Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σήμερα ανακοινώνονται οι νέοι Γενικοί Γραμματείς

Ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανακοίνωσε ότι μετά το μεσημέρι θα υπάρξει ανακοίνωση των νέων γενικών γραμματέων, υπογραμμίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός έχει πει ότι έχουν παρέλθει οι εποχές που σε θέσεις γενικών γραμματέων έμπαιναν υποψήφιοι βουλευτές, δηλαδή πολιτευτές που δεν εξελέγησαν.

Αυτό είναι δεδομένο και μετά από 5 χρόνια το έχουμε δει. Με τα όσα γνωρίζω και στη σημερινή ανακοίνωση θα επιβεβαιωθεί αυτό που έχει πει ο πρωθυπουργός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ένας υποψήφιος βουλευτής είναι a priori ακατάλληλος για να αξιοποιηθεί σε κάποια θέση».

Ο κ. Μαρινάκης κλήθηκε, εξάλλου, να σχολιάσει την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη για τις ευχαριστίες της Τουρκίας προς την Ελλάδα όσον αφορά τις έρευνες του ιταλικού πλοίου ανοιχτά της Κάσου:

«Σήμερα το πρωί απάντησε σε όλα τα θέματα ο υπουργός Εξωτερικών στη Βουλή. Και ενώ έχει απαντήσει με σαφήνεια, επιμένει ο κ. Κασσελάκης. Είτε είναι ελλιπής η ενημέρωση και πρόχειρη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είτε είναι πολύ επικίνδυνο αυτό που συμβαίνει.

Ο κ. Γεραπετρίτης είπε στη Βουλή:

‘Υπάρχει σαφής παραπληροφόρηση για την Κάσο. Υπήρξε προγραμματισμός ιταλικού πλοίου. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε απολύτως. Δεν υπήρξε καμία απολύτως υποχώρηση. Διεξήγαγε την έρευνά του σε θαλάσσια ΑΟΖ της Ελλάδας. Ουδέποτε ζητήθηκε άδεια από την Τουρκία ούτε υπήρξε αναγνώριση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας’.

Αυτά τα είπε ξανά -γιατί τα έχει πει και σε παλαιότερες συνεντεύξεις του- ο υπουργός Εξωτερικών. Έχει απαντηθεί σε όλα τα επίπεδα και η αναπαραγωγή αυτής της προπαγάνδας και αυτής της λογικής παραπληροφόρησης δεν είναι αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, δεν είναι αντιπολίτευση στη ΝΔ, είναι επιζήμια για τη χώρα. Και παρακαλώ πολύ, από τη στιγμή που υπάρχουν σχετικές απαντήσεις και τεκμηριωμένες από τα αρμόδια χείλη, να σταματήσει αυτή η τακτική. Δόξα τω Θεώ, υπάρχουν πάρα πολλά άλλα ζητήματα που μπορούμε να διαφωνήσουμε και εννοείται, περιμένουμε τις προτάσεις της αντιπολίτευσης για όλα τα θέματα. Δεν θυμάμαι ποτέ ξανά πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ να έχει κάνει τόσες ενημερώσεις στην αντιπολίτευση, κάτι άλλωστε που το έχουμε υποχρέωση».

Σχετικά με την επεξεργασία από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για αλλαγές στο πόθεν έσχες, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε:

«Είναι το βασικό από τα fake news αυτής της εβδομάδας. Είναι το επόμενο επεισόδιο από τη δήθεν ιδιωτικοποίηση του νερού, της εξαήμερης εργασίας και της δήθεν απαγόρευσης κάλυψης των δικών».

Για τις νέες αποκαλύψεις στο θέμα των υποκλοπών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Η υπόθεση ερευνάται σε ανώτατο επίπεδο. Καλό είναι -επειδή είδα κάποιες δηλώσεις πολιτικών αρχηγών- να μάθουν κάποια στιγμή να εμπιστεύονται την Δικαιοσύνη».

Αναφορικά με την υπόθεση του Παύλου Πολάκη, σχολίασε: «Ο κ. Κασσελάκης θα μπορούσε να γράψει ότι ο Παύλος Πολάκης είναι ιδέα και οι ιδέες δεν διαγράφονται. Πρόκειται για μια εντελώς προσχηματική διαγραφή που μπορεί να μην γινόταν αν δεν είχαμε την ανθρώπινη αντίδραση της κυρίας Λινού. Ο κ. Κασσελάκης στην ανάρτησή του είπε ‘ας κρατάμε τα προσχήματα εντός του Κοινοβουλίου και εκτός αυτού αν μπορούμε, ας τους χώσουμε δύο μέτρα κάτω από τη γη’. Δεν είναι πρόβλημα του κ. Πολάκη, θα ήταν πιο ειλικρινής η στάση του προέδρου του αν τον κρατούσε στην Κ.Ο. Δεν υπάρχει καμία ειλικρινής συγγνώμη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι προφανές ότι αυτή είναι η κυρίαρχη ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ».

Για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, εξέφρασε την προσωπική του άποψη, λέγοντας ότι «δεν μου άρεσε ιδιαίτερα αυτό που είδα».

Related posts

Παρέλαβε το πρώτο πλοίο LNG Carrier ο όμιλος Λάτση

admin

ΑΑΔΕ: Αυτοματοποιούνται 300.000 συναλλαγές με την Ψηφιακή έκδοση Βεβαίωσης Οφειλής

admin

Prodea: Διευκρινίσεις για την απόκτηση του 55% της Mediterranean Hospitality Venture

admin

Epsilon Net: Στις 30 Ιουνίου η ΓΣ για μέρισμα και αγορές ιδίων μετοχών

admin

Profile: Συγκροτήθηκε σε σώμα η Επιτροπή Ελέγχου

admin

Στο πρόγραμμα Στρατηγικών Επενδύσεων η έρευνα της DEMO ΑΒΕΕ στα μονοκλωνικά αντισώματα

admin

Αλλάζει τα δεδομένα στον τομέα ακινήτων η eXp Realty

admin

PCS: Ολοκλήρωσε σημαντικό έργο για Alpha Asset Management Α.Ε.∆.Α.Κ.

admin

Σπαρτιάτες: Τέλη εβδομάδας η συνεδρίαση της ΚΟ μετά το «αντάρτικο» εννέα βουλευτών

admin