Image default
ALPHA BANK

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η κορυφαία απόδοση των blue chips και το -50% της Attica Bank

1,6 ευρώ

Την υπέρβαση του 1,6 ευρώ φαίνεται ότι έχει βάλει στόχο η μετοχή της Alpha Bank, η οποία στο πρώτο διήμερο της εβδομάδας κερδίζει τουλάχιστον 4%. Μ’ αυτό τον τρόπο επιχειρεί να σβήσει τις απώλειες του τελευταίου 1,5 μήνα και να προσεγγίσει εκ νέου τις φετινές κορυφές του 1,7 ευρώ, οι οποίες βέβαια εξακολουθούν να απέχουν τουλάχιστον 12%.

Νο.1

Μία «ανάσα» από τα ιστορικά υψηλά των 33 ευρώ βρίσκεται η μετοχή της Titan Cement, η οποία δείχνει να αντέχει στην αβεβαιότητα των τελευταίων εβδομάδων και να υπερασπίζεται αποτελεσματικά τα κεκτημένα. Δεν είναι τυχαίο ότι η απόδοση στο 2024 ξεπερνά το 50%, έχοντας την καλύτερη παρουσία στο σύνολο των 25 blue chips.

Βουτιά

Συνεχίζεται η υποχώρηση της μετοχής της Attica Bank, καθώς η επικείμενη ΑΜΚ «αναγκάζει» αρκετούς μικρο-επενδυτές να αποχωρήσουν. Κι αυτό αφορά και τους πρώην μετόχους της Παγκρήτια. Είναι ενδεικτικό ότι οι απώλειες των τελευταίων 30 ημερών υπερβαίνουν το -32%, ενώ η πτώση από την ημέρα ολοκλήρωσης της συγχώνευσης (4/9) προσεγγίζει το -50%.

Τιμή – στόχος

Ξανά στην περιοχή των 10 ευρώ φιγουράρει η μετοχή της Cenergy, η οποία βλέπει την επικείμενη ΑΜΚ των 200 εκατ. ευρώ να μην πτοεί τους επενδυτές. Σ’ αυτό, αναμφίβολα, βοηθά και το χθεσινό report της Piraeus Securities, η οποία έθεσε τον πήχη για την εισηγμένη στα 12,25 ευρώ. Στο 37% υπολογίζεται η φετινή άνοδος της μετοχής.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)

Related posts

Alpha: «Εύθραυστη» η ελληνική ανάκαμψη

admin

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank

admin

Fitch: Στον προθάλαμο αναβάθμισης τα ομόλογα της Alpha Bank

admin

Δράσης κοινωνικής ευθύνης από την Alpha Bank

admin

Alpha Bank: Εχει συνέχεια το τουριστικό bonus στην οικονομία;

admin

Alpha Bank: Κέρδη 490,7 εκατ. ευρώ από στο 9μηνο

ad

Alpha Bank: Απέσυρε την υποψηφιότητα για CEO ο Γ. Αρώνης

admin

Alpha Bank: Διάκριση για την online υπηρεσία Digital Business Onboarding

admin

Δυο νέα πακέτα κόκκινων δανείων θα πουλήσει η Alpha Bank

admin