Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνεχίζει και φέτος να «τρέχει» η Performance

Με την ίδια ανοδική τάση που καταγράφηκε κατά τα προηγούμενα χρόνια, συνεχίζει το 2024 η Performance Technology δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας Διονύσης Χιντζίδης, εκτιμώντας παράλληλα πως η διαδικασία μετάταξης των μετοχών της από την Εναλλακτική στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου της Αθήνας θα χρειαστεί περίπου δύο μήνες ακόμη.

«Το 2023 ήταν μια εξαιρετική χρονιά τόσο σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μεγέθη, όσο και ως προς τον αριθμό των εργαζομένων που αυξήθηκε και σήμερα προσεγγίζει τα 250 άτομα. Κερδίσαμε σημαντικά έργα από παλαιούς και νέους πελάτες, επιβεβαιώθηκε ο πρωταγωνιστικός ρόλος μας στο χώρο του ιδιωτικού τομέα, σημειώσαμε τις πρώτες επιτυχίες μας στο χώρο των δημοσίων συμβάσεων και δραστηριοποιηθήκαμε ενεργά στα ευρωπαϊκά προγράμματα, με αποτέλεσμα να μας προσεγγίζουν εταιρείες για να συνεργαστούμε στον τομέα αυτό».

Με αυτό τον τρόπο, ο CEO της Performance Technology περιέγραψε την πορεία του 2023, προσθέτοντας πως πέρα από το στόχο να συνεχιστεί η οργανική ανάπτυξη του ομίλου κατά τα επόμενα χρόνια, θα επιδιωχθούν και εξαγορές. Υπάρχουν ενδιαφέροντα σχήματα προς εξαγορά, με την εισηγμένη να εστιάζει το ενδιαφέρον της στους τομείς του security και του software development με στόχο την πρόσβαση σε συμπληρωματικές λύσεις με τις δικές της.

Στην πρόθεσή της άλλωστε να επενδύσει με στόχο την οργανική της ανάπτυξη και τη χρηματοδότηση ενδεχόμενων εξαγορών, απέδωσε η διοίκηση της εταιρείας την επιλογή της να προτείνει τη διανομή μερίσματος 0,05 ευρώ ανά μετοχή (μετά τον συνυπολογισμό της επίδρασης των ιδίων μετοχών) το οποίο μπορεί να είναι αυξημένο σε σχέση με πέρυσι, πλην όμως αντιστοιχεί σε χαμηλό ποσοστό επί των περυσινών κερδών της εταιρείας.

Η πορεία της μετάταξης

Η Performance Technology έχει καταθέσει από το Μάιο φάκελο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη μετάταξη των μετοχών της από την Εναλλακτική στην Κύρια Αγορά του ΧΑ (θα γίνει χωρίς δημόσια εγγραφή, καθώς η υπάρχουσα διασπορά που προσεγγίζει το 30% είναι επαρκής). Από τότε, ακολούθησε σχετική παρουσίαση και ελπίζεται πως η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί το επόμενο δίμηνο.

Τέλος, στο πλαίσιο της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, ψηφίστηκαν (κατά πλειοψηφία) προγράμματα διάθεσης δωρεάν μετοχών σε προσωπικό και στο διευθύνοντα σύμβουλο.

Τα προγράμματα αυτά προβλέπεται να υλοποιηθούν μέσα στην επόμενη πενταετία σε τρεις κύκλους, (έχουν οπισθοβαρή χαρακτήρα) υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτυγχάνονται οι στόχοι που έχουν τεθεί από τη διοίκηση (οι οποίοι δεν είναι ανακοινώσιμοι) και θα εγκρίνονται από τις επόμενες γενικές συνελεύσεις των μετόχων. Ειδικότερα, στη χθεσινή γενική συνέλευση ψηφίστηκε η δωρεάν διανομή 66.000 μετοχών σε περισσότερους από πενήντα εργαζόμενους (θα προκύψουν από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέσα από κεφαλαιοποίηση αποθεματικών), καθώς και 43.000 ίδιες μετοχές στο διευθύνοντα σύμβουλο.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, το πρόγραμμα αυτό όχι μόνο αποτελεί κίνητρο παραγωγικότητας για τους εργαζομένους, αλλά παράλληλα συμβάλλει στην προσέλκυση και διατήρηση σημαντικών ατόμων στην εταιρεία.

Related posts

Το myData Connector της Epsilon Net επέλεξε o όμιλος Eurolife FFH

admin

Εκτίναξη μεγεθών για την ΕΚΤΕΡ στο εξάμηνο

admin

Οκτάμηνη προθεσμιακή με επιτόκιο έως 3% λανσάρει η Optima

admin

Παπαδόγλου (Nexi): Πιλοτική εφαρμογή του digital onboarding στην Ελλάδα

admin

Κ. Αλεξανδρίδης: H ΔΕΗ μετασχηματίζεται σε διεθνή παίκτη στην πράσινη ενέργεια

admin

«Μηχανικοί στην Πράξη» της Mytilineos

admin

Πάνω από τη Βαλένθια σε διακίνηση κοντέινερ ο Πειραιάς

admin

Οι νέες επενδύσεις της Orilina Properties στο Ελληνικό

admin

Τρ. Πειραιώς: Νέες χρηματοδοτήσεις σε ΜμΕ με ESG

admin