Image default
ALPHA BANK

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα «φτερά» στην Alpha, η αντίδραση στην Aegean και η κόπωση στην Optima

Ράλι 2μήνου: Με το ισχυρότερο ράλι από τον Απρίλιο υποδέχθηκε η μετοχή της Alpha Bank την αναβάθμιση του οίκου Moody’s, ο οποίος επανέφερε το αξιόχρεο της τράπεζας στην κατηγορία της επενδυτικής βαθμίδας. Αυτή η εξέλιξη, όπως ήταν λογικό, έβαλε φρένο στο 6ήμερο πτωτικό σερί και οδήγησε τη μετοχή ξανά άνω του 1,5 ευρώ. Η απόσταση, βέβαια, από τα υψηλά έτους (1,79 ευρώ) διατηρείται σε διψήφια επίπεδα (-15%).

Αντίδραση: Από τα χαμηλά 7μήνου ανέκαμψε η μετοχή της Aegean, η οποία χθες κατάφερε να ενισχυθεί κατά 3,6% και να τερματίσει στα 11,6 ευρώ, απομακρυνόμενη ελαφρώς από τα στηρίγματα των 11 ευρώ. Σίγουρα, οι θετικές εκθέσεις των αναλυτών συμβάλλουν στην επάνοδο της μετοχής, η οποία εξακολουθεί να απέχει 13% από τα ιστορικά υψηλά των 13,7 ευρώ (28/8/2023).

Θετικό γύρισμα: Την καλύτερη συνεδρίαση από τις 13/5 πέτυχε την Παρασκευή η μετοχή της Quest Συμμετοχών, η οποία πέραν τούτου είχε την υψηλότερη ημερήσια επίδοση ανάμεσα στις εταιρείες του δείκτη Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης. Η σημαντική άνοδος ( 2,9%) επέτρεψε στην εισηγμένη να αποχαιρετήσει τον Ιούνιο με θετικό πρόσημο, αν και η απόδοση μέσα στο 2024 παρέμεινε αρνητική (-5,6%).

Διόρθωση 8%: Μπορεί προ ημερών η Optima Bank να βρέθηκε στα ιστορικά υψηλά των 13 ευρώ, αλλά το εντυπωσιακό φετινό ράλι έχει πλέον εμφανίσει σημάδια κόπωσης, με αποτέλεσμα η μετοχή να έχει διορθώσει κατά 8%. Αυτό, βέβαια, δεν αναιρεί το γεγονός ότι η τράπεζα αποτιμάται σε σχεδόν 900 εκατ. ευρώ, αποτελώντας την 23η πολυτιμότερη εισηγμένη.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)

Related posts

Alpha Bank: Βonus για τους εργαζόμενους

admin

Alpha Bank: Φωνητική καθοδήγηση συναλλαγών από το δίκτυο ΑΤΜ

admin

Β. Ράπανος: Κρίσιμο ζήτημα να μπει η οικονομία σε ρυθμούς διατηρήσιμης ανάπτυξης

admin

Θετικά σινιάλα από το καλυμμένο ομόλογο της Alpha Bank Romania

admin

Alpha Bank: Κατατέθηκαν οι βελτιωτικές για Venus

admin

Alpha Bank: Θα συνεχιστεί η ανάκαμψη στο real estate;

admin

Alpha Bank: Άνω του 5% η έμμεση συμμετοχή της BlackRock

admin

Alpha Bank: Εξετάζει επιτάχυνση στο πλάνο μείωσης των NPEs

admin

Η Alpha Bank βρίσκεται δίπλα στην ελληνική επιχειρηματικότητα με προνομιακές λύσεις χρηματοδότησης και συμβουλευτικής τραπεζικής

ad