Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ο Αμερικανός στρατιώτης Γκόρντον Μπλακ δηλώνει σε ρωσικό δικαστήριο ότι δεν απείλησε να σκοτώσει τη φίλη του

Ο Αμερικανός στρατιώτης Γκόρντον Μπλακ δήλωσε σήμερα αθώος ενώπιον ρωσικού δικαστηρίου για την κατηγορία ότι απείλησε να σκοτώσει τη φίλη του αλλά παραδέχθηκε ότι ήταν “εν μέρει” ένοχος για το ότι έκλεψε από εκείνη, σύμφωνα με ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Μπλακ, που συνελήφθη τον περασμένο μήνα στο Βλαδιβοστόκ, στη ρωσική Άπω Ανατολή, είναι ένας από τους τουλάχιστον δέκα Αμερικανούς που κρατούνται αυτή τη στιγμή στη Ρωσία κατηγορούμενοι για ποινικά αδικήματα, σε μια περίοδο οξείας έντασης μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσινγκτον για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Το κρατικό πρακτορείο RIA δήλωσε ότι ο στρατιώτης, που μίλησε μέσω διερμηνέα, ομολόγησε “εν μέρει” την ενοχή του για την κατηγορία ότι έκλεψε 10.000 ρούβλια (περίπου 100 ευρώ) από την τσάντα της φίλης του Αλεξάντρα Βατσούκ αλλά δήλωσε ότι “δεν υπήρχε πρόθεση”.

Για την άλλη κατηγορία, ο Μπλακ αρνείται ότι έπιασε τη Βατσούκ από τον λαιμό κατά τη διάρκεια ενός τσακωμού, με αποτέλεσμα η ίδια να φοβάται για τη ζωή της.

Το RIA ανέφερε ότι η Βατσούκ κατέθεσε πως ο Μπλακ χρειάζεται ψυχιατρική βοήθεια, όχι βαριά τιμωρία, και πως δεν είναι διατεθειμένη να συμφιλιωθεί μαζί διότι δεν έλαβε αποζημίωση.

Άλλο κρατικό πρακτορείο, το TASS, μετέδωσε ότι η Βατσούκ δήλωσε πως ο Μπλακ ήταν επιθετικός απέναντί της περισσότερο από μία φορά.

Το ζευγάρι είχε γνωριστεί στη Νότια Κορέα, όπου υπηρετούσε ο Μπλακ. Το Πεντάγωνο δήλωσε ότι παραβίασε τους κανόνες του στρατού, ταξιδεύοντας στη Ρωσία χωρίς άδεια, διά μέσου Κίνας.

Ο Μπλακ έχει σύζυγο και παιδί στο Τέξας. Η σύζυγός του Μέγκαν δήλωσε στο Reuters τον περασμένο μήνα ότι ο ίδιος και η Βατσούκ είχαν μια θυελλώδη σχέση και πως μία φορά, κατά τη διάρκεια μιας βιντεοσύνδεσης, η ίδια και η κόρη της είδαν τη Βατσούκ να απειλεί με μαχαίρι τον Μπλακ. Η μητέρα του Μπλακ, η Μέλοντι Τζόουνς, δήλωσε στο Reuters ότι ο γιος της ακλούθησε τη φίλη του στη Ρωσία παρόλο που “τσακώνονταν σαν τον σκύλο με τη γάτα”.

Αναφορικά με την κατηγορία περί κλοπής, το TASS μετέδωσε ότι ο Μπλακ δήλωσε στο δικαστήριο ότι μετέφερε συνολικά πάνω από 500 δολάρια στη Βατσούκ μέσω γνωστού του πριν από τη σύλληψή του –ποσό που υπερβαίνει κατά πολύ αυτό που κατηγορείται ότι έκλεψε.

Σύμφωνα με το TASS, η Βατσούκ δήλωσε ότι συνεισέφερε το μεγαλύτερο μερίδιο στα έξοδα του διαμερίσματος στο οποίο έμεναν. Ο Μπλακ δήλωσε ότι είχε μεταφέρει περίπου 300.000 ρούβλια σε εκείνη πριν την άφιξή του στο Βλαδιβοστόκ από τη Νότια Κορέα.

Οι δύο πλευρές θα παρουσιάσουν τα επιχειρήματά τους στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου στις 19 Ιουνίου, όπου ο Μπλακ θα έχει την ευκαιρία να προβεί σε μια τελική δήλωση.

Related posts

Ισραήλ: Ο στρατός λέει ότι κατέρριψε πύραυλο επιφανείας-επιφανείας πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα

admin

Ουκρανία: Έκτακτες διακοπές ρεύματος στην Οδησσό μετά από ρωσική αεροπορική επιδρομή

admin

Το Ισραήλ δρομολογεί μελλοντική σιδηροδρομική σύνδεση με τη Σαουδική Αραβία

admin

Ιράν: Ξεκίνησε η δίκη ενός διπλωμάτη της ΕΕ μετά από 600 ημέρες κράτησης

admin

Μεσανατολικό: Νέος κύκλος διαπραγματεύσεων θα αρχίσει την Πέμπτη στο Κάιρο

admin

Συμφωνία ΗΠΑ – Βενεζουέλας για χαλάρωση των κυρώσεων στο πετρέλαιο – Πτώση 1% των τιμών

admin

Γκ. Σίμκους (ΕΚΤ): Υπεραισιόδοξες οι προσδοκίες της αγοράς για τις μειώσεις επιτοκίων

admin

Ουκρανός αξιωματούχος: Δεν ξεκινήσαμε την αντεπίθεση – Όταν συμβεί όλοι θα το καταλάβουν

admin

Εσθονία: Με νόμο πλέον αξιοποίηση δεσμευμένων ρωσικών assets για την στήριξη της Ουκρανίας

admin