Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ρατσιστικές φήμες: 33 απειλές για βόμβες στο Σπρίνγκφιλντ των ΗΠΑ

Η μικρή πόλη Σπρίνγκφιλντ, στο Οχάιο, στο επίκεντρο ανυπόστατων φημών ρατσιστικής φύσης το τελευταίο διάστημα, έλαβε 33 απειλές ή προειδοποιήσεις για τοποθετήσεις βομβών σε μερικά 24ωρα, δήλωσε χθες Δευτέρα ο Μάικ ΝτεΓουάιν, ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της πολιτείας αυτής των βορειοανατολικών ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Οι φήμες, που άρχισαν να διασπείρονται μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης και κατόπιν διέδωσαν κορυφαία στελέχη των Ρεπουμπλικάνων, αφορούν κατά κύριο μετανάστες από την Αϊτή, που έφθασαν κατά χιλιάδες τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο σχεδίου του δήμου για να προσελκύσει εργαζόμενους· κατά τη θεωρία συνωμοσίας αυτή, μετανάστες στη Σπρίνγκφιλντ κλέβουν γάτες, σκύλους και άλλα ζώα συντροφιάς για να τα φάνε.

Παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις από την αστυνομία και τις τοπικές αρχές, το γεγονός ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος και υποψήφιος για την προεδρία, ο Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρθηκε στη φήμη ως εάν να ήταν γεγονός κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας του με τη Δημοκρατικό αντιπρόεδρο και αντίπαλό του, την Κάμαλα Χάρις, κλιμάκωσε ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα έντασης στην πόλη. Οι Αϊτινοί που ζουν εκεί δεν κρύβουν πως φοβούνται ότι θα υποστούν ρατσιστική βία.

Και οι 33 απειλές που έγιναν αποδείχθηκαν ψευδείς και “κάποιες προήλθαν από συγκεκριμένη χώρα”, είπε ο κυβερνήτης ΝτεΓουάιν στη Σπρίνγκφιλντ, χωρίς να την κατονομάσει. “Θεωρούμε ότι δίνεται νέα ευκαιρία για την πρόκληση αναταραχής στις ΗΠΑ”, πρόσθεσε χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες για τις απειλές.

Χρειάστηκε να απομακρυνθούν εσπευσμένα όσοι βρίσκονταν μέσα σε σχολεία και ακόμη και στο δημαρχείο εξαιτίας των απειλών — ενώ ο δήμαρχος της Σπρίνγκφιλντ αποκάλυψε πως έγινε προσωπικά στόχος απειλών θανάτου.

Ο κ. ΝτεΓουάιν δεν διευκρίνισε αν στον αριθμό που δημοσιοποίησε συμπεριλαμβάνοντας απειλές για βίαιες επιθέσεις και τοποθέτηση βόμβας χθες Δευτέρα στην Κολόμπους, την πρωτεύουσα της πολιτείας Οχάιο.

Έγινε εσπευσμένη απομάκρυνση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του υπόλοιπου προσωπικού σε τουλάχιστον δυο σχολεία χθες στη Σπρίνγκφιλντ, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. Οι αρχές δεν εξήγησαν τον λόγο αμέσως.

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της πολιτείας, που παρότι υποστηρικτής του κ. Τραμπ πήρε σαφείς αποστάσεις από τις φήμες που αναπαρήγαγε —όπως και άλλες μορφές του κόμματος—, ανακοίνωσε εξάλλου την ανάπτυξη στα σχολεία 36 αστυνομικών που συνήθως κάνουν τροχονομικούς ελέγχους στην πολιτεία.

Related posts

Ναμπιουλίνα: Η αποδυνάμωση του ρουβλίου ενέχει πληθωριστικούς κινδύνους

admin

Ολοκληρώθηκε η Διάσκεψη του Βερολίνου στα Τίρανα

admin

Κίνα: Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βελτίωσαν τα παραγωγικά αποτελέσματά τους τον Ιανουάριο

admin

Τζον Κέρι: Χωρίς την Κίνα και τις ΗΠΑ δεν θα κερδίσουμε τη μάχη για το κλίμα

admin

ΗΠΑ: Ο στρατηγός Μαρκ Μίλι αποχωρεί από αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων

admin

Κίνα: Σταθερή αύξηση για τις πωλήσεις λιανικής μέσω διαδικτύου στο α’ 4μηνο

admin

Βοήθεια 455 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ σε Ρουμανία, Ιταλία και Τουρκία για τις φυσικές καταστροφές

admin

Κένυα: Κάθειρξη 20 ετών σε πρώην διπλωμάτη της Βενεζουέλας – Στραγγάλισε την πρέσβειρα για να πάρει τη θέση της

admin

Νέα απειλή από τους Χούθι για επιθέσεις σε πλοία με προορισμό το Ισραήλ – Ακόμα και στη Μεσόγειο

admin