Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Κασσελάκης: Είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης για το πόθεν έσχες

Στην παραδοχή, εκ νέου, ότι ήταν εκπρόθεσμος σχετικά με την μεταβίβαση των μετοχών του από εταιρεία που είχε στις ΗΠΑ προχώρησε από το Ηράκλειο Κρήτης ο Στέφανος Κασσελάκης.

Απαντώντας στις συνεχείς επιθέσεις της κυβέρνησης για την υποβολή του πόθεν έσχες πέταξε για άλλη μια φορά το γάντι και κάλεσε τον πρωθυπουργό «να ανοίξει την ηλεκτρονική πλατφόρμα και να πάμε να καταθέσουμε μαζί το πόθεν έσχες».

Ως προς το τυπικό σκέλος του ζητήματος αναγνώρισε: «Τυπικά όντως ήμουν εκπρόθεσμος, και για αυτή μου την αμέλεια είμαι στη διάθεση της ελληνικής δικαιοσύνης και αν μου επιβάλει πρόστιμο με χαρά θα το πληρώσω» γιατί «στη χώρα της ατιμωρησίας, στη χώρα που ο Καραμανλής των Τεμπών είναι βουλευτής, στη χώρα που ο αδιευκρίνιστος Γεωργιάδης είναι υπουργός, στη χώρα που ο Μητσοτάκης των παρακολουθήσεων, των  αδήλωτων ακινήτων και off shore είναι πρωθυπουργός, εγώ με χαρά θα είμαι ο πρώτος πολιτικός ο οποίος θα πληρώσει την ποινή που του επιφυλάσσει ο νόμος. Γιατί οι νόμοι είναι για όλους. Και πρέπει, επιτέλους, να ισχύουν για όλους.

«Όπλο απέναντι στον ελληνικό λαό είναι η αλήθεια μου»

Ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή την παρουσίαση των περιουσιακών του στοιχείων , έκανε λόγο για «αμηχανία στο  Μαξίμου», αναφέροντας χαρακτηριστικά «Είναι πραγματικά αστείοι. Ή μάλλον, θα ήταν αστείοι αν δεν κυβερνούσαν τη χώρα. Όταν καρικατούρες κρατούν στα χέρια τους την ανθρώπινη ζωή, τότε τα πράγματα δεν είναι αστεία, αλλά δραματικά» σχολιάζοντας ότι ο ίδιος δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός και πως μόνο του «όπλο απέναντι στον ελληνικό λαό είναι η αλήθεια μου».

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι «πολιτική δεν είναι ένα χτύπημα στην πλάτη ή μία ελεημοσύνη σε έναν σκυφτό λαό», αλλά είναι «να μπορείς να δώσεις λύσεις σε έναν περήφανο λαό» και πως με αυτό το γνώμονα «σχεδιάσαμε τις δικές μας προτάσεις -κοστολογημένες πλέον από το ίδιο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους- οι οποίες θα δώσουν ανάσα στους πολίτες».

Ενόψει των ευρωεκλογών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το μήνυμα πρέπει να δοθεί «στην κάλπη των ευρωεκλογών. Μετά: Έρημος αλαζονείας. Τρία χρόνια χωρίς εκλογές, τρία χρόνια χωρίς δικαίωμα να τους στείλετε ένα μήνυμα. Ηχηρό μήνυμα λοιπόν την Κυριακή» και πως «η ΝΔ έχει μόνο έναν αντίπαλο που φοβάται: Τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δεν μας κρατάει κανείς. Γιατί δεν με κρατάει κανείς. Και γιατί μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μία θετική ατζέντα για το αύριο των πολιτών. Η διαφορά είναι στο δικαίωμα στην ευτυχία».

Related posts

Εμμένει στη σύγκρουση με τους αγρότες ο Μητσοτάκης – «Εξαντλήσαμε τα δημοσιονομικά περιθώρια»

admin

Μητσοτάκης: Σύγχρονος και ασφαλής ο νέος αυτοκινητόδρομος Ακτιο-Αμβρακία

admin

Οι κομματικές συσπειρώσεις και τα «γρήγορα ταβάνια»

admin

Πώς οι «Σπαρτιάτες» μπορούν να προκαλέσουν εκλογές ανά πάσα στιγμή

admin

Η Ευρώπη γυρνάει την… πλάτη στον Ερντογάν: Τι θα πει σήμερα ο Μητσοτάκης στη Σύνοδο της Πράγας

admin

Συρίγος: Τι λέει για την πιθανότητα ενός «θερμού» επεισοδίου με την Τουρκία

admin

Αποκαλυπτήρια στα γαλάζια «χρίσματα»

admin

Πολάκης σε Φίλη: Αποδέξου το αποτέλεσμα, αλλιώς «άρον τον κράββατόν σου και περιπάτει»

admin

«Καρφιά» του αρχηγού Φλώρου για την προκλητικότητα της Τουρκίας – Τι είπε ο Α/ΓΕΕΘΑ

admin