Image default
PIRAEUS BANK

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το μέρισμα της Πειραιώς, τα 8άρια στην ΕΤΕ και το φρένο στους «4»

Μέρισμα: Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα των 79 εκατ. ευρώ ή 0,06 ευρώ/μετοχή θα διαπραγματεύεται από την Τετάρτη η μετοχή της Τρ. Πειραιώς, με την καταβολή των χρημάτων να ακολουθεί στις 16 Ιουλίου. Έτσι, δεν αποκλείεται αύριο (9/7) να υπάρξει ένα «ζωηρό» αγοραστικό ενδιαφέρον, χάρη στην κατοχύρωση του δικαιώματος στην πρώτη επιβράβευση έπειτα από 16 χρόνια.

8 ευρώ: Στην ασφαλή περιοχή των 8 ευρώ έχει επιστρέψει η μετοχή της Εθνικής, η οποία βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 20 ημερών. Αυτό έχει επαναφέρει την απόδοση του 2024 κοντά στο ορόσημο του 30%, με την κεφαλαιοποίηση της τράπεζας να προσεγγίζει εκ νέου τα 7,5 δισ. ευρώ.

Πτώση 20%: Μακριά από τον καλό της εαυτό βρίσκεται τελευταία η μετοχή της ΕΧΑΕ, η οποία απέχει τουλάχιστον 20% από τα υψηλά έτους των 5,9 ευρώ. Μάλιστα, οι απώλειες στο 30ήμερο ξεπερνούν το 6,5%, με αποτέλεσμα η αποτίμηση της εταιρείας να έχει περιοριστεί κάτω των 300 εκατ. ευρώ.

Όριο στο 10%: Με μέγιστο όριο διακύμανσης το /- 10% θα διαπραγματεύονται από σήμερα οι μετοχές των Trastor ΑΕΕΑΠ, Καπνοβιομηχανία Καρέλιας, Alpha Real Estate και Entersoft. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τη χαμηλή μετοχική διασπορά, δεδομένου ότι πρόκειται για εισηγμένες στις οποίες οι βασικοί μέτοχοι ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος του μετοχικού κεφαλαίου.

LIN Ji: Τα ευχάριστα «μαντάτα» του νέου Κινέζου στο λιμάνι του Πειραιά

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)

Related posts

Η Τράπεζα Πειραιώς στην 28η AGROTICA

admin

Μεγάλου: Μπορούμε να διαχειριστούμε την κρίσιμη στιγμή

admin

Πώς γράφει η Πειραιώς κεφαλαιακό κέρδος από τα POS

admin

Πειραιώς: Τιτλοποιήσεις και πωλήσεις δανείων 12,5 δισ. ευρώ

admin

«Σμύρνη-Αθήναι: μουσικό ταξίδι» – Μια μουσική παράσταση από το ΠΙΟΠ

ad

Πειραιώς: Υπογράφει με Intrum για την τιτλοποίηση Sunrise 1

admin

Πειραιώς: Συμφωνία με Αποστόλου για συμμετοχή στην Κάρτα του Αγρότη

admin

Πειραιώς: Πιστοποίηση κατά ΙSO 9001:2015 για υπηρεσίες έγκρισης δανείων-καρτών

admin

Ν. Χριστοδουλάκης: Να ξανακτίσουν παρουσία στα Βαλκάνια οι εγχώριες τράπεζες

admin