Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σαρωτικοί έλεγχοι της ΑΑΔΕ στα τελωνεία το τελευταίο πεντάμηνο – Κατασχέθηκαν €800.000, $90.000 και 9.700 στερλίνες

Σαρωτικούς ελέγχους στα τελωνεία τους τελευταίους πέντε μήνες πραγματοποιούν ελεγκτές της

Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

, στα Τελωνεία στο πλαίσιο της προσπάθειεας καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και της παράνομης διακίνησης ρευστών διαθεσίμων, καπνικών προϊόντων, αλκοολούχων προϊόντων, ναρκωτικών, παραποιημένων ειδών και ενεργειακών προϊόντων.


Ενδεικτικά οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ το διάστημα

Ιανουάριος – Μάιος 2024

, κατάσχεσαν συνολικά πάνω από:


• 800.000 €, 90.000 $ και 9.700G BP ρευστά διαθέσιμα




• 10.120 lt.παράνομα αλκοολούχα προϊόντα





ΑΑΔΕ1


Αναλυτικά:

Αδήλωτα ρευστά διαθέσιμα

Στον εντοπισμό και τη δέσμευση σημαντικών χρηματικών ποσών προχώρησαν τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ. Συγκεκριμένα, στον Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ δεν είχαν δηλωθεί στο Τελωνείο εντοπίστηκαν:



• 40.000€ σε επιβάτη, ο οποίος είχε αφιχθεί από τη Γενεύη

• 27.000$ σε επιβάτη, ο οποίος είχε αφιχθεί από το Κάιρο

• 53.000€ σε επιβάτη, ο οποίος είχε αφιχθεί από την Τεχεράνη μέσω Κωνσταντινούπολης

• 75.700€ σε επιβάτη, ο οποίος είχε αφιχθεί από την Τεχεράνη μέσω Κωνσταντινούπολης


• 40.000€ σε επιβάτη, ο οποίος είχε αφιχθεί από την Τεχεράνη

• 230.000€ σε επιβάτη κατά την άφιξή του από Ιορδανία


Επιπρόσθετα, στον Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» οι ελεγκτές του Τελωνείου προέβησαν στην κατάσχεση 1.505 παραχαραγμένων νομισμάτων των (2) ευρώ τα οποία βρέθηκαν σε δέμα εταιρείας ταχυμεταφορών.

Αντίστοιχα, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ενώ δεν είχαν δηλωθεί στο Τελωνείο, εντοπίστηκαν:  

• Περισσότερα από 10.000€ σε επιβάτη, ο οποίος είχε αφιχθεί από την Κωνσταντινούπολη,  

• 10.002$ και 1.515 € σε επιβάτη, ο οποίος είχε αφιχθεί από την Κωνσταντινούπολη

• Περισσότερα από 10.000€ σε επιβάτη που ταξίδευε προς Κωνσταντινούπολη

• 8.160€, 4.010$, 790GBP και 1.700 UAH σε επιβάτη, ο οποίος είχε αφιχθεί από το Λονδίνο  


• 14.000€ σε επιβάτη ο οποίος είχε αφιχθεί από την Κωνσταντινούπολη

• 10.310€, 1.902$ και 160 Ντίρχαμ Ην. Αραβ. Εμιράτων σε επιβάτη ο οποίος είχε αφιχθεί από την Κωνσταντινούπολη

• 10.950$ και 140€ σε επιβάτη που ταξίδευε για Κωνσταντινούπολη

• 9.020 λίρες Αγγλίας σε επιβάτη ο οποίος είχε αφιχθεί από το Λονδίνο

• 13.700,00$ σε επιβάτη ο οποίος είχε αφιχθεί από την Κωνσταντινούπολη

• 10.230€ σε επιβάτη που ταξίδευε για Κωνσταντινούπολη

• 9.967€, 486 λέου Ρουμανίας και 5.370 Δηνάρια Σερβίας σε επιβάτη ο οποίος είχε αφιχθεί από το Βελιγράδι

• 11.200€ σε επιβάτη ο οποίος είχε αφιχθεί από τη Ζυρίχη






Στην πύλη εισόδου στο Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής κατά τη διενέργεια ελέγχου:

• σε φορτηγό αλβανικών αρχών εντοπίστηκε το ποσό των 10.500€

• σε Ι.Χ. αυτοκίνητο εντοπίστηκε το ποσό των 30.000€.

• σε φορτηγό αυτοκίνητο, εντοπίστηκε το ποσό των 10.615€ και των 89.000 Λεκ Αλβανίας

Στο Τελωνείο Ευζώνων κατά την διενέργεια ελέγχου:

• σε Ι.Χ. αυτοκίνητο βουλγαρικών πινακίδων, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ εντόπισαν το χρηματικό ποσό των 9.000€ και δυο τραπεζικές επιταγές ποσού 67.766€.

• σε Ι.Χ. αυτοκίνητο γερμανικών πινακίδων εντόπισαν το χρηματικό ποσό των 41.100€.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις τα χρηματικά ποσά που δε δηλώθηκαν στο Τελωνείο, δεσμεύθηκαν και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.





aade__2_


Λαθραία καπνικά προϊόντα

1. Η Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων (ΕΛΥΤ) Αττικής από έλεγχο που πραγματοποίησε:

• σε εταιρεία εμπορίας υγρών αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου και ακολούθως στην, υπό την ίδια διοίκηση, προμηθεύτρια παραγωγό εταιρεία των υγρών αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου, προέκυψε ότι οι ως άνω εταιρείες παρήγαγαν, αγόραζαν από χώρες της Ε.Ε. και εμπορεύονταν υγρά αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου χωρίς να καταβάλλουν τον αντιστοιχούντα Φόρο Κατανάλωσης. Το ύψος των αναλογούντων δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων ανέρχεται στο ποσό των 904.065€, ενώ η αξία CIF των διαφυγόντων της κατάσχεσης υγρών αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου, ανέρχεται σε 1.039.672€.


• σε κατάστημα εμπορίας τροφίμων στην Αθήνα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 103 kg λαθραίου καπνού για ναργιλέ έτοιμου προς χρήση. Επιπλέον συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης με καταγωγή από Συρία. Οι αναλογούντες δασμοί και φόροι, πέραν των προστίμων, ανέρχονται στο ποσό των 23.065€.


2. Στο Τελωνείο Ευζώνων:

• από τον έλεγχο υπαλλήλων σε Ι.Χ. όχημα ελληνικών πινακίδων το οποίο εισήλθε στη χώρα, προέκυψε ότι είχε κρυμμένες στον χώρο των αποσκευών συνολικά 269 κούτες, ήτοι 53.980 τεμάχια τσιγάρα και 400 τεμάχια ράβδους καπνού. Τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και επιβλήθηκε στον οδηγό πολλαπλό τέλος για την λαθρεμπορία το ποσό των 32.818€.


• εισήλθε Ι.Χ. όχημα ελληνικών πινακίδων ύποπτο για διακίνηση τσιγάρων. Οι ελεγκτές παρακολούθησαν διακριτικά το όχημα το οποίο λίγο μετά την είσοδό του στην χώρα φόρτωσε κούτες στις οποίες μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι περιείχαν 22.600 τεμάχια λαθραίων τσιγάρων. Στη συνέχεια και αφού τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες επιβλήθηκε στον οδηγό πολλαπλό τέλος για τη λαθρεμπορία.

3. Ι.Χ. όχημα Ελληνικών πινακίδων πραγματοποίησε είσοδο από το Τελωνείο Δοϊράνης. Μετά από παρακολούθηση των ελεγκτών της ομάδας Δίωξης του Τελωνείου Ευζώνων, το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και οδηγήθηκε στον περίβολο του Τελωνείου. Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε με την συνδρομή του σκύλου ανιχνευτή καπνικών «Βούκα», προέκυψε ότι ο οδηγός είχε κρυμμένα 9.400 τεμάχια τσιγάρα και 1.050gr καπνό. Τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και επιβλήθηκε στον οδηγό πολλαπλό τέλος για την λαθρεμπορία ποσού ίσο με το τριπλάσιο των δασμών και φόρων αξίας 6.439€.

4. Ελεγκτές της Ομάδας Δίωξης του Τελωνείου Χίου, μετέβησαν σε κατάστημα πώλησης ειδών καπνιστού όπου, μετά από έλεγχο, εντόπισαν 7,6kg χύδην καπνού για ναργιλέ αγνώστου προελεύσεως και άνευ φορολογικών παραστατικών, ο οποίoς και κατασχέθηκε. Οι αναλογούντες δασμοί και φόροι ανέρχονται σε 2.084€.

5. Από ελέγχους των υπαλλήλων του Τελωνείου Πατρών και με τη βοήθεια του σκύλου ανιχνευτή «Πιτσούρ» βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• σε λαϊκές αγορές του Δήμου Πατρέων, 231 πακέτα τσιγάρα, ήτοι 4.620 τεμάχια, και 7 συσκευασίες καπνού των 350gr. Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό των 920€.

• στο ΚΤΕΛ Αγρινίου-Πάτρας, 1 δέμα που περιείχε 10kg χύμα καπνού για κατασκευή χειροποίητων τσιγάρων. Ο έλεγχος συνεχίστηκε για τη διαπίστωση των στοιχείων αποστολέα και παραλήπτη. Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό των 2.193€.

• στο χώρο αποσκευών λεωφορείου της γραμμής Αγρινίου – Αθήνας 2 δέματα, που περιείχαν 51kg χύμα καπνού για κατασκευή χειροποίητων τσιγάρων, σαν ασυνόδευτα. Ο έλεγχος συνεχίστηκε για την διαπίστωση των στοιχείων αποστολέα και παραλήπτη. Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό των 11.187€.

• στο χώρο αποσκευών λεωφορείου της γραμμής Αγρινίου – Αθήνας σαν ασυνόδευτο στο χώρο αποσκευών 1 δέμα 3kg με χύμα καπνό για κατασκευή χειροποίητων τσιγάρων. Ο έλεγχος συνεχίστηκε για τη διαπίστωση των στοιχείων αποστολέα και παραλήπτη. Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό των στα 657€.

6. Στον Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε αποθήκη προσωρινής εναπόθεσης εμπορευμάτων, σε έλεγχο που έγινε σε 13 χαρτοκιβώτια τα οποία αφίχθησαν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, διαπιστώθηκε ότι σε αυτά περιέχονταν συνολικά 1.950 κούτες, ήτοι 390.000 τεμάχια αδασμολόγητα και αφορολόγητα τσιγάρα. Οι αναλογούντες δασμοί και φόροι ανέρχονται συνολικά σε 78.904€. Η προανάκριση συνεχίστηκε για τον εντοπισμό του παραλήπτη των χαρτοκιβωτίων.

7. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο Τελωνείο Ορεστιάδας:

• σε ΙΧ όχημα Τούρκου υπήκοου, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν 50 πακέτα, ήτοι 1.000 τεμάχια τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν ένσημες ταινίες φορολογίας.

• σε ΙΧ όχημα Έλληνα πολίτη βρέθηκαν 169 πακέτα, ήτοι 3.380 τεμάχια τσιγάρα, τα οποία έφεραν ένσημες ταινίες φορολογίας βουλγαρικών αρχών με υπέρβαση των νόμιμων επιτρεπόμενων ποσοτήτων διακίνησης προϊόντων καπνού εντός ΕΕ.

• σε ΙΧ όχημα βρέθηκαν 40 πακέτα (1.400gr) καπνού τα οποία δεν έφεραν ένσημες ταινίες φορολογίας. Οι παραπάνω ποσότητες κατασχέθηκαν.

8. Οι υπάλληλοι του Τελωνείου Κομοτηνής, στο πλαίσιο των ελέγχων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής, ανακάλυψαν και δέσμευσαν ως αντικείμενα λαθρεμπορίας 3.580 τεμάχια τσιγάρα.

9. Σε ελέγχους που διενεργήθηκαν στο Τελωνείο Κακαβιάς, εντοπίστηκαν ΙΧ επιβατικά οχήματα ελληνικών πινακίδων, όπου μέσα περιείχαν κρυμμένα 1.900 gr χύμα καπνού και 1.200 τεμάχια τσιγάρα αντίστοιχα.

Παράνομα αλκοολούχα προϊόντα και εξοπλισμός απόσταξης

1. Οι ελεγκτές του Τελωνείου Ορεστιάδας σε έλεγχο που έκαναν σε παντοπωλείο στις Καστανιές Έβρου, εντόπισαν στα ράφια του καταστήματος, διαθέσιμες προς πώληση, 8 φιάλες αλκοολούχων ποτών, συνολικής ποσότητας 5.6 λίτρων, τα οποία δεν έφεραν ενδείξεις – σημάνσεις στην Ελληνική γλώσσα, από τις οποίες να προκύπτουν τα στοιχεία της επιχείρησης, που παραλαμβάνει ή εισάγει το προϊόν στην Ελλάδα και έφεραν ενδείξεις Βουλγαρικών Αρχών. Ο ελεγχόμενος δεν προσκόμισε νόμιμα παραστατικά αγοράς για καμία από τις ανωτέρω φιάλες, που αναφέρθηκαν.


2. Οι υπάλληλοι του Τελωνείου Κομοτηνής στο πλαίσιο των ελέγχων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής ανακάλυψαν και δέσμευσαν ως αντικείμενα λαθρεμπορίας 171lt μπύρας, προϊόντων απόσταξης και άλλων αλκοολούχων ποτών.


3. Κλιμάκιο ελεγκτών της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων (ΕΛΥΤ) Θεσσαλονίκης, μετέβη στον νομό Ημαθίας σε χώρο όπου στεγάζεται άμβυκας, ο οποίος βρέθηκε ασφράγιστος, λειτουργικός και πλήρης. Από έρευνα προέκυψε ότι ο άμβυκας ήταν κατασχεμένος από το προηγούμενο έτος και το καπάκι του καζανιού ήταν για φύλαξη στο αρμόδιο Τελωνείο. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο υπεύθυνος του άμβυκα είχε αποσφραγίσει το κατασχεμένο καζάνι αποστάζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο παράνομα. Οι ελεγκτές βρήκαν 12 βαρέλια που περιείχαν συνολική ποσότητα 2.130 λίτρα ένυδρα προϊόντος απόσταξης διημέρων, τα οποία δεσμεύτηκαν αφού λήφθηκαν σχετικά δείγματα για χημική ανάλυση.

Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν παλετοδεξαμενές οι οποίες περιείχαν κυρίως υπολείμματά από υγρό (οινολάσπη κατά δήλωση), ενώ υπήρχε κατάλληλος εξοπλισμός για τη μεταφορά του περιεχομένου των παλετοδεξαμενών απευθείας στο καζάνι, με σκοπό την απόσταξη τσίπουρου.

Έγινε εκ νέου σφράγιση του καζανιού και το προϊόν απόσταξης διήμερων που βρέθηκε, τέθηκε στη μεσεγγύηση του ελεγχόμενου.


4. Κλιμάκιο ελεγκτών της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων (ΕΛΥΤ) Αττικής εντόπισαν σε αποθήκη τελωνειακής αποταμίευσης ποσότητα 10.992 φιαλών αλκοολούχων ποτών, χωρίς παραστατικά που να δικαιολογούν τη νόμιμη κατοχή τους. Οι φιάλες κατασχέθηκαν και το ύψος των αντιστοιχούντων φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων ανέρχεται στο ποσό των 118.381€


5. Στο Τελωνείο Κακαβιάς Αλβανός υπήκοος αποπειράθηκε να εισάγει στην Ελλάδα 60lt χύμα αλκοολούχου ποτού, το οποίο κατασχέθηκε. Οι δασμοί και οι φόροι για την ανωτέρω ποσότητα ανέρχονται στο ποσό των 810€.


Παραποιημένα είδη

Ελεγκτές του Τελωνείου Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» εντόπισαν και δέσμευσαν:

• 15 χαρτοκιβώτια τα οποία περιείχαν 1.500 τεμάχια παραποιημένα ασύρματα ακουστικά

• 90 χαρτοκιβώτια προέλευσης Κίνας τα οποία περιείχαν 16.380 τεμάχια παραποιημένα παιδικά μπρελόκ και μπλούζες με επώνυμα σήματα

• 54 χαρτοκιβώτια τα οποία περιείχαν 53.105 τεμάχια με παραποιημένα προϊόντα (αντάπτορες, ρολόγια τοίχου, λεπίδες για ξύρισμα, υποδήματα, τσάντες, μπλούζες, μπρελόκ, κάλτσες, παντελόνια, βερμούδες, σεντόνια κ.α.) με επώνυμα σήματα

• 113 χαρτοκιβώτια τα οποία βρέθηκε ότι περιείχαν 55.448 τεμάχια με παραποιημένα προϊόντα (λεπίδες για ξύρισμα, υποδήματα, τσάντες, μπλούζες, παντελόνια, βερμούδες, μαγιώ, ηλεκτρικές συσκευές περιποίησης, καλώδια USB κλπ) με επώνυμα σήματα.

Τα προϊόντα αυτά θα καταστραφούν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και επιβλήθηκε πρόστιμο.

Καύσιμα

Οι ελεγκτές της Κινητής Ομάδας Ελέγχου (ΚΟΕ) Ηγουμενίτσας, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στα Ιωάννινα σε ΦΙΧ βυτιοφόρο υγρών καυσίμων, εντόπισαν 265lt πετρελαίου θέρμανσης χωρίς νόμιμα παραστατικά και χωρίς να μπορεί να δικαιολογηθεί η νόμιμη κατοχή τους. Ως εκ τούτου κατασχέθηκαν:

• Ένα ΦΙΧ βυτιοφόρο υγρών καυσίμων

• 265lt πετρέλαιο θέρμανσης, τα οποία βρίσκονταν εντός του ελεγχόμενου βυτίου

Πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία, προκειμένου να προσδιοριστούν οι αναλογούντες δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις και ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.


Λαθρεμπόριο

1. Οι ελεγκτές του Τελωνείου Κακαβιάς:

• απέτρεψαν απόπειρα εισαγωγής 1.800 τεμαχίων κομποσχοίνια, κρυμμένα σε σακούλες και σε ταξιδιωτικό σάκο στους χώρους του αυτοκινήτου που οδηγούσε Αλβανός υπήκοος. Κατέβαλε άμεσα το καταλογιζόμενο πολλαπλό τέλος λαθρεμπορίας.

• εντόπισαν πολίτη πεζό, διερχόμενο από Αλβανία προς Ελλάδα, που προσπάθησε να εισάγει με ένα καρότσι, 2 χάρτινα κιβώτια συνολικού βάρους 30kg με κατεψυγμένα ολοθούρια, ένα είδος εχινόδερμων, των οποίων η εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια και σε κάθε κράτος–μέλος της ΕΕ απαγορεύεται σε οποιαδήποτε μορφή, εφόσον έχουν καταγωγή ή προέλευση από την Αλβανία.

2. Οι ελεγκτές του Τελωνείου Δράμας έλεγξαν φορτηγό πινακίδων Βουλγαρίας, στο χώρο φόρτωσης του οποίου βρέθηκαν φυτοπροστατευτικά φάρμακα συνολικής ποσότητας 856lt, δηλωμένα ως μωρομάντηλα και δεσμεύτηκαν.


Ναρκωτικά

1. Υπάλληλοι του Τελωνείου Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τη συνδρομή του σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών «Diego» πραγματοποιώντας έλεγχο σε αποθήκη προσωρινής εναπόθεσης, εντόπισαν ένα χαρτοκιβώτιο το οποίο περιείχε κάνναβη βάρους 967gr. Η ποσότητα κατασχέθηκε και οργανώθηκε ελεγχόμενη παράδοση σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ το οποίο προχώρησε στη σύλληψη ενός ατόμου. Η αξία της ναρκωτικής ουσίας προσδιορίζεται στο ποσό των 14.508€.


2. Το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του Α΄Τελωνείου Εισαγωγών-Εξαγωγών Θεσσαλονίκης, με τη χρήση του αυτοκινούμενου X Ray εντόπισε 9 δέματα με ναρκωτικές ουσίες σε έλεγχο εμπορευματοκιβωτίου με δηλωθέν εμπόρευμα μπανάνες προερχόμενο από τον Ισημερινό (Εκουαδόρ). Το βάρος των ναρκωτικών ουσιών ήταν 10.404gr.


Οχήματα

Η Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων (ΕΛΥΤ) Αττικής, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας και με την συνδρομή αλλοδαπών τελωνειακών και φορολογικών αρχών, αποκάλυψε την ύπαρξη συμμορίας, η οποία εισήγαγε αυτοκίνητα στην Ελλάδα με ευνοϊκούς, ψευδής όρους.

Από τον έλεγχο, σε υποθέσεις τελωνισμού 18 οχημάτων, παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα 4 πρόσωπα, ως μέλη της συμμορίας τα οποία εμπλέκονται κατά περίπτωση στα αδικήματα της λαθρεμπορίας, της χρήσης πλαστών εγγράφων και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος. Επιπλέον, παραπέμφθηκαν άλλα 23 πρόσωπα που εμπλέκονται στις παραπάνω παράνομες δραστηριότητες.

Η απώλεια των δασμοφορολογικών εσόδων ήταν 127.933€, ενώ η ζημία των ιδιωτών από τους επανατελωνισμούς κλεμμένων οχημάτων, στα οποία είχε παραποιηθεί ο αριθμός πλαισίου τους ανέρχεται στο ποσό των 188.590 €.

Related posts

ΑΑΔΕ: Πάνω από 76.000 εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις «σκανάρει» η εφορία

admin

Power Pass – Χρήστος Σταϊκούρας: Στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα χρήματα έως τις 15 Ιουλίου

admin

Ξεκίνησε η ανάρτηση του ΕΝΦΙΑ στο Mytaxis

admin

Νέο ρεκόρ ελληνικών εξαγωγών προς τη Ρουμανία

admin

Αναδρομικά κληρονόμων: Μέχρι πότε οι αιτήσεις – Η προθεσμία για τα δικαιολογητικά

admin

ΟΑΕΔ: Τα νέα bonus -malus για τους ανέργους

admin

Από το Rolex Daytona του Πολ Νιούμαν στα… αζήτητα – Γιατί τα μεταχειρισμένα ρολόγια πολυτελείας δεν «πουλάνε» πια

admin

Απίστευτες βραβευμένες κατοικίες μοντέρνας αρχιτεκτονικής στη μέση της ζούγκλας

admin

Παρέμβαση στο ρεύμα: Ανακούφιση των πολιτών σε τρεις φάσεις, με το βλέμμα στη μεσαία τάξη

admin