Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ανοιχτή γραμμή Αθήνα – Λευκωσία

Συναγερμός έχει σημάνει και στην Αθήνα από τις απειλές που εκτόξευσε εναντίον της Κύπρου ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, ο οποίος δήλωσε ότι θα μπορούσε να τη θεωρήσει εμπλεκόμενη στον πόλεμο εάν επιτρέψει στο Ισραήλ να χρησιμοποιήσει τα αεροδρόμια και τις βάσεις της για να εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον του Λιβάνου. «Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση. Υπάρχει, όπως είναι φυσικό, ανησυχία. Οι διπλωματικοί δίαυλοι μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας είναι ανοιχτοί και όλα σταθμίζονται με ψυχραιμία», αναφέρουν ελληνικές διπλωματικές πηγές. Στην επίσημη αντίδραση του ΥΠΕΞ επισημαίνεται ότι η Ελλάδα εκφράζει προς την Κύπρο την αμέριστη αλληλεγγύη της και τονίζεται πως «η απειλή χρήσης βίας συνιστά κατάφωρη παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».

Οπως γίνεται αντιληπτό, Αθήνα και Λευκωσία βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία αδιαλείπτως εξετάζοντας τη συγκεκριμένη ανησυχητική εξέλιξη από τη στιγμή που εκδηλώθηκε – λίγο μετά την επίσκεψη εργασίας του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη στην Κύπρο για συζητήσεις που είχαν στο επίκεντρο το Κυπριακό και τα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ερωτηθείς χθες για το συγκεκριμένο θέμα και την αντανάκλαση επί της ΕΕ – καθότι η Κύπρος που γίνεται αποδέκτης των απειλών της Χεζμπολάχ είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης – ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης παρέπεμψε στην απάντηση της κυπριακής ηγεσίας και την αναφορά ότι η Κύπρος δεν εμπλέκεται σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, επισημαίνοντας πως όσον αφορά την κρίση στη Μέση Ανατολή, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Related posts

Ο Δένδιας ενημέρωσε την Μπέρμποκ για την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας

admin

Δούκας κατά ΝΔ για τη φωτιά στην Αττική: Η κλιματική κρίση δεν μπορεί να ξεπλένει άλλο την ανικανότητα του «επιτελικού» κράτους

admin

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων «Mega Γεγονότα»

admin

Μητσοτάκης: Σύσκεψη για την κακοκαιρία Μπάρμπαρα και για τον σεισμό στην Τουρκία

admin

Τουρκική πρόκληση με παράτυπες ΝΟΤΑΜ μέχρι τον… Δεκέμβριο!

admin

Τουρκία: Αντιπροσωπεία της Αγκυρας μεταβαίνει στις ΗΠΑ για διαπραγματεύσεις για την αγορά των F-16

admin

Μητσοτάκης: «Είναι αδιανόητο να μην μπορούμε να έχουμε καλούς, σοβαρούς διαιτητές από το εξωτερικό»

admin

Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Να μη χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία για την παράταξη»

admin

Νέος πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Φάμελλος – Τα χειροκτροτήματα κι οι ευχαριστίες στον Τσίπρα

admin