Image default
EUROBANK

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: H βουτιά 6μηνου στη Eurobank και το μέρισμα στην Coca Cola

Πτώση 8μηνου: Τη χειρότερη συνεδρίαση από τις 27 Σεπτεμβρίου κατέγραψε χθες η μετοχή της Eurobank, η οποία αναδιπλώθηκε κοντά στα 2 ευρώ, σημειώνοντας το 6ο αρνητικό κλείσιμο στις τελευταίες επτά ημέρες. Βέβαια, ακόμη και έτσι, η συνολική μεταβολή στο 2024 παραμένει άκρως θετική ( 25%), με την κεφαλαιοποίηση της τράπεζας να φιγουράρει στα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2015.

Προσδοκία: Ικανοποίηση φαίνεται ότι προκάλεσε η πρόσφατη ενημέρωση της διοίκησης της Πλαστικά Κρήτης προς τους αναλυτές, με τη μετοχή να ενισχύεται χθες κατά 2%, αποτελώντας μία από τις μόλις 21 εισηγμένες με θετικό πρόσημο στη συνεδρίαση. Η προσδοκία για αύξηση του όγκου πωλήσεων και της καθαρής κερδοφορίας οδηγεί την εταιρεία σε μια χρηματιστηριακή αξία 421 εκατ. ευρώ. Η απόσταση δε, από τα φετινά υψηλά των 16,4 ευρώ είναι πλέον μόλις 6%.

«Κόβει» μέρισμα: Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα του 0,93 ευρώ διαπραγματεύεται από σήμερα η μετοχή της Coca – Cola HBC, κάτι το οποίο αναμένεται να ασκήσει πιέσεις στην εισηγμένη. Βέβαια, ουδείς μπορεί να έχει παράπονο από τη μετοχή, η οποία βρίσκεται μία «ανάσα» από τις αντιστάσεις των 32,8 ευρώ (υψηλά 4ετίας). Η κεφαλαιοποίηση, δε, διατηρείται στην περιοχή των 12 δισ. ευρώ.

Πακέτα 1,4%: Δύο προσυμφωνημένες συναλλαγές αξίας άνω των 12 εκατ. ευρώ έγιναν χθες στην Intrakat. Η πρώτη αφορούσε 2.277.566 μετοχές με τιμή 5,15 ευρώ/μετοχή, ενώ η δεύτερη αφορούσε 100.000 μετοχές με τιμή 5 ευρώ/μετοχή. Η συνολική αξία των δύο πακέτων ανήλθε σε 12,2 εκατ. ευρώ, αντιστοιχώντας στο 1,4% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου. Το ερώτημα είναι, βέβαια, ποιοι ακριβώς αγόρασαν.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής) 

Related posts

Phygital: Το τραπεζικό μοντέλο που αλλάζει τον τρόπο εξυπηρέτησης

admin

Eurobank: Παράθυρο ευκαιρίας σε μικρομεσαίους για μπίζνες στο εξωτερικό

admin

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το άλμα 6μηνου στη Mytilineos και το… 300άρι της Intracom

ad

Eurobank: Σε προ πανδημίας επίπεδα ο δείκτης λιανικού εμπορίου

admin

Eurobank: Το μέγεθος της παραοικονομίας στην Ελλάδα και προτάσεις πολιτικής

ad

Eurobank: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο Tier 2

ad

Χαιρετίζει τη συγχώνευση Eurobank – Grivalia το ΤΧΣ

admin

Καραβίας: Εξετάζουμε έκδοση ομολόγου ως 500 εκατ.

admin

Eurobank Factors: Σταθερά πρώτη στις υπηρεσίες factoring στην Ελλάδα

admin