Image default
ALPHA BANK

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα χαμηλά 11μήνου της Alpha και το ολικό «λίφτινγκ» στην Attica Bank

Χαμηλά

Κοντά στα χαμηλά των τελευταίων 11 μηνών (1,46 ευρώ) έχει οπισθοχωρήσει η μετοχή της Alpha Bank, η οποία συνεχίζει να υπο-αποδίδει έναντι τόσο του τραπεζικού δείκτη, όσο και του Γενικού Δείκτη. Από τις αρχές του έτους, ο τίτλος της εισηγμένης χάνει σχεδόν 5%, με τις απώλειες στο 6μηνο να ξεπερνούν το -10%. Κάτω των 3,5 δισ. ευρώ ανέρχεται πλέον η αποτίμησή της.

Αγορές

Σε μπαράζ αγορών στη Μοτοδυναμική ΑΕΕ προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος και CEO της εισηγμένης, Πάρης Κυριακόπουλος. Συγκεκριμένα, από 8 έως 10 Οκτωβρίου, ο βασικός μέτοχος απέκτησε επιπλέον 5.450 «χαρτιά», συνολικής αξίας 14.000 ευρώ.

«Λίφτινγκ»

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη της διαδικασίας του ολικού «λίφτινγκ» στην Attica Bank, η οποία θα απαιτήσει «φρέσκα» κεφάλαια ύψους 735 εκατ. ευρώ. Η αρχή θα γίνει με το reverse split (με αναλογία 100 προς 1), ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ΑΜΚ και η άσκηση των warrants. Όπως φάνηκε από το ράλι του τελευταίου διημέρου, αρκετοί επενδυτές έχουν ήδη λάβει… θέση για να συμμετάσχουν στην επόμενη ημέρα της τράπεζας.

Εμπορευσιμότητα

Η Vigor Finance ΑΕΠΕΥ έχει οριστεί εδώ και λίγες ημέρες ως Ειδικός Διαπραγματευτής επί των μετοχών της MED ΑΒΕΕ. Μέσω αυτής της κίνησης, η διοίκηση της μικρής εταιρείας από τη Θεσσαλονίκη στοχεύει στην αύξηση της εμπορευσιμότητας της μετοχής, η οποία σήμερα διαπραγματεύεται στην ΕΝ.Α., έχοντας ωστόσο ως στόχο κάποια στιγμή να πάρει το εισιτήριο για την Κύρια Αγορά.

Χρηματιστήριο – Μετοχές: Οι μικρές με… mega απώλειες – Ποιες εισηγμένες δεν «τραβάνε»

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)

Related posts

ΤτΕ: Οι βασικοί διαπραγματευτές στην αγορά ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου το 2023

ad

Στρατηγικό επενδυτή για τα ακίνητα αναζητά η Alpha Bank

admin

Β. Ψάλτης: Ετοιμοι να στηρίξουμε τα επενδυτικά σχέδια των πελατών μας

admin

Η ανάρτηση Βενιζέλου για τον πατριάρχη των τραπεζιτών Γιάννη Κωστόπουλο

admin

Εως και 100% η τηλεργασία στον όμιλο της Alpha Bank

admin

Alpha: Στη doValue κυπριακά NPEs 3,2 δισ. μαζί με 150 υπαλλήλους

admin

Alpha: Παράταση ως Παρασκευή για τις δεσμευτικές στο χαρτοφυλάκιο «Sky»

admin

«Πράσινα» δάνεια με ευνοϊκούς όρους από την Alpha Bank

admin

Alpha Bank: Ανοιξε το βιβλίο προσφορών για το Tier 2 των 500 εκατ.

admin