Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεκόρ νεότευκτων LNG Carriers το 2024 – Θα πέσουν στο νερό 73 κομμάτια

Αύξηση του στόλου πλοίων μεταφοράς LNG κατά 9,5% προβλέπεται μέχρι το τέλος του 2024, με κινητήρια αναλογία βιβλίου παραγγελιών προς στόλο 54,4%.


Σύμφωνα με τον ναυλομεσιτικό οίκο Intermodal για τον επόμενο μήνα, αναμένεται η παράδοση συνολικά επτά πλοίων LNG Carriers. Και αν όλες οι προβλεπόμενες παραδόσεις πραγματοποιηθούν, θα γίνουμε μάρτυρες των υψηλότερων ετήσιων παραδόσεων, οι οποίες θα ανέρχονται συνολικά σε 73.που θα είναι ρεκόρ.





«Τον Ιούνιο, οι τιμές των spot ναύλων για τα LNG Carriers παρουσίασαν σταθερή αύξηση, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Ιανουαρίου, λόγω της έλλειψης θερμού καιρού στη Νότια και Νοτιοανατολική Ασία, ο οποίος έχει ενισχύσει το stered demand for spot cargoes» αναφέρουν οι αναλυτές της Intermodal.


Πιο συγκεκριμένα, το LNG μεταφορικής ικανό 174.000 CBM Spot Rate ανήλθε κατά μέσο όρο σε 63.000 δολάρια ανά ημέρα τον Ιούνιο, αντιπροσωπεύοντας 24,2% αύξηση από μήνα σε μήνα, αν και είναι 21,7% χαμηλότερη σε σύγκριση με την τιμή του Ιουνίου του 2023.





Η τιμή χρονοναύλωσης ενός έτους (TC) για το 175K CBM πλοία σημείωσε επίσης αύξηση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αν και σε μικρότερο βαθμό, με μέσο όρο 84.000 δολάρια ανά ημέρα τον Ιούνιο, αυξημένο κατά 4.000 δολάρια ανά ημέρα σε μηνιαία βάση, αλλά 50% κάτω από το ετήσιο ποσοστό.


Όσον αφορά το μέλλον, αναμένεται ότι η έναρξη του εποχής των μουσώνων θα μειώσει τη ζήτηση στη Νότια Ασία, με χαμηλότερη κινεζική ζήτηση λόγω των υψηλών τιμών και της αυξημένης υδροηλεκτρικής παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας.





Αντίθετα, οι υψηλότεροι από τους κανονικούς καλοκαιρινούς θερμοκρασίες στην Ιαπωνία ενδέχεται να παράσχουν κάποια στήριξη στην αγορά.






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: www.--.gr

Related posts

Νωρίτερα οι αυξήσεις του 2023 στις συντάξεις – Ποια σενάρια εξετάζονται

admin

Στρατηγική συνεργασία ΔΕΠΑ Εμπορίας και Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας για την ενεργειακή αναβάθμιση της χώρας

admin

Σταϊκούρας: Η κρίση «θολώνει» τα επιτεύγματα της χώρας αλλά δεν καταστρέφει τη διεθνώς καλή εικόνα της

admin

Η εξωστρέφεια των ελληνικών ομίλων πληροφορικής και η «πίτα» των $858 δισ. (pic)

admin

Νέο σύστημα υπολογισμού: Εως 1.300 ευρώ θα φθάσει το επίδομα ανεργίας

admin

Υπουργείο Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 18 Αυγούστου

admin

Σταϊκούρας: Στα 11 – 12 δισ. ευρώ η κρατική ένεση ρευστότητας

admin

Πτώση στα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια – Παραμένουν οι ανησυχίες για την Fed

admin

ΕΡΓΑΝΗ: 1.251 ευρώ ο μέσος μισθός το 2023 – Κάτω από 700 ευρώ οι αμοιβές για 415.000 εργαζόμενους

admin