Image default
EUROBANK

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα 16 χρόνια της Eurobank και τα μερίσματα σε ΕΧΑΕ & Ελλάκτωρ

16 χρόνια: Στις 25/7 θα πραγματοποιηθεί η αποκοπή του δικαιώματος για το μέρισμα της Eurobank, η οποία προχωρά στην πρώτη διανομή έπειτα από 16 χρόνια. Το ύψος της επιβράβευσης ανέρχεται σε 342 εκατ. ευρώ ή 0,0933 ευρώ/μετοχή, με την καταβολή να λαμβάνει χώρα την 31η Ιουλίου. Υπενθυμίζεται ότι η ετήσια Γ.Σ., η οποία θα ανάψει το πράσινο φως στην πληρωμή, είναι προγραμματισμένη για τις 23 Ιουλίου.

Αποκοπή: Την Τρίτη 25 Ιουνίου θα λάβει χώρα η αποκοπή του μερίσματος για την ΕΧΑΕ, η οποία θα μοιράσει 0,25 ευρώ/μετοχή (μικτά). Η καταβολή θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου. Το ύψος της επιβράβευσης αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση της τάξης του 4,7%. Πάντως, η μετοχή εξακολουθεί να δίνει «μάχη» για το ψυχολογικό όριο των 5 ευρώ, μετρώντας απώλειες 5,5% στο τελευταίο 30ήμερο.

13 χρόνια μετά: Στις 22/7 θα πραγματοποιηθεί η αποκοπή του δικαιώματος στην Ελλάκτωρ για την επιστροφή κεφαλαίου 0,50 ευρώ/μετοχή -η πρώτη από το 2011. Η καταβολή θα ακολουθήσει στις 26 Ιουλίου. Πάντως, από τις αρχές του έτους, η μετοχή χάνει τουλάχιστον 8%, με την απόσταση από τις φετινές κορυφές των 2,8 ευρώ να διευρύνεται στο -18%. Στα 811 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η χρηματιστηριακή αξία της κατασκευαστικής.

Μετάθεση: Κατά μία εβδομάδα μετατέθηκε η ετήσια τακτική Γ.Σ. της Centric, η οποία εντέλει θα διεξαχθεί στις 9 Ιουλίου αντί της 2ης Ιουλίου. Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση έχει προτείνει τη μη διανομή μερίσματος για την προηγούμενη χρήση, κάτι το οποίο έχει «κρατήσει» τη μετοχή σε απόσταση 26% από τις φετινές κορυφές (0,46 ευρώ). Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας, δε, ανέρχεται σε περίπου 35 εκατ. ευρώ.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)

Related posts

Eurobank increases stake in Hellenic Bank to 55.3%

ad

Λίνα Μενδώνη: Ο Πολιτισμός συμβάλλει στην αντιμετώπιση του Δημογραφικού

ad

Eurobank: Αποκτά ποσοστό 9,9% στην Ελληνική Τράπεζα

admin

Nέο ψηφιακό πορτοφόλι από τη Eurobank

admin

Eισαγωγές και ενεργειακή κρίση βαρίδια στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

admin

Eurobank: Σε προ πανδημίας επίπεδα ο δείκτης λιανικού εμπορίου

admin

Συνεργασία Worldline-Eurobank για αναβάθμιση POS σε ταμειακή μηχανή

ad

Eurobank: Θετικά μηνύματα από την αγορά εργασίας

admin

Επενδυτική βαθμίδα από Moody’s για Eurobank και Εθνική

ad