Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο στόχαστρο η «αλαζονεία του 41%»

Με την παρουσία του στη Ρόδο, ο Κασσελάκης θέλησε χθες να ενισχύσει την επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ στα Δωδεκάνησα, δηλαδή σε μια περιφέρεια όπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχασε τη δεύτερη θέση από το ΠΑΣΟΚ – και το οποίο επισκέφτηκε πριν από λίγες μέρες και ο Ανδρουλάκης. Με κεντρικό σύνθημα την «αποδοκιμασία της κυβέρνησης» και την «αντεπίθεση της κοινής λογικής», ο Κασσελάκης βάζει στο στόχαστρο την «αλαζονεία του 41%», θέλοντας ο ίδιος και το κόμμα του να θεωρείται ο αντίθετος πόλος και ο βασικός αντίπαλος της ΝΔ.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η κριτική προς το Μέγαρο Μαξίμου περνάει για την Κουμουνδούρου και μέσα από το θέμα των Τεμπών, μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις του Mega για τη μυστική σύσκεψη στην οποία αποφασίστηκε το μπάζωμα, αλλά και το επεισόδιο σε ομιλία του Μητσοτάκη στην Κέρκυρα με την αδελφή δύο εκ των θυμάτων. «Κύριε Πρωθυπουργέ, ξέρατε για το μπάζωμα πριν γίνει;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κασσελάκης (ΕΡΤ), τονίζοντας πως αν ο πρώην υπουργός Μεταφορών «δεν είχε αμελήσει τις έγγραφες προειδοποιήσεις, τα παιδιά θα ζούσαν (…) Η ΝΔ δεν μας λέει αν θα αφήσει τον κ. Καραμανλή να πάει στη Δικαιοσύνη».

Το πιο σημαντικό για τον ΣΥΡΙΖΑ, σ’ αυτή τη φάση, είναι ακριβώς η ενεργοποίηση των νεότερων ψηφοφόρων, στους οποίους βασίζει και την αύξηση του ποσοστού του. Γι’ αυτό και χθες ο Κασσελάκης έκανε εκτενείς αναφορές στα «νέα παιδιά που δουλεύουν σεζόν», ενώ τάχθηκε υπέρ της κρατικής παρεμβατικότητας στο ζήτημα της στέγασης και της δημόσιας υγείας – για το πρώτο, ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα και τη σχετική καμπάνια.

Related posts

Το διήμερο που άλλαξαν τα πάντα στον ΣΥΡΙΖΑ – «Ημέρα ενότητας» σε… σκηνικό διάσπασης

admin

Ο Star της ημέρας

admin

Στυλιανίδης από Δαδιά: Νέο σχέδιο κατάσβεσης – Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις

admin

Αυτός είναι ο πιθανότερος για το χρίσμα του υπηρεσιακού πρωθυπουργού

admin

Ενα ταξίδι – εξπρές στο Παρίσι για τον Κασσελάκη

admin

Ενας πολιτικός χώρος, τρία κόμματα, τρεις δρόμοι

admin

Οικονόμου: 73 εκατομ. ευρώ σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στη μεταποίηση

admin

ΤΑ ‘ΧΑΝ ΠΕΙ

admin

Ποια είναι τα δύο πρώτα νομοσχέδια που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή

admin