Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην Αττική Οδό μπαίνει η Μαριάννα Λάτση, deal με ΓΕΚ Τέρνα

O Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (Bloomberg: GEKTERNA GA / RIC: HRMr.AT), σε συνέχεια των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού, ανακοινώνει ότι κατόπιν συμφωνίας με την εταιρεία Latsco Direct Investments Cyprus Limited προτίθεται να υποβάλει στο ΤΑΙΠΕΔ αίτημα για την απόκτηση από την τελευταία του 10% του μετοχικού κεφαλαίου της «Νέα Αττική Οδός Παραχώρηση Μ.Α.Ε.».

Η Latsco Direct Investments Cyprus Limited αποτελεί επενδυτικό σχήμα του Latsco Family Office, συμφερόντων  Μαριάννας Λάτση.

Η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί σε premium 15% έναντι της αρχικής δεσμευτικής επένδυσης που έχει ήδη καταβληθεί από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων και στην ολοκλήρωση σχετικών διαδικασιών, όπως προβλέπονται μεταξύ άλλων και από τη σύμβαση παραχώρησης.

Για την κίνηση αυτή η πλευρά Λάτση επένδυσε περί τα 77 εκατ. ευρώ. Το ποσό προέκυψε με βάση τα ίδια κεφάλαια που επένδυσε η ΓΕΚ Τέρνα για να πάρει την παραχώρηση.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τη συμβολαιογραφική πράξη ίδρυσης της εταιρείας ΝΕΑ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ (που απορρέει ασφαλώς από τη Σύμβαση Παραχώρησης), ο βασικός μέτοχος (ήτοι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) δύναται να μεταβιβάσει εντός των πρώτων 5 ετών της διάρκειας της Παραχώρησης, ποσοστό έως 49% σε τρίτους, χωρίς ωστόσο να απωλέσει την πλειοψηφία του 51%. 

Υπενθυμίζεται πως ως asset με υψηλό IRR είχε προσελκύσει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον κατά την περίοδο κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών, το οποίο αποδεικνύεται πως δεν «κόπασε» ούτε μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Πηγές του παραχωρησιούχου έχουν εξάλλου αναφέρει πως εφόσον εκδηλωθεί σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον αλλά και συμφέρουσα πρόταση (σ.σ. όπως φανερώνει η συμφωνία με Latsco), η εταιρεία είναι ανοιχτή για διάθεση ποσοστού.

Επισημαίνεται δε ότι με βάση τη σύμβαση προβλέπεται και η δυνατότητα εισαγωγής του asset και της εταιρείας στο Χρηματιστήριο. Υπενθυμίζεται ότι για να υλοποιηθεί το IPO του αεροδρομίου της Αθήνας στις αρχές του έτους, είχε απαιτηθεί τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης, διότι δεν υπήρχε αντίστοιχη πρόβλεψη. Η αίτηση για εισαγωγή των μετοχών προς διαπραγμάτευση μπορεί να γίνει οποτεδήποτε μετά την ημερομηνία παραχώρησης.

Related posts

Συνεργασία NBG Pay με Netlink στις υπηρεσίες ψηφιακών πληρωμών

admin

ΟΤΕ: Ο Αλέξανδρος Αθανασίου νέο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.

admin

ΕΔΑ Αττικής: Έναρξη επιδότησης για εγκατάσταση φυσικού αερίου

admin

Τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Elton αναλαμβάνει η DIS

admin

Η Cosmote Global Solutions σε μεγάλο έργο υπηρεσιών πληροφορικής για την Κομισιόν

admin

Επτά γερμανικές επιχειρήσεις του κλάδου ενέργειας στη Θεσσαλονίκη

admin

Πρόκριμα βιωσιμότητας για Frigoglass το lock-up agreement

admin

Επενδύσεις 1 δισ. ευρώ έως το 2025 ετοιμάζει η Dimand

admin

Lamda: Έβδομη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού

admin