Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταθεροποιητικές τάσεις στη Wall Street – Μικρές απώλειες σε όλους τους δείκτες

Αναιμική ήταν η συνεδρίαση της Τρίτης στη

Wall Street

, με τους επενδυτές να κρατούν στάση αναμονής περιμένοντας τον επόμενο γύρο αποτελεσμάτων τριμήνου από τις Big Tech. Εξάλλου, η αγορά είναι συγκρατημένη και απέναντι στις πολιτικές εξελίξεις, καθώς η Κάμαλα Χάρις όχι μόνο φαίνεται να «κλειδώνει» το χρίσμα των Δημοκρατικών, αλλά κάνει και δυναμική εκκίνηση στην κούρσα με αποτέλεσμα το αποτέλεσμα να γίνεται και πάλι αμφίρροπο.


Πάντως, στο ταμπλό επικράτησαν τελικά οι πώλητες στέλνοντας σε αρνητικό έδαφος όλους τους δείκτες, έστω και με οριακά κέρδη.





Ο δείκτης

Dow Jones

έκλεισε ελαφρά μειωμένος σε ποσοστό 0,14% και τις 40.358 μονάδες, ο

S&P 500

κατέγραψε μικρή κάμψη ύψους 0,16% στις 5.555 μονάδες και ο

Nasdaq

έχασε 0,06% πέφτοντας και πάλι κάτω από το όριο των 18.000 μονάδων, στις 17.997.


Την ίδια ώρα στην αγορά ομολόγων οι αποδόσεις έχασαν έδαφος με την απόδοση του 10ετούς να πέφτει στο 4,242% και του 2ετούς να υποχωρεί στο 4,483%.





Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών βρέθηκαν τα εταιρικά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου από κορυφαία ονόματα της αγοράς.


Ενδεικτικά, οι ισχυρές πωλήσεις στην αμερικανική αγορά ώθησαν ανοδικά τα αποτελέσματα της General Motors, η οποία ανέβασε προς τα πάνω και τις προβλέψεις της για τη χρονιά συνολικά. Όμως, ο προβληματισμός για τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων, που οδηγούν την εταιρεία σε νέα αναθεώρηση των σχεδίων της για τον κλάδο, θορύβησε την αγορά ασκώντας σημαντικές πιέσεις στην μετοχή.





Αισιόδοξο μήνυμα και από την Coca-Cola που αναθεώρησε προς τα πάνω το εκτιμώμενο outlook της χρονιάς, καθώς η παγκόσμια ζήτηση για τα προϊόντα της ανέβηκε περαιτέρω το δεύτερο τρίμηνο.


Στη λίστα των σημερινών ανακοινώσεων ξεχώρισε και η επίδοση της πλατφόρμας μουσικού streaming Spotify που κατέγραψε κέρδη ρεκόρ χάρη στο άλμα στις premium συνδρομές. Μάλιστα, η μετοχή της είχε την καλύτερη ημερήσια επίδοση εδώ και πάνω από τρία χρόνια!


Πάντως, οι επενδυτές «κράτησαν» δυνάμεις δεδομένου πως τα… σπουδαία θα έρθουν μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης. Η μητρική της Google, Alphabet και η Tesla δημοσιεύουν αποτελέσματα μετά το πέρας της συνεδρίασης σε ένα διάστημα που οι τεχνολογικές μετοχές έχουν πιεστεί αρκετά δημιουργώντας βάσιμα ερωτηματικά για το αν ο κλάδος, που οδήγησε τα ρεκόρ της αγοράς το πρώτο εξάμηνο, θα μπει σταδιακά σε μια φάση χρηματιστηριακής διόρθωσης.


Οι προβλέψεις θέλουν την Tesla να παρουσιάζει αυξημένα έσοδα σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο, στα 24,59 δισ. δολάρια, που όμως θα είναι χαμηλότερα σε σχέση με την περσινή χρονιά. Τα δε, κέρδη ανά μετοχή εκτιμώνται στα 0,60 δολάρια.





Αντιστοίχως για την μητρική της Google οι αναλυτές περιμένουν κέρδη ανά μετοχή ύψους 1,85 δολαρίων επί συνολικών εσόδων της τάξεως των 84,35 δισ. δολαρίων. Στα επίπεδα αυτά οι επιδόσεις της θα είναι αισθητά υψηλότερες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.


Σε επίπεδο μετοχών, οι τάσεις διαμορφώθηκαν με βάση την κατεύθυνση των εταιρικών αποτελεσμάτων, αν και το αγοραστικό κλίμα ήταν γενικά υποτονικό.


Στους χαμένους, για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, ξεχώρισε ο ενεργειακός κλάδος και ονόματα όπως της ExxonMobil, της Chevron και της Phillips, υπό το βάρος και της διόρθωσης στις διεθνείς πετρελαϊκές τιμές που έχασαν πάνω από 1%.


Η αγορά, πάντως, παρακολουθεί με προσοχή και τις πολιτικές εξελίξεις, καθώς η αποχώρηση Μπάιντεν και η διαφαινόμενη επικράτηση της Κάμαλα Χάρις στη μάχη για το χρίσμα των Δημοκρατικών φέρνει νέα δεδομένα, που αναλυτές και επενδυτές ακόμη αποτιμούν.


Σε πρώτη φάση η αγορά έδειξε να θεωρεί ότι οι ισορροπίες στην κούρσα δεν θα αλλάξουν, με τον Ντόναλντ Τραμπ, να διατηρεί προβάδισμα, όμως οι πρώτες… ρωγμές στην εκτίμηση αυτή άρχισαν ήδη να διαφαίνονται καθώς στελέχη, χρηματοδότες και ψηφοφόροι των Δημοκρατικών συσπειρώθηκαν και περνούν στην αντεπίθεση. Μάλιστα σε σημερινή δημοσκόπηση του Reuters η Κάμαλα Χάρις έκανε την έκπληξη περνώντας μπροστά για πρώτη φορά, έστω και με οριακό προβάδισμα δύο μονάδων!


Διαβάστε περισσότερα οικονομικά νέα στο

--.gr








Ειδήσεις σήμερα:





Φωτιά στο Μάτι: Τρισάγιο στο Μνημείο των Θυμάτων στο Νέο Βουτζά – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες





Πρόκληση Τσελίκ: Η εισβολή το 1974 έσωσε τους Ελληνοκύπριους από τα χέρια των συμμοριών





Βραζιλία: Ανακαλύφθηκαν καρχαρίες με υψηλές ποσότητες κοκαΐνης στο αίμα και τους μύες τους

Related posts

Καλάθι του νοικοκυριού – Γεωργιάδης: Οι αλυσίδες κάνουν πάνω από 30 επιπλέον μειώσεις τιμών αυθημερόν

admin

Εύσημα από τον ESM για την Ελλάδα: «Εκπληρώθηκαν σημαντικά ορόσημα για τη μεταρρύθμιση της οικονομίας»

admin

Cyber Monday 2023: Μίνι οδηγός για καταναλωτές με 13 «κανόνες» για διαδικτυακές αγορές

admin

Κτηματολόγιο: Ποιοι πρέπει να δηλώσουν τα ακίνητα τους μέχρι τις 30 Νοεμβρίου

admin

Έρχεται από τις 3/1 ο Ψηφιακός Φάκελος Μεταβίβασης Ακινήτου – Τι αλλάζει

admin

Ρωσία: Ήρε την απαγόρευση στις εξαγωγές βενζίνης – Είχε επιβληθεί λόγω πληθωρισμού

admin

H ακτινογραφία του ελληνόκτητου στόλου για το 2023

admin

Χρήστος Σταϊκούρας: Στις Βρυξέλλες αύριο για τη συζήτηση της 12ης Έκθεσης Αξιολόγησης των θεσμών

admin

Όταν οι Έλληνες εξάγουν τεχνογνωσία σε όλο τον πλανήτη: Από Μαϊάμι και Καραϊβική, μέχρι Μπαχρέιν και Σιγκαπούρη (pics)

admin