Image default
EUROBANK

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το 8άρικο της Eurobank, το στήριγμα της Intrakat και τα χαμηλά της Τεχνικής Ολυμπιακής

8 δισ. ευρώ: Σε νέο υψηλό 8,5 ετών αναρριχάται η μετοχή της Eurobank, η οποία ξεπέρασε τα 2,16 ευρώ για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2015. Το αποτέλεσμα είναι η αξία της τράπεζας να εκτοξεύεται στο ορόσημο των 8 δισ. ευρώ, αποτελώντας τη Νο.2 πολυτιμότερη εισηγμένη στο ταμπλό. Από τις αρχές του έτους, το ράλι της μετοχής υπερβαίνει το 34%, πετυχαίνοντας υπερδιπλάσια απόδοση σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη.

Άμυνα: Στηρίγματα στην περιοχή των 5 ευρώ φαίνεται ότι βρίσκει η μετοχή της Intrakat, η οποία χθες κατάφερε να αποφύγει μια πιθανή αναδίπλωση κάτω του ψυχολογικού ορίου (χαμηλό 2μήνου), απορροφώντας τις ενδοσυνεδριακές πιέσεις και τερματίζοντας σε ελαφρώς θετικό έδαφος. Επρόκειτο, μάλιστα, για την πρώτη ανοδική συνεδρίαση του Ιουνίου, με τη χρηματιστηριακή αξία της κατασκευαστικής να βρίσκεται στα 820 εκατ. ευρώ.

Χαμηλό: Σημαντική είναι η πίεση που δέχεται το τελευταίο διάστημα η μετοχή της Τεχνικής Ολυμπιακής, η οποία έχει καταγράψει πτώση άνω του 8% μέσα στο προηγούμενο 30ήμερο. Το αποτέλεσμα είναι η μετοχή να έχει περιοριστεί στα 2,55 ευρώ, τα οποία αποτελούν το χαμηλότερο επίπεδο του 2024. Λίγο άνω των 100 εκατ. ευρώ ανέρχεται πλέον η κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης.

Μέρισμα: Καθαρό μέρισμα 2,10 ευρώ θα μοιράσει φέτος η Mermeren KOMBINAT, με την αποκοπή του δικαιώματος να είναι προγραμματισμένη για τις 14 Ιουνίου. Η καταβολή των χρημάτων θα ξεκινήσει από τις 19 Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο 2024 η μετοχή της εταιρείας σημειώνει ήπια μεταβολή κατά 7%, με τη φετινή κορυφή να συναντάται στα 50 ευρώ (27/5). Η αξία της εισηγμένης υπολογίζεται σε 22 εκατ. ευρώ.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής) 

Related posts

Αποχωρεί από τη Eurobank ο Σωτήρης Συρμακέζης

admin

Υβριδικό μοντέλο εργασίας στη μετά κορωνοϊό εποχή από τη Eurobank

admin

Eurobank: Νέα τιμή-στόχος από Goldman Sachs, ορόσημο η διανομή μερισμάτων

admin

Eurobank: Προχωρά σε πώληση 950 ακινήτων

admin

Eurobank: Ολοκληρώθηκε η αγορά της συμμετοχής του ΤΧΣ

ad

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα μεγάλα πακέτα στην Eurobank και τα νέα ρεκόρ στην Κρι – Κρι

ad

Eurobank: «Κλειδί» για την οικονομία η αύξηση της παραγωγικότητας

admin

Καραβίας: Μέτρο αξιοπιστίας για Eurobank η συνεργασία με Santander

admin

Eurobank: Πρεμιέρα του Trade Club Alliance στο Λονδίνο

admin