Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 3 Σεπτέμβρη περιμένουν τον Σπίρτζη στο Πειθαρχικό

Το θέμα διαγραφής του Χρήστου Σπίρτζη ανοίγει ξανά στην Κουμουνδούρου, ενώ ο ίδιος έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να «πέσει» αμαχητί. Του διεμήνυσαν, λοιπόν, από την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει νέα προθεσμία για να απολογηθεί μετά την παραπομπή του στο όργανο ύστερα από το αίτημα 70 μελών του κόμματος που είχε κατατεθεί στα μέσα Ιουλίου. Εχει κληθεί, συγκεκριμένα, να δώσει εξηγήσεις μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου και, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι διατεθειμένος να μπει σε λογική απολογίας. Ισα ίσα σε δηλώσεις του («Απογευματινή») είπε πως «θεωρώ τιµή µου να έχω παραπεµφθεί από µια φράξια υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη και να διαγραφώ, γιατί εκφράζω τις πολιτικές µου απόψεις και εκτιµήσεις, από όποια κοµµατική γραφειοκρατία». Εκτιμά μάλιστα πως η απόφαση να τον διαγράψουν είναι ήδη ειλημμένη και θα ληφθεί και τυπικά στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Θα φύγει μόνος ή με παρέα;

Το ερώτημα για τη διαγραφή Σπίρτζη είναι αν θα φύγει μόνος του. Διότι υπάρχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πασοκογενή, από την παλιά νεολαία ΠΑΣΟΚ ή και τον συνδικαλισμό, τα οποία ο ίδιος ο Σπίρτζης είχε πείσει να μετακομίσουν στην Κουμουνδούρου και ανήκουν στον κύκλο του, τόσο κομματικά όσο και φιλικά. Και, προφανώς, δηλώνουν άκρως δυσαρεστημένοι κι αυτοί για το πώς εξελίσσονται τα πράγματα στην Κουμουνδούρου. Να δούμε τι θα κάνουν, άρα, άμα προχωρήσει το διαζύγιο…

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΥΠΠΟ για την πισίνα

Ο έλεγχος για τη νομιμότητα της πισίνας του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, σχολίασε χθες το υπουργείο Πολιτισμού απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε πως ο έλεγχος από το ειδικό κλιμάκιο «δεν εντόπισε κάποια παρανομία από αρχαιολογικής άποψης». Το υπουργείο απάντησε σε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, αναφέροντας ότι η Κουμουνδούρου «μάλλον δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί τι σημαίνει “παρανομία από αρχαιολογικής άποψης” ή σκοπίμως το αποκρύπτει, στην προσπάθειά της να παραπλανήσει την κοινή γνώμη». Και κάλεσε να «περιμένουν το πόρισμα των αρμόδιων δημόσιων υπηρεσιών». Στο μεταξύ, όμως, τονίζει στην ανακοίνωση ότι «η άδεια του 1978, που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν αφορά σε πισίνα, αλλά σε σηπτική δεξαμενή, δηλαδή βόθρο» και ότι «η μετατροπή της σηπτικής δεξαμενής σε πισίνα το 2024 προφανώς απαιτεί άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού» και, ακολούθως, από την Πολεοδομία. Από μεριάς μου να πω μόνο ότι ελπίζω να γίνουν εκτεταμένοι έλεγχοι στο νησί που είναι γεμάτο πισίνες.

Κόπηκαν τρία αιολικά πάρκα

Μιας κι ανέφερα το υπουργείο Πολιτισμού, να πω ότι χθες ανακοινώθηκαν οι αδειοδοτήσεις για υπεράκτια αιολικά πάρκα και τρία εξ αυτών δεν πήραν το «πράσινο φως» για λόγους προστασίας των εγκείμενων μνημείων και θέσεων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Δύο στην Κρήτη, απέναντι από τη Ζάκρο και τη Σπιναλόγκα, αλλά και ένα που θα βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή της Γυάρου και κρίθηκε πως «δεν συνάδει με τον ιστορικό της χαρακτήρα».

Πρεμιέρα στο Αγιον Ορος

Σήμερα το πρωί θα γίνει στις Καρυές η επίσημη υποδοχή και εγκαθίδρυση του νέου πολιτικού διοικητή του Αγίου Ορους Αλκιβιάδη Στεφανή, που ορκίστηκε στη νέα του θέση την προηγούμενη εβδομάδα στο υπουργείο Εξωτερικών. Ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ θα αντικαταστήσει, θυμίζω, τον πρέσβη επί τιμή Αναστάσιο Μητσιάλη, ο οποίος παραιτήθηκε, επτά μήνες μετά τον διορισμό του. Κι αναλαμβάνει σε μια περίοδο με ζητήματα που απαιτούν λεπτούς χειρισμούς, καθώς παραμένει ανοιχτό ακόμη, όπως με πληροφορεί πηγή μου, το αν θα γίνει κάποιου είδους παρέμβαση για την κατάληψη της Μονής Εσφιγμένου που κινδύνευσε, συν τοις άλλοις, και από τους σεισμούς που σημειώθηκαν τις προηγούμενες μέρες.

Το τελετουργικό

Στην πρώτη του μέρα, σύμφωνα με το τελετουργικό, τον νέο διοικητή θα υποδεχτούν τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας στην πλατεία των Καρυών, θα τον συνοδεύσουν μέχρι τον ναό του Πρωτάτου, όπου ο πρωτοεπιστάτης θα του συστήσει τυπικά τους αντιπροσώπους των 20 μονών, και θα ακολουθήσουν δοξολογία, δέηση και αντιφώνηση. Επονται κέρασμα στο Ιεροκοινοτικό Μέγαρο και μια πρώτη συζήτηση για τα προβλήματα της Αθωνικής Πολιτείας. Οπως έγινε γνωστό, τον Στεφανή θα συνοδεύει και ο διευθυντής του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος. Οχι για τυπικούς λόγους, αλλά επειδή οι δυο τους συνδέονται με φιλική σχέση εδώ και πολλά χρόνια.

Related posts

Φωτιά στην Αττική: Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στην Πεντέλη για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών

admin

Φάκελος με 23 «ύποπτα» ματς έφτασε στη Βουλή

admin

Ανδρέας Λοβέρδος: Αυτοί είναι οι 14 πρώτοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος του

admin

Νέες τουρκικές προκλήσεις: Υπερπτήσεις στα νησιά μας

admin

Τουρκικά ΜΜΕ: Στο στόχαστρο ξανά Μητσοτάκης και Φλώρος

admin

Δίαυλος Κασσελάκη – Κοτζιά για συνεργασία – «Να δημιουργηθούν μέτωπα αντίστασης»

admin

Μητσοτάκης για 21η Απριλίου: Τιμή στους αγωνιστές κατά της τυραννίας

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τζο Μπάιντεν – Στενοί οι δεσμοί των δυο χωρών

admin

Το τέλος της αποσταθεροποίησης και η αρχή της μεγάλης Ανατροπής

admin