Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Στα 5,4 δισ. δολ. υπολογίζονται οι ζημιές των εταιρειών του “Fortune 500” από το “χάος” που προκάλεσε η CrowdStrike

Στα 5,4 δισ. δολάρια υπολογίζονται οι οικονομικές απώλειες των εταιρειών που περιλαμβάνονται στη λίστα “Fortune 500”, εξαιρουμένης της Microsoft, από το πρόσφατο παγκόσμιο μπλακ-άουτ που προκάλεσε η ελαττωματική αναβάθμιση της CrowdStrike, σύμφωνα με την εκτίμηση της ασφαλιστικής εταιρείας Parametrix.

Η ελαττωματική αναβάθμιση του λογισμικού ασφαλείας της CrowdStrike “έριξε” τους υπολογιστές που φέρουν το λειτουργικό σύστημα Windows της Microsoft, διακόπτοντας την παροχή υπηρεσιών διαδικτύου σε όλο τον κόσμο και επηρεάζοντας ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων, όπως αεροπορικές εταιρείες, τράπεζες και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγείας. 

Οι ζημίες που καλύπτονται από ασφαλιστικά συμβόλαια κατά πάσα πιθανότητα θα κυμανθούν μεταξύ 540 εκατ. και 1,08 δισ. δολαρίων για τις εταιρείες του “Fortune 500”, σύμφωνα πάντα με την Parametrix.

Η παγκόσμια τεχνική βλάγη ήταν πιθανότατα “το μεγαλύτερο σωρρευτικό συμβάν που έχουμε δει ποτέ στον τομέα ασφάλειας στον κυβέρνοχώρο”, δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της Parametrix, Jonatan Hatzor. “Αυτό το συμβάν επεκτάθηκε τάχιστα και ήταν παγκόσμιας κλίμακας”, πρόσθεσε.

Ο Hatzor εκτίμησε ότι η οικονομική ζημιά από τη διακοπή που προκάλεσε η τεχνική βλάβη θα μπορούσε να ανέλθει σε παγκόσμιο επίπεδο στο ποσό των 15 δισ. δολαρίων, καθώς οι επιχειρήσεις παλεύουν να επαναφέρουν την ταχύτητα λειτουργίας των υπολογιστών τους. Οι ζημίες που καλύπτονται από ασφαλιστήρια συμβόλαια θα μπορούσαν να ανέλθουν παγκοσμίως σε περίπου 1,5-3 δισ. δολάρια, πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Parametrix.

Ο παγκόσμιος ασφαλιστικός και αντασφαλιστικός κλάδος, πάντως, είναι πιθανό να αποφύγει οποιαδήποτε σημαντική οικονομική επίπτωση από τη την παγκόσμια τεχνική βλάβη, όπως ανέφερε ο οίκος αξιολόγησης Fitch τη Δευτέρα.

Διαβάστε ακόμη:

Related posts

Β. Ποριάζοφ: Άξονας σταθερότητας για όλη την περιοχή η στρατηγική σχέση Ελλάδας – Βουλγαρίας

admin

Για τα τουρκικά ΜΜΕ ο Έντι Ράμα “υποστηρίζει Ερντογάν”, αλλά ο Economist “προσπάθησε να επηρεάσει” τις εκλογές

admin

Αργεντινή: Η κεντρική τράπεζα μειώνει εκ νέου το βασικό επιτόκιο, στο 60%

admin

Αίγυπτος: Η συνέχιση των επιθέσεων των ΗΠΑ και της Βρετανίας δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα, δήλωσε εκπρόσωπος των Χούθι της Υεμένης

admin

Νέος πρόεδρος της Fed του St. Louis ο Alberto Musalem

admin

Τουρκία: Αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του PKK στο βόρειο Ιράκ

admin

Β. Κορέα: Κατεδάφισε το μνημείο-σύμβολο της επανένωσης με τη Ν. Κορέα

admin

Δύο νεκροί και 18 τραυματίες από ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο

admin

Η Ρωσία καταδικάζει τα πλήγματα του Ισραήλ στη Συρία

admin