Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Σήμα Νάγκελ (ΕΚΤ): Μην περιμένουμε γρήγορα νέα μείωση επιτοκίων

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ενδέχεται να μην μειώσει ξανά τα επιτόκια για κάποιο χρονικό διάστημα, καθώς παρακολουθεί πόσο γρήγορα θα υποχωρήσει ο πληθωρισμός στο στόχο του 2%, σύμφωνα με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Γιοακίμ Νάγκελ.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να παραμείνουν προσεκτικοί εν μέσω της ακόμη υψηλής αβεβαιότητας γύρω από την οικονομία και την εξέλιξη των πιέσεων στις τιμές, δήλωσε ο Νάγκελ – ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της Bundesbank της Γερμανίας – σε ομιλία του στη Λειψία. Επανέλαβε την άποψη της ΕΚΤ ότι οι μελλοντικές αποφάσεις θα ληφθούν με βάση τα δεδομένα και σε επίπεδο συνεδριάσεων.

“Μεταφορικά μιλώντας: Δεν μας βλέπω στην κορυφή ενός βουνού από την οποία θα κατέβουμε αναπόφευκτα”, δήλωσε ο Νάγκελ. “Αντίθετα, μας βλέπω σε μια βουνοκορφή όπου πρέπει ακόμη να βρούμε το σωστό σημείο για περαιτέρω κάθοδο”.

Τα σχόλια αυτά προστίθενται σε μια σειρά παρατηρήσεων που προειδοποιούν για οποιαδήποτε γρήγορη συνέχεια της μείωσης του κόστους δανεισμού. Ο Ιρλανδός συνάδελφος του Νάγκελ, Γκάμπριελ Μακλούφ, έφτασε στο σημείο να υπονοήσει ότι η ΕΚΤ ενδέχεται να μην συνεχίσει καθόλου την πολιτική περαιτέρω χαλάρωσης.

Νωρίτερα, ο Σλοβάκος Πίτερ Καζιμίρ δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν έχουν ακόμη νικήσει το “θηρίο του πληθωρισμού” και υποστήριξε ότι η συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου θα είναι κομβική για τους αξιωματούχους προκειμένου να αποφασίσουν αν θα μειώσουν περαιτέρω ή όχι. Ο Μάρτινς Κάζακς της Λετονίας δήλωσε ότι η ΕΚΤ πρέπει να διασφαλίσει ότι ο πληθωρισμός δεν θα επανέλθει.

Related posts

Attica Bank: Στο 14,7% η συμμετοχή του ΤΜΕΔΕ

admin

Αλλάζουν χέρια 142.000 δάνεια πρώτης κατοικίας

admin

Στην οικογένεια Βαρδινογιάννη ποσοστό ως 45% στην Optima Bank

admin

Morgan Stanley: Η αγορά έπιασε πάτο

admin

ΟΤΟΕ: Κοινή δήλωση Ευρωπαίων Κοινωνικών Εταίρων του τραπεζικού κλάδου για την Τεχνητή Νοημοσύνη

admin

Ηρακλής: Κρατικές εγγυήσεις ως 2,7 δισ. ανά τράπεζα

admin

Τι συμβαίνει με τις συζητήσεις Eurobank-Pimco

admin

Αυξημένη ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια αναμένει η ΤτΕ

admin

Εθνική: Στην κοινοπραξία υπό την doValue το Frontier, έναντι 160 εκατ. ευρώ

admin