Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα χαρακώματα κυβέρνηση – ΣΥΡΙΖΑ για το πόθεν έσχες Κασσελάκη

Σε μείζον θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης έχουν ανάγει κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, τη δήλωση πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη λίγο πριν τις ευρωεκλογές της Κυριακής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την ομιλία του, χθες  στη Θεσσαλονίκη, παρουσίασε σε μία γιγαντοοθόνη στοιχεία του πόθεν έσχες του, τροφοδοτώντας την κόντρα που λαμβάνει χώρα το τελευταίο διάστημα γύρω από αυτό το θέμα.

Ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε ότι «έβγαλε με τον μόχθο του τα χρήματα του» σε αντίθεση με την περιουσία του Κυρ. Μητσοτάκη για την οποία αναρωτήθηκε πώς την απέκτησε, καλώντας τον πρωθυπουργό να παρουσιάσει το δικό του πόθεν έσχες πριν τις ευρωεκλογές.

«Σόου – Παραβίασε τη νομοθεσία»

Η κυβέρνηση, σηκώνοντας (ξανά) το γάντι κατηγόρησε ευθέως τον κ. Κασσελάκη για «σόου», σχολιάζοντας ότι το μονοσέλιδο δεν συνιστά σε καμία περίπτωση δήλωση περιουσιακής κατάστασης  και ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε ότι παραβίασε τη νομοθεσία.

«Απαντες κατάλαβαν γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης απέφευγε να δώσει στοιχεία για την περιουσιακή και οικονομική του κατάσταση. Σύμφωνα με το μονοσέλιδο που παρουσίασε σήμερα, το οποίο δεν συνιστά σε καμία περίπτωση δήλωση περιουσιακής κατάστασης, παραδέχεται ότι παραβίασε τη νομοθεσία, αφού μέχρι τουλάχιστον τις 31.12.2023 συμμετείχε σε εταιρεία αλλοδαπής, ενώ είχε εκλεγεί από τον Σεπτέμβριο του 2023 πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά παράβαση του νόμου του 2016 που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είχε ψηφίσει» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Στην προσπάθειά του, μάλιστα, να αποφύγει να δώσει το πόθεν έσχες, διαδικασία με συγκεκριμένα δικαιολογητικά, όπως τα ορίζει ο νόμος, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε τις καταθέσεις του, όπως και του συζύγου του, τα εισοδήματά του, κατέγραψε τις συμμετοχές σε 3 εταιρείες, καθώς και τα ακίνητα που διαθέτει. Αποκάλυψε δε, πως δεν είναι πλήρη τα στοιχεία, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, αφού εμφανίσθηκε να δηλώνει πως θα τα καταθέσει όλα όταν τα λάβει από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, όταν, όπως είπε, του σταλούν από την Υπηρεσία Εσόδων, το γνωστό IRS» πρόσθεσε.

«Δανεικά ή κάτι κρύβει;»

Σε ό,τι αφορά την περιουσιακή κατάσταση του Πρωθυπουργού, ο κ. Μαρινάκης παρέπεμψε στους ελέγχους των Πόθεν Έσχες του από το 2004, οπότε και μπήκε στην πολιτική.

«Σχετικά με τα ψεύδη και τις χυδαίες συκοφαντίες του τον ενημερώνουμε για πολλοστή φορά ότι ο Πρωθυπουργός ελέγχεται εξονυχιστικά τα τελευταία 20 χρόνια, επί των ημερών τόσων διαφορετικών Κυβερνήσεων, καταθέτοντας πλήρη δήλωση περιουσιακής κατάστασης, όπως ορίζει ο νόμος και όχι μονοσέλιδο excel», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Καταλήγοντας αναφέρει ότι «μετά το σημερινό σόου, γεννούνται περισσότερα ερωτήματα, από όσα είχαμε μέχρι σήμερα, με βασικό το ακόλουθο: Ο κ. Κασσελάκης διάγει τόσο πολυτελή βίο με δανεικά ή κάτι κρύβει;»

«Να δώσουν στη δημοσιότητα τα τιμολόγια για την πανάκριβη διαφημιστική καμπάνια της ΝΔ»

Η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου προκάλεσε ακόμη μια αντίδραση από την Κουμουνδούρου:

«Από τη θλιβερή ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου σχετικά με τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών προκύπτει αβίαστα ένα συμπέρασμα, το οποίο αντιλαμβάνεται εύκολα ο μέσος πολίτης: ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι!

Ο πρωθυπουργός οφείλει να κάνει άμεσα δυο πράγματα: πρώτον, να καταθέσει το πόθεν έσχες του για το 2023. Έτσι θα έχουν τη δυνατότητα οι Έλληνες πολίτες να διαπιστώσουν εάν συνεχίζει και τα δυο τελευταία χρόνια να αβγατίζει την περιουσία του. Δεύτερον, περιμένουμε ακόμη μια απάντηση για το ποιος και πώς πληρώνει τον κ. Γκρίνμπεργκ και την πανάκριβη διαφημιστική καμπάνια της ΝΔ. Τα τιμολόγια θα βοηθούσαν για να μάθουμε τι συμβαίνει. Υπάρχουν, άραγε; Θα τα δώσουν στη δημοσιότητα;».

Είχε προηγηθεί η ανάρτηση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλας Κεχαγιά η οποία έστειλε μήνυμα στον Παύλο Μαρινάκη: «Ιδού το Excel που αποστείλαμε στο πρωθυπουργικό γραφείο.  Παρακαλούμε όπως συμπληρωθεί και δημοσιοποιηθεί πριν από  τις ευρωεκλογές με τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Μητσοτάκη για το 2023».

Related posts

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το «ευχαριστώ» Ζελένσκι στον Έλληνα πρωθυπουργό για τη σταθερή υποστήριξη

admin

Πρόταση Μητσοτάκη για συμφωνία – «πακέτο» Μεταναστευτικού και Ουκρανικού

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Επιμένει στο «μαύρο χρήμα» ο Αποστολάκης, αλλά «για τους άλλους»

admin

Κοντονής: Το 2015 δεν είχαμε ούτε το φάκελο του ΟΑΚΑ, τον πήραμε από τον Καλατράβα

admin

Τα όρια της τουρκικής κυριαρχίας

admin

Παύλος Μαρινάκης: «Όσοι δεν ψηφίσουν την επίμαχη τροπολογία θα διαγραφούν»

admin

Προκλητικός Σοϊλού: Η Αγία Σοφία ήταν μόνο η αρχή

admin

«Η πιο όμορφη θάλασσα…» – Με πρωταγωνιστή τον Τσίπρα ο απολογισμός του Κασσελάκη

admin

ΚΚΕ: Ο Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι τα μέτρα υπέρ των αγροτών ήταν ανεπαρκέστατα

admin