Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΤΑΚΟΡ και Cardico: Προς νέα σφυριά και με «έκπτωση» μέσα στον Σεπτέμβριο

Σε επαναληπτικούς πλειστηριασμούς οδηγούνται μέσα στο Σεπτέμβριο δύο μεγάλα βιομηχανικά ακίνητα, τα οποία ανήκαν σε κραταιές, κατά το παρελθόν, εταιρείες.


Πρόκειται για το κτιριακό συγκρότημα της Στακόρ επί της Λεωφόρου Αθηνών και για το εργοστάσιο της Carcico στο Σχηματάρι, που, όπως αποκαλύπτει το --, θα βγουν σε νέα σφυριά και με σημαντικά μειωμένη την τιμή εκκίνησης. Και τούτο καθώς έχουν προηγηθεί ήδη άγονες προσπάθειες για τα δύο ακίνητα.





Το συγκρότημα της ΣΤΑΚΟΡ

Έτσι το συγκρότημα της Στακόρ που βγήκε στον αρχικό πλειστηριασμό στις 24 Ιουλίου με τιμή πρώτης προσφοράς 19.474.500 ευρώ, και ο οποίος ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών, στον επαναληπτικό που έχει προγραμματιστεί για τις 12 Σεπτεμβρίου θα βγει στα 3/4 της μέσης τιμής των εκτιμήσεων των πιστοποιημένων εκτιμητών, ήτοι στο ποσό των 14.605.875 ευρώ, μειωμένο κατά 25%.





Η Στακόρ, συμφερόντων της οικογένειας Κορτέση, είχε ταυτιστεί επί δεκαετίες με την εμπορία των αυτοκινήτων Ford και Mazda. Παράλληλα, η οικογένεια είχε αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα και στο real estate. Παρά ταύτα, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, ο όμιλος αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσα η Στακόρ να οδηγηθεί σε πτώχευση το 2014.


Όσον αφορά το μεγάλο ακίνητο, πρόκειται για τρις γωνιακό οικόπεδο επί της συμβολής της Λεωφόρου Αθηνών με τις οδούς Χρηματιστηρίου (πρώην Πιπινέλη), Πολυκράτους και Ποσειδίππου, με συνολικό εμβαδόν 7.556,36 τ.μ., πρόσοψη μήκους 34,09 μέτρων επί της Λεωφόρου Αθηνών, 134,88 μέτρων επί της οδού Χρηματιστηρίου, 90 μέτρων επί της οδού Πολυκάρπου και 35,18 μέτρων επί της οδού Ποσειδίππου.






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: www.--.gr

Related posts

«Λουκέτο» για δύο χρόνια θα μπαίνει στα πρατήρια που κάνουν λαθρεμπόριο

admin

Τα καλύτερα οικόπεδα που πωλούνται τώρα – Από το Σούνιο και τη Μήλο μέχρι τη Σαντορίνη και το Πόρτο Χέλι

admin

ΑΑΔΕ: Μέχρι πότε θα λειτουργήσουν αύριο οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες

admin

Νέες ασφαλιστικές καλύψεις για τα ενεργά μέλη του ΤΜΕΔΕ

admin

ΟΠΕΚΑ: Από το μεσημέρι θα καταβληθεί το έκτακτο δώρο σε 974.0000 ευάλωτα νοικοκυριά

admin

Πού επενδύουν οι μεγάλοι σταρ του αθλητισμού

admin

Η μάχη για τον ΣΕΒ: Ολοι οι υποψήφιοι που κατεβαίνουν στις εκλογές

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νέα απόπειρα κατάκτησης του υψηλού 10ετίας

admin

«Κόκκινα» δάνεια: Τι αλλάζει στη σχέση δανειοληπτών – servicers και funds – Οι νέοι κανόνες και τα πρόστιμα

admin