Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στα 16,3 λεπτά το πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ, έκπτωση 53% τον Αύγουστο

Στα επίπεδα των 16,3 σεντς η κιλοβατώρα διαμορφώνεται το πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ για τον Αύγουστο, μετά από έκπτωση 53%, παραμένοντας ένα από τα χαμηλότερα της αγοράς.

Αντίστοιχα, γενναία έκπτωση 45% ανακοίνωσε η ΔEΗ και στα πράσινα τιμολόγια για τους επαγγελματίες, με την τιμή της κιλοβατώρας να ανέρχεται σε 18,33 λεπτά.

Σε ό,τι αφορά τα κίτρινα τιμολόγιά της τον Αύγουστο διαμορφώνονται σε τιμές 15,5 λεπτά για το οικιακό κίτρινο myHome4All και 17, 4 για το επαγγελματικό κίτρινο myBusiness4All.

Αντίστοιχα, τα μπλε τιμολόγια της ΔEΗ, τα οποία έχουν εγγυημένη σταθερή τιμή για 12 μήνες, διαμορφώνονται για το οικιακό μπλε myHomeEnter στα 14,5 λεπτά. Το σταθερό myHomeOnline θα έχει τιμή 14,2 και το μπλε επαγγελματικό myBusinessEnter 14,5 λεπτά.

Από την αρχή του έτους, η ΔEΗ στηρίζει τα ελληνικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις, έχοντας καταβάλει μέχρι τώρα συνολικές εκπτώσεις άνω των 450 εκατ. ευρώ.

Οι αναλυτικοί τιμοκατάλογοι αναρτήθηκαν πριν λίγο στο site της ΔEΗ.

Η μεση τιμη για 8 στα 10 νοικοκυριά

Συνυπολογιζοντας τις χρεώσεις της ΔEΗ, και εκείνες των άλλων δυο μεγάλων παικτών του χώρου (15,9 λεπτα η Protergia, 15,87 ο ΗΡΩΝ), που αθροιστικά ελεγχουν το 80% της αγορας, ξεκαθαρίζεται πληρως η εικονα για τις τελικες τιμές, μετα και τις επιδοτήσεις που θα ανακοινωσει αύριο η κυβέρνηση.

Στην πράξη, από τις τρεις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του χώρου, προκύπτει για τον Αύγουστο μια μέση χρέωση 16,05 λεπτών η πράσινη κιλοβατώρα, που αφορα τα οκτω στα δεκα συνολικά νοικοκυριά με κυμαινομενα τιμολογια.

Αν πάνω σε αυτή την τιμή βάλει κανείς και την επιδότηση του περίπου 1 λεπτού που θα χρειαστεί να δώσει η κυβέρνηση (αύριο οι ανακοινώσεις του ΥΠΕΝ) για να επιτευχθεί ο επιδιωκόμενος στόχος, η χρέωση διαμορφώνεται στα 15 λεπτά ή και λίγο πιο χαμηλά.

Δηλαδή, στα τιμολόγια κάποιων παρόχων, οι τιμές θα «κάτσουν» και ακόμη πιο κάτω, σε ένα εύρος 14 -15 λεπτών η κιλοβατώρα, χρεώσεις που είχαμε να δούμε προτού αρχίσει το ανοδικό σπιράλ του καλοκαιριού.

Το στοίχημα με τα επαγγελματικά

Το άλλο μεγάλο στοίχημα αφορά τις εκπτώσεις που ανακοινωσε η ΔEΗ στα εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματικά τιμολόγια, το οποίο αποτελούσε κεντρικό στοίχημα για την κυβέρνηση, όπως έγραψε το -.gr, καθως αυτές οι κατηγορίες δεν επιδοτούνται, βάσει της κοινοτικής νομοθεσίας.

Στο θέμα είχε αναφερθεί χθες από τη Βουλή, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, κατά τη συζήτηση για τη τροπολογία επιβολής φόρου στους ηλεκτροπαραγωγούς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα δούμε γενναίες εκπτώσεις και σε αυτές τις κατηγορίες.

«…Επειδή δεν υπήρχε χρόνος για να φτιάξουμε ένα ειδικό σχήμα κρατικής ενίσχυσης και να γίνει αποδεκτό από τη Κομισιόν, για το διάστημα αυτής της ανωμαλίας, προτιμήσαμε να ασκήσουμε μια παρότρυνση δια αυτού του φόρου προς τους παρόχους, ώστε να είναι πολύ πιο λογικοί και στις επιχειρήσεις», είχε πει ο υπουργός. Προσθέτοντας ότι «το κλειδί είναι να έχουμε λογικές τιμές για τις επιχειρήσεις από τους ίδιους τους παρόχους».

Related posts

Eurolife FFH: Προνόμια και εκπτώσεις για τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων

admin

Skroutz: Πώς κινήθηκαν οι αγορές στη φετινή Black Friday

admin

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας κέρδισε δημοπρασία για προμήθεια φυσικού αερίου στη Μολδαβία

admin

Intracom Holdings: Μικρή αύξηση τζίρου και ζημιές στο εξάμηνο

admin

ΓΕΚ Τέρνα: Έτοιμο σε χρόνο-ρεκόρ το σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου

admin

Τα βραβεία «Βιώσιμης–Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» στήριξε η Eurolife FFH

admin

Lidl Ελλάς: Θα φροντίσουμε να μην υπάρξει συνέχεια με την 70χρονη

admin

Εξαγορά πέντε ξενοδοχείων από τον όμιλο Grecotel

admin

Πιστοποίηση Microsoft στα Business Applications έλαβε η DIS

admin