Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στα σκαριά το 10ο ξενοδοχείο του ομίλου Χατζηλαζάρου

Ένα βήμα πιο κοντά στην ανάπτυξη του νέου ξενοδοχείου του βρίσκεται ο όμιλος H Hotels Collection, μετά το «πράσινο φως» που εξασφάλισε προ ημερών από τη δημοτική κοινότητα Ασκληπιείου για τη δημιουργία της ένατης μονάδας του στη Ρόδο.

Η δημοτική κοινότητα Ασκληπιείου γνωμοδότησε θετικά για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά το σχετικό project, προϋπολογισμού άνω των 60,3 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η γνωμοδότηση αφορά «Νέα ξενοδοχειακή μονάδα, κατηγορίας 5 αστέρων, δυναμικότητας 503 κλινών, σε έκταση συνολικής επιφανείας 57.273,17 τ.μ. (52.977,60 τ.μ. μετά την αφαίρεση των δασικών εκτάσεων) αποτελούμενης από δύο γήπεδα, στην περιοχή Κιοτάρι της Δ.Κ. Ασκληπιείου, Δ.Ε. Νότιας Ρόδου, Δήμου Ρόδου, Π.Ε. Ρόδου, Περιφερείας Ν. Αιγαίου, για λογαριασμό της εταιρείας με διακριτικό τίτλο “Ιωάννης Χατζηλαζάρου Α.Ε. ”».

Τι προβλέπει το έργο

Το νέο ξενοδοχείο του ομίλου Χατζηλαζάρου, ο οποίος τον περασμένο Φεβρουάριο απέκτησε το ιστορικό Titania από τη βρετανική L R Hotels, θα αναπτυχθεί στην περιοχή Κιοτάρι της Ρόδου. Βάσει σχεδιασμού, το έργο, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του οποίου βρισκόταν σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την προηγούμενη Πέμπτη, προβλέπει τη δημιουργία μιας ξενοδοχειακής μονάδας κατηγορίας 5 αστέρων, δυναμικότητας 503 κλινών.

Το συγκρότημα θα αποτελείται από την κεντρική μονάδα με τις 76 μονόχωρες σουίτες, 50 δίχωρες σουίτες, 9 βίλες, ένα κτίριο mini club και 2 μονώροφα κτίρια εστιατορίων. Προβλέπεται επίσης η δημιουργία κολυμβητικών δεξαμενών, υδάτινων στοιχείων, εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων, εσωτερικής οδοποιίας, δύο πεζογεφυρών πάνω από το οριοθετημένο ρέμα, χώρων πρασίνου, γηπέδων τένις, χώρων στάθμευσης κ.λπ.

Η συνολική κάλυψη του συγκροτήματος είναι 9.198,42 τ.μ. και το σύνολο της δόμησης της ξενοδοχειακής μονάδας είναι 10.950,61 τ.μ. Συνολικά, η ξενοδοχειακή μονάδα αποτελείται από 8.510 τ.μ. χώρων διαμονής και 503 κλίνες.

Η έκταση στην οποία θα ανεγερθεί το νέο ξενοδοχείο συνορεύει στη νότια πλευρά με την ξενοδοχειακή μονάδα «Boutique 5 Hotel & Spa», που ανήκει επίσης στον όμιλο H Hotels Collection. Βάσει χρονοδιαγράμματος, το διάστημα που απαιτείται για την κατασκευή της ξενοδοχειακής μονάδας ανέρχεται σε 18 μήνες περίπου, ενώ κατά τη φάση της λειτουργίας του συγκροτήματος θα απασχολούνται μόνιμα 136 εργαζόμενοι.

«Στόχος του έργου είναι η ανέγερση και λειτουργία μιας σύγχρονης, λειτουργικής, και περιβαλλοντικά φιλικής ξενοδοχειακής μονάδας που θα παρέχει υψηλής ποιότητας τουριστικές υπηρεσίες με σκοπό τον εμπλουτισμό και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Το νέο ξενοδοχείο θα είναι το δέκατο συνολικά για τον όμιλο Χατζηλαζάρου. Η ανάπτυξη και η λειτουργία του επενδυτικού project θα χρηματοδοτηθούν από ίδια κεφάλαια, τραπεζικό δανεισμό, και αναπτυξιακά προγράμματα.

Επεκτατικές κινήσεις

Ο όμιλος Χατζηλαζάρου απασχόλησε πρόσφατα τον Τύπο λόγω της εξαγοράς του ξενοδοχείου Titania στην Ομόνοια από τον ξενοδοχειακό βραχίονα του βρετανικού επενδυτικού ομίλου London & Regional Properties, της L R Hotels.

Είχε προηγηθεί στις αρχές του 2024, ένα ακόμη deal μεταξύ της L R Hotels και του ομίλου Χατζηλαζάρου για την πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Rhodes Bay Hotel & Spa, στο οποίο εντάσσεται και το Elite Suites Rhodes Bay, έναντι ποσού υψηλότερου των 20 εκατ. ευρώ.

Για το Titania ο όμιλος Χατζηλαζάρου έχει ήδη αποφασίσει την υλοποίηση ενός προγράμματος ανακαίνισης, χωρίς ωστόσο, να είναι ακόμη γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Εκτός από την ανακαίνιση του Titania, το επενδυτικό πλάνο του ομίλου προβλέπει επίσης την αναβάθμιση του 4 αστέρων ξενοδοχείου Lindos Princess σε 5άστερο για τη σεζόν του 2025.

Ο όμιλος H Hotels Collection ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή του στον κλάδο της φιλοξενίας με το πρώτο του ξενοδοχείο, το Rodos Princess Beach Resort & Spa, δυναμικότητας 450 κλινών, στο Κιοτάρι της Ρόδου το 1993, απασχολώντας περίπου 200 εργαζόμενους.

Σήμερα, μετά από 30 και πλέον χρόνια, ο όμιλος, που αποτελεί μια αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση, έχει δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο 9 ξενοδοχείων, τα 8 εκ των οποίων βρίσκονται στη Ρόδο, δυναμικότητας άνω των 8.000 κλινών και απασχολεί περισσότερους από 1.700 εργαζόμενους.

Related posts

Υπερκαλύφθηκε σχεδόν 4 φορές το πράσινο ομόλογο της Mytilineos

admin

Καββαθάς: Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί κλάδους της οικονομίας

admin

Πρόεδρος Eurogroup: Θα βρούμε συμφωνία για το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

admin

Νέος πρόεδρος και CEO της Draeger Hellas ο Γεώργιος Παπαδόπουλος

admin

Premia Properties: Στόχος για πενταπλασιασμό χαρτοφυλακίου ως το 2026

admin

Μεγάλο πλοίο μεταφοράς containers υποδέχθηκε το λιμάνι του Πειραιά

admin

Στον όμιλο EOS κομμάτι της τιτλοποίησης Frontier I

admin

Δάιος Πλαστικά: Με 83,34% ο Αστέριος Δάιος

admin

Κουτσουρέλη (Quest): Η γυναικεία ηγεσία πρέπει να δώσει το παρών στους τομείς STEM

admin