Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ράλι του bitcoin μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Το μεγαλύτερο άλμα του εδώ και δύο μήνες σημείωσε το Bitcoin μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, γεγονός το οποίο εκτιμάται πως αυξάνει τις πιθανότητες επανεκλογής του πρώην προέδρου των ΗΠΑ κατά τις εκλογές του Νοεμβρίου. 

Οι αγορές στοιχημάτων αύξησαν αμέσως τις πιθανότητες νίκης του Τραμπ, ο οποίος υπενθυμίζεται πως έχει ανοιχτά εκφράσει τις θέσεις του υπέρ των κρυπτονομισμάτων, σε μια προσπάθεια να προσεταιριστεί τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους. 

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις το Bitcoin κατέγραψε αύξηση της τάξης του 5,2% τη Δευτέρα, ξεπερνώντας τα 63.000 δολάρια, ποσό που συνιστά το μεγαλύτερο ημερήσιο κέρδος από τις 20 Μαΐου. 

Η τελευταία αυτή άνοδος του Bitcoin έρχεται ως συνέχεια του σύντομου ράλι που σημείωσε μετά το -καταστροφικό για τον νυν πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν- debate του Ιουνίου. 

“Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα είναι υπέρ των κρυπτονομισμάτων και η αυξημένη πιθανότητα μιας προεδρίας Τραμπ είναι ένα θετικό στοιχείο που ενισχύει τις αγορές crypto”, δήλωσε ο Benjamin Celermajer, επικεφαλής επενδύσεων της Magnet Capital. 

Ένα βασικό ερώτημα στις παγκόσμιες αγορές πλέον είναι αν το “Τραμπ trade” θα αποκτήσει δυναμική, με βάση το δόγμα ότι η επιστροφή του στον Λευκό Οίκο θα φέρει φορολογικές περικοπές, υψηλότερους δασμούς και χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής.

Οι υποστηρικτές του bitcoin υποστηρίζουν ότι το δημοφιλές κρυπτονόμισμα λειτουργεί ως αντιστάθμισμα σε περιόδους πολιτικών αναταραχών, ένας ισχυρισμός που ωστόσο κρίνεται αμφιλεγόμενος δεδομένης της εγγενούς μεταβλητότητάς του.

Related posts

Χαμάς: Στους 11.180 οι νεκροί στη Γάζα

admin

Ναγκόρνο Καραμπαχ: Άφιξη ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

admin

Ο Ιμάμογλου χαρακτηρίζει τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση καθώς ο Ερντογάν πασχίζει για τη “γενοκτονία του Ισραήλ”

admin

Ρουκέτες βαθιά μέσα στο έδαφος του Ισραήλ – Ήχησαν σειρήνες στο Τελ Αβίβ, δύο τραυματίες

admin

Λαγκάρντ: Η μάχη της ΕΚΤ με τον πληθωρισμό δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη

admin

Ερντογάν: “Ταυτόχρονα οι αποφάσεις για F-16 και Σουηδία” – Θέτει και θέμα Καναδά

admin

Οι 26 από τις 27 χώρες της ΕΕ ζητούν μια “άμεση ανθρωπιστική παύση” που θα οδηγήσει σε “βιώσιμη κατάπαυση του πυρός” στη Γάζα

admin

Κυβερνοεπίθεση Ρώσων χάκερ σε ιστοτόπους στη Γρανάδα και άλλες πόλεις, εν μέσω άτυπης συνόδου της ΕΕ

admin

Άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Γάζα κα απελευθέρωση των ομήρων, ζητεί η πρέσβειρα καλής θέλησης του ΟΗΕ

admin