Image default
EUROBANK

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η απώλεια της Eurobank, τα ρεκόρ της Coca Cola και ο κίνδυνος στην Jumbo

Χαμηλό: Στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου ένα μήνα βρίσκεται η μετοχή της Eurobank, η οποία χθες διολίσθησε κάτω του ψυχολογικού ορίου των 2 ευρώ, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να υποχωρεί στα 7,2 δισ. ευρώ. Το διεθνές κλίμα, αναμφίβολα, δεν είναι ευνοϊκό, μην επιτρέποντας την κεφαλαιοποίηση των θετικών εγχώριων ειδήσεων. Παρά την πτώση, πάντως, η φετινή απόδοση συνεχίζει να αγγίζει το 23%.

Ρεκόρ: Ξανά στα 34,1 ευρώ, τα οποία αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 4,5 ετών, φιγουράρει η μετοχή της Coca – Cola. Κάπως έτσι, η συνολική απόδοση της εισηγμένης «ακουμπά» το 30% από τις αρχές του έτους, με την κεφαλαιοποίηση να υπερβαίνει τα 12,7 δισ. ευρώ -μακράν της δεύτερης η πολυτιμότερη στο ταμπλό. Τελευταίο εμπόδιο έως το ιστορικό ρεκόρ των 35 ευρώ αποτελούν πλέον τα 34,2 ευρώ.

Κίνδυνος: Χωρίς συνέχεια κινδυνεύει να μείνει η πρόσφατη ανοδική αντίδραση της Jumbo, η οποία -μετά το ράλι ανάκαμψης της προηγούμενης εβδομάδας- μετρά σωρευτική κάμψη 3,8% στο τελευταίο διήμερο, «ψαλιδίζοντας» στα όρια του 10% την άνοδο από τα χαμηλά του Αυγούστου (21,6 ευρώ) και επαναφέροντας στο -20% την απόσταση από τα υψηλά του Μαΐου (30 ευρώ).

Μέρισμα: Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα κατοχύρωσης για το δικαίωμα στο φετινό μέρισμα των Εβροφάρμα και Unibios, με τις διοικήσεις των δύο εισηγμένων να ετοιμάζονται να μοιράσουν επιβράβευση 0,05 και 0,02 ευρώ/μετοχή, αντίστοιχα. Η αποκοπή είναι προγραμματισμένη για αύριο, γεγονός το οποίο αναμένεται να φέρει τις μετοχές στο επίκεντρο της προσοχής.

Χρηματιστήριο: 6 2 μετοχές που παραμένουν άκρως ελκυστικές για αγορές

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)

Related posts

Eurobank: Σε θετικό έδαφος από τον Μάιο το πλεόνασμα στο ισοζύγιο υπηρεσιών

admin

Eurobank: Πακέτο μέτρων €750 εκατ. για επανεκκίνηση των ξενοδοχείων

admin

Τα μυστικά του σχεδίου «Cairo» της Eurobank για τα κόκκινα δάνεια

admin

Eurobank: Ολοκληρώθηκε η απορρόφηση της Direktna από τη θυγατρική στη Σερβία

admin

Eurobank: Στο 33,47% το ποσοστό της Fairfax εξαιρουμένου του ποσοστού του ΤΧΣ

admin

Eurobank: Bonuses άνω των 25 χιλ. ευρώ για μεταφορά στην FPS

admin

Δύο διακρίσεις για την Eurobank από το Global Finance

admin

Πώς είδε η Morgan Stanley τα αποτελέσματα Πειραιώς-Eurobank

admin

Fitch upgrades Greece’s four systemic banks, positive outlook

ad