Image default
EUROBANK

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η βουτιά 9μηνου της Eurobank, το -11% της Q&R και το αρνητικό σερί της Εβροφάρμα

9μηνο: Από τη χειρότερη συνεδρίαση των τελευταίων 9 μηνών προέρχεται η μετοχή της Eurobank, η οποία μέσα σε λίγες ώρες απώλεσε 4,7%. Κι αυτό, μάλιστα, παρά την αρχική ώθηση από τη διπλή αναβάθμιση του οίκου Moody’s. Βέβαια, η μετοχή εξακολουθεί να «τρέχει» ένα ράλι 27% μέσα στο 2024 και 34% μέσα στο 12μηνο, παραμένοντας η πολυτιμότερη τράπεζα με αξία 7,6 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα, η απόσταση από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά (2,2%) απέχει μόλις 7%.

Βουτιά: Με μια διήμερη βουτιά άνω του 11% αντέδρασε η μετοχή της Q&R στην εκ νέου αναβολή της Γενικής Συνέλευσης, αλλά και στη διαφαινόμενη απόσυρση της πρότασης για ΑΜΚ, η οποία αναμένεται να αντικατασταθεί από τη σύναψη μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου. Το νέο ραντεβού για τους μετόχους δόθηκε για τις 3 Ιουλίου. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, η αξία της εισηγμένης έχει αναδιπλωθεί στα 31 εκατ. ευρώ, απέχοντας σχεδόν 30% από τις φετινές κορυφές.

4×4: Τέσσερις συνεχόμενες αρνητικές συνεδριάσεις έχει αισίως συμπληρώσει η μετοχή της Εβροφάρμα, η οποία μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα έχει απολέσει σχεδόν το 8% της αξίας της, υποχωρώντας στο 1,46 ευρώ. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου 4μήνου. Παρ’ όλα αυτά, από τις αρχές του έτους, η εισηγμένη εξακολουθεί να παρουσιάζει μια απόδοση άνω του 20%, η οποία εν πολλοίς οφείλεται στη βελτιωμένη κερδοφορία.

Μέρισμα: Πράσινο φως στη διανομή μερίσματος 0,08 ευρώ/μετοχή (καθαρό ποσό) ή αλλιώς 9,6 εκατ. ευρώ άναψε η τακτική Γ.Σ. της Trade Estates ΑΕΕΑΠ. Έτσι, η αποκοπή θα λάβει χώρα την προσεχή Τετάρτη, ενώ η καταβολή των χρημάτων θα ξεκινήσει στις 26 Ιουνίου. Όσον αφορά την πορεία στο ταμπλό, η εισηγμένη αξίζει 200 εκατ. ευρώ, μετρώντας απώλειες της τάξης του 5% από τις αρχές του έτους, σαφώς επηρεασμένη από το ευρύτερο discount στον κλάδο.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής) 

Related posts

Nέο ψηφιακό πορτοφόλι από τη Eurobank

admin

Βράβευσε τους καλύτερους απόφοιτους Λυκείου η Eurobank

admin

Eurobank: Σε υψηλά 10ετίας οι τιμές, απομειώνονται καταθέσεις

admin

Εurobank: Ανακτήθηκαν οι απώλειες της πανδημίας σε όρους πραγματικού ΑΕΠ

admin

Eurobank: Takeover bid to the shareholders of Hellenic Bank

ad

Eurobank: Ποιοι κλάδοι «κατέβασαν ταχύτητα» στην παραγωγή

admin

Eurobank: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών

ad

Η Eurobank πούλησε «κόκκινα» καταναλωτικά δάνεια ονομαστικής αξίας 1,5 δισ. ευρώ

admin

Eurobank: Φόροι και πετρέλαιο ανέβασαν τον πληθωρισμό το α’ τρίμηνο

admin