Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνεργασία Antipollution και Megatugs στη θαλάσσια απορρύπανση

Τη συνεργασία τους στην παροχή υπηρεσιών πρόληψης και αντιμετώπισης ρύπανσης πετρελαιοειδών ή και άλλων επιβλαβών ουσιών ανακοίνωσαν από κοινού οι εταιρείες Antipollution και Megatugs.

Με τίτλο «Κοινοπραξία Antipollution – Megatugs Υπηρεσίες Προστασίας Περιβάλλοντος» οι δύο κορυφαίες ελληνικές εταιρίες ενώνουν τις δυνάμεις τους εφαρμόζοντας τα υψηλότερα επιχειρησιακά πρότυπα, σύγχρονη τεχνολογία και αυστηρά πρωτόκολλα ασφάλειας και προστασίας και γίνονται συνοδοιπόροι στο μέτωπο για την προστασία του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στις υπηρεσίες των δύο εταιρειών θα περιλαμβάνεται η συλλογή και μεταφορά των αποβλήτων, που προκύπτουν αποκλειστικά από την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών ρύπανσης, μέχρι την παράδοσή τους σε αναγνωρισμένες λιμενικές εγκαταστάσεις υποδοχής αποβλήτων και καταλοίπων φορτίων πλοίων, συμπεριλαμβανομένων ανάλογων υπηρεσιών που πιθανά να απαιτηθούν στο πλαίσιο επιχειρήσεων επιθαλάσσιας αρωγής και υπεράκτιων δραστηριοτήτων.

Για ισχυρή ασπίδα πρόληψης και αντιμετώπισης της περιβαλλοντικής ρύπανσης, με αξιοποίηση σύγχρονων εργαλείων ψηφιακής τεχνολογίας και ΕSG πρότυπα έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ομίλου V Group Βύρων Βασιλειάδης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Antipollution, Δημήτρης Δράκος, είπε ότι η συνεργασία με τη Megatugs θα αποτελέσει ένα διεθνές παράδειγμα καλής πρακτικής και θα ενισχύσει τις κοινές προσπάθειες για την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο νόμιμος εκπρόσωπος της MEGATUGS SALVAGE & TOWAGE, Παύλος Ξηραδάκης, δήλωσε ότι δύο εταιρείες έχουν ήδη συνεργαστεί στο παρελθόν με απόλυτη επιτυχία σε πολύ σημαντικά περιστατικά ναυτικών ατυχημάτων.

Τόνισε ότι η κοινοπραξία των δύο εταιριών δεν αποτελεί απλώς μια εταιρική συμφωνία αλλά δίνει ένα ηχηρό παράδειγμα με πολλαπλά μηνύματα, δείχνοντας πως η προστασία του περιβάλλοντος και η πράσινη ανάπτυξη απαιτούν πνεύμα εταιρικής ομοψυχίας και παραγωγικής συνεργασίας.

Related posts

Διπλή ώθηση από κυβέρνηση στην επένδυση 1 δισ. ευρώ της Microsoft

admin

Ψηφιακή λύση ταμείου της SoftOne επέλεξαν οι «Κουλουράδες»

admin

ΔΕΗ myRewards Coupons: Εκπτώσεις και προσφορές από κορυφαία brands

admin

Εξάρχου: Η ευθυνοφοβία ναρκοθετεί την ανάπτυξη της χώρας

admin

ΕΛΤΑ: Οργανικά κέρδη 7,3 εκατ. ευρώ για το 2021

admin

Εισέρχεται στην ηλεκτροκίνηση με την εξαγορά της Automotive Solutions η nrg

admin

Καρέλια: Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο

admin

Μπαράζ εξαγορών στον κλάδο της πληροφορικής το 2021

admin

Τα σχέδια της ΔΕΗ για την ανάπτυξη μικρών υδροηλεκτρικών έργων

admin