Image default
ALPHA BANK

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η τράπεζα που υπεραποδίδει, το περιθώριο στην Autohellas και οι πωλήσεις στην Optima

Υπεραποδίδει: Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων έχει βρεθεί η μετοχή της Alpha Bank, η οποία συνεχίζει την υπεραπόδοση έναντι των υπόλοιπων τραπεζών, χάρη στην πρόσφατη αναβάθμιση από τον Moody’s. H εισηγμένη ξεπερνά πλέον το 1,6 ευρώ, επαναφέροντας σε θετικό έδαφος το πρόσημο τόσο των τελευταίων 30 ημερών, όσο και του 2024 ( 1,9% και 4,6%, αντίστοιχα).

Περιθώριο 58%: Νέα βελτιωμένη τιμή – στόχο στα 18 ευρώ (από 16,8 ευρώ) δίνει για τη μετοχή της Autohellas η NBG Securities, η οποία προσδιορίζει το περιθώριο ανόδου στο 58%. Σύμφωνα με την ανάλυση, η τρέχουσα αποτίμηση των 560 εκατ. ευρώ ενσωματώσει discount 40% σε σχέση με ομοειδείς επιχειρήσεις. Μην ξεχνάμε, εξάλλου, ότι η μετοχή υπολείπεται κατά 18% από τις κορυφές των 14,1 ευρώ, έχοντας χάσει 10% μέσα στο 2024.

Μπαράζ πωλήσεων: Στις διαδοχικές πωλήσεις μετοχών από στελέχη της διοίκησης αποδίδεται εν μέρει η αναδίπλωση της μετοχής της Optima Bank από τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά των 13 ευρώ. Έτσι, χθες ήταν η σειρά του Θεοφάνη Βουτσαρά να ανακοινώσει την πώληση 36.000 μετοχών, η οποία έρχεται ως συνέχεια αντίστοιχων κινήσεων από τους Ιωάννη Πάρνη, Γιώργο Κυριάκου, Ελένη Περιστερά και Άγγελο Σαπρανίδη.

Ίδιες μετοχές: Στην απόκτηση ιδίων μετοχών έως το 5% του μετοχικού κεφαλαίου προχωρά το επόμενο διάστημα η διοίκηση της Κρι – Κρι. Στόχος είναι το 2% να διανεμηθεί δωρεάν στο προσωπικό, ενώ το υπόλοιπο 3% να χρησιμοποιηθεί για την μείωση του μετοχικού κεφαλαίου και την ισόποση επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους. Όλα αυτά έγιναν αποδεκτά με ενθουσιασμό από την αγορά, η οποία χθες αντάμειψε τη μετοχή μ’ ένα 1,78%.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)

Related posts

Β. Ψάλτης: Σκοπεύουμε να διανείμουμε 1,1 δισ. ευρώ στους μετόχους της Alpha Bank

ad

Alpha Bank: Ο Johannes Umbgrove νέος εκπρόσωπος του ΤΧΣ στο ΔΣ

admin

Alpha Bank: Άντλησε 400 εκατ. ευρώ μέσω του ομολόγου senior preferred

ad

Alpha Bank: Αξιολόγηση Β3 στα καλυμμένα ομόλογα θέτει η Moody’s

admin

Ο Μιχάλης Τσαρμπόπουλος νέος Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής στην Alpha Bank

admin

Κάνει ντεμπούτο η Nexi Payments Greece

admin

Ψάλτης: Προχωράμε αποφασιστικά για μείωση NPEs και στήριξη της οικονομίας

admin

Alpha Bank: Βγαίνει στις αγορές με 5ετή έκδοση

admin

Alpha: Περιθώριο ανόδου άνω του 100% βλέπει η Golman Sachs

admin