει υπό αρκετά μεγάλη πίεση στην επερχόμενη συνεδρίαση.

Ο κ. Κασσελάκης επαναφέρει πλέον τα ταυτοτικά ζητήματα τα οποία έχει αποφασίσει εδώ και πολλούς μήνες να θα θέσει προς διαβούλευση στα επίσημα όργανα του κόμματος.

Τον Φεβρουάριο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναρτήσει ερωτηματολόγιο, απευθυνόμενος προς τη βάση του κόμματος. Τότε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε θέσει ερωτήματα μόνο για το όνομα του κόμματος.

Related posts

Οι σχέσεις Τουρκίας – Αιγύπτου, ο παράγοντας Λιβύη και ο ρόλος της Ελλάδας

admin

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Έσπασε κάθε ρεκόρ η αποχή – Επτά στους δέκα δεν ψήφισαν

admin

Οι ευχές του Κυριάκου Μητσοτάκη για Καλή Ανάσταση

admin

Ο Μπρετόν ψάχνει χαρτοφυλάκιο και μέσω Αθήνας

admin

Αμφισβητεί τις κυβερνητικές προθέσεις

admin

Δένδιας για υποκλοπές: «Με κάλυψε απόλυτα ο πρωθυπουργός – Θα χυθεί άπλετο φως»

admin

Ολομέτωπη επίθεση Σαμαρά σε Μητσοτάκη – «Επιμένει στο ίδιο λάθος»

admin

Κασσελάκης για Μητσοτάκη: Είναι ο θείος που λέει «εγώ θα κάτσω με τη νεολαία»

admin

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτυγχάνει πια σε όλα τα επίπεδα», λέει ο Τεμπονέρας

admin