Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σοβαρότητα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει σοβαρός και αξιόπιστος», αποφάνθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος, επειδή «είναι απαραίτητος στην ελληνική κοινωνία». Γιατί είναι; Γιατί, κατά την άποψή του, «τις απαντήσεις δεν μπορεί να τις δώσει το ΠΑΣΟΚ», άρα πρέπει να τις βρουν οι συριζαίοι. Εντάξει, αλλά έπειτα από τόσα εσωκομματικά σόου το να φαντάζεσαι πως θα αποκτήσει σοβαρότητα και αξιοπιστία ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν να υποθέτεις ότι ο Σαμαράς θα γίνει μάρτυρας σε γάμο ομόφυλου ζευγαριού.

Χάος

«Με χωρίζει χάος από τον Κασσελάκη. Αν βγει πρόεδρος θα φύγω. Αν βγω εγώ πρόεδρος, την επόμενη ώρα διαγράφω τον Κασσελάκη». Η απόσταση που ο Απόστολος Γκλέτσος διατείνεται ότι υπάρχει ανάμεσα σε εκείνον και τον έκπτωτο πρόεδρο δεν είναι και τόσο εμφανής, πάντως. Η ματσίλα κι οι προκλητικά ρηχές ιδέες τους για το τι είναι αριστερό τους ενώνουν. Ο ένας θέλει να λύσει το Μεταναστευτικό με ξένες ιερόδουλες κι ο άλλος να φέρει τη σοσιαλιστική ουτοπία από τις ΗΠΑ.

Χειραφέτηση

Για τον Νικόλα Φαραντούρη «εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να χειραφετηθεί από τον πατέρα του, τον ιστορικό του ηγέτη, τότε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα». Οπως μάλιστα ενημέρωσε τους τηλεθεατές, πιστεύει και ότι ο Τσίπρας «θα ήθελε να δει το πνευματικό του τέκνο να χειραφετείται και να μην έχει ανάγκη την πατρική στοργή». Δεν θα πόνταρα τα λεφτά μου στην τελευταία διαπίστωση. Αν το επιθυμούσε, άλλωστε, δεν θα είχε φτιάξει ένα αρχηγοκεντρικό κόμμα που αναζητεί διαρκώς έναν φωτογενή μεσσία.

Θυμός

Αγανάκτησε ο Νίκος Καρανίκας με τον αποκλεισμό του τωρινού του ειδώλου. Οπότε, βροντοφώναξε στα σόσιαλ μίντια πως «μπλόκαραν τη δημοκρατία», πως χρησιμοποιούν «πρακτικές μιας πολιτικής των βαρόνων», πως είναι «ανάξιοι της αριστερής ιστορίας» και πως «έκαναν την Αριστερά να ντρέπεται». Εύλογη η ένταση του θυμού του. Αφού απείλησε τους 87 ότι θα μαζευτεί κόσμος «εξοργισμένος» να πάρει το κόμμα στα χέρια του, βρέθηκαν έξω απ’ το ξενοδοχείο της συνεδρίασης της ΚΕ μόλις μερικές δεκάδες διαδηλωτές υπέρ της κασσελοκρατίας.

Related posts

Τι βλέπουν οι Ευρωπαίοι στις κάλπες των ευρωεκλογών

admin

Η ημέρα με τα γάντια: Οι θεαματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

admin

Αντώνης Σαμαράς για θάνατο και ταφή τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους

admin

Βουλή: Θερμή χειραψία Μητσοτάκη – Φάμελλου υπό το βλέμμα του Τσίπρα

admin

Η συνέχιση του απόηχου μιας ευρωκαταδίκης

admin

Επιμένει ο Κασσελάκης για Σημίτη: Τιμή η επίθεση από τη χρεοκοπία της χώρας

admin

Κοντά στους ομογενείς για την επιστολική ψήφο ο Τάκης Θεοδωρικάκος – Περιοδεία σε Μεγάλη Βρετανία και Γαλλία

admin

Πολλές οι διαρροές στη ΝΔ για τον γάμο ομόφυλων – Απουσία Βορίδη

admin

Ανασχηματισμός: Ποιοι έφυγαν και ποιοι μπήκαν στη νέα κυβέρνηση

admin