Image default
ALPHA BANK

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το χαμηλό 5μήνου στην Πειραιώς και το άλμα 2μήνου στη Lamda

Χαμηλό 5μήνου: Στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου 5μήνου βρίσκεται πλέον η μετοχή της Πειραιώς, η οποία έχει οπισθοχωρήσει στην περιοχή των 3,5 ευρώ, απέχοντας σχεδόν μισό ευρώ από την τιμή του placement για το 27% των μετοχών (4 ευρώ). Μόνο στο τελευταίο 30ήμερο, μάλιστα, η σωρευτική πτώση αγγίζει το 9%, με αποτέλεσμα τα φετινά κέρδη να έχουν περιοριστεί σε μονοψήφια επίπεδα ( 9,8%).

Άλμα: Από την καλύτερη συνεδρίαση του τελευταίου διμήνου προέρχεται η μετοχή της Lamda Development, καθώς η απόκτηση του 2% από την οικογένεια Προκοπίου με premium άνω του 9%, έβαλε «φρένο» στο 4ήμερο πτωτικό σερί και επανέφερε στο προσκήνιο την περιοχή των 6,7 ευρώ. Στο 1,18 δισ. ευρώ ανέρχεται η κεφαλαιοποίηση, η οποία εξακολουθεί να έχει discount σε σχέση με τη NAV.

16 χρόνια: Στις 24 Ιουλίου θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για την πρώτη επιβράβευση των μετόχων της Alpha Bank έπειτα από 16 ολόκληρα χρόνια. Το όφελος θα αφορά μέρισμα 61 εκατ. ευρώ και επαναγορές μετοχών 61 εκατ. ευρώ (σύνολο 122 εκατ. ευρώ). Η αποκοπή του δικαιώματος στο μέρισμα θα πραγματοποιηθεί τις 29 Ιουλίου, ενώ η καταβολή των χρημάτων θα ακολουθήσει την 1η Αυγούστου.

Μέρισμα: Την 3η Ιουλίου θα λάβει χώρα η αποκοπή του μερίσματος, ύψους 0,16 ευρώ (μικτό ποσό), για τους μετόχους της Interlife, δηλαδή της μοναδικής εισηγμένης από τον κλάδο των ασφαλειών. Η καταβολή των χρημάτων θα ακολουθήσει στις 9 Ιουλίου. Πάντως, η μετοχή της εταιρείας στο ταμπλό, σαφώς επηρεασμένη από το ευρύτερο κλίμα, εμφανίζει απώλειες 6% στο τελευταίο 30ήμερο, έχοντας υποστεί μια διόρθωση 12% από το ιστορικό υψηλό των 5,20 ευρώ (κλείσιμο 9/1).

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)

Related posts

Πώς σχολιάζουν HSBC και GS το business plan της Alpha Bank

admin

Alpha Bank: Δύο πακέτα πώλησης και μία τιτλοποίηση το 2019

admin

Νέα τριετής επιχειρησιακή σύμβαση στην Alpha Bank

admin

Νέα αύξηση στα δάνεια των ελληνικών τραπεζών προς την εγχώρια ναυτιλία

ad

Alpha Bank: Ποιοι είναι οι έξι «μνηστήρες» για Cepal και project Galaxy

admin

Διάκριση στα βραβεία Εταιρικής Υπευθυνότητας για την Alpha Bank

admin

Alpha Bank: Αναδείχθηκε «Most Active Issuing Bank in 2018 in Greece»

admin

Alpha Bank: Κινήσεις για νέα μείωση κόκκινων δανείων κατά 3,3 δισ ευρώ

admin

Η Alpha Bank στηρίζει τους πληγέντες στις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

admin