Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς θα κυβερνήσει ξανά το ΠΑΣΟΚ; – Τα μηνύματα των υποψήφιων προέδρων

Οι τελευταίες μέρες του Αυγούστου ενδείκνυνται για περιοδείες σε χαλαρούς ρυθμούς. Διότι αυτός ο Σεπτέμβριος θα είναι παραπάνω από γεμάτος και κρίσιμος για τους υποψήφιους προέδρους του ΠΑΣΟΚ. Θα πρέπει να επιμεληθούν προσεκτικά τα μηνύματα της ιδρυτικής επετείου, να ετοιμάσουν διαφημιστικά σποτ, να καταθέσουν τις υπογραφές στήριξης που έχουν συγκεντρώσει, να παρουσιαστούν στην Κεντρική Επιτροπή και, εκτός απροόπτου, να έχουν και το τηλεοπτικό τους ντιμπέιτ.

Αννα Διαμαντοπούλου

Οχι σε σενάρια συνεργασίας

Την Κέρκυρα επισκέφθηκε χθες η Αννα Διαμαντοπούλου στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας, όπου πραγματοποίησε ομιλία και εκδήλωση στον Κήπο του Λαού. Μιλώντας στο «Βήμα» ήταν πολύ ξεκάθαρη στο κομματικό μοντέλο που απορρίπτει και στο ότι δεν πιστεύει στα σενάρια συνεργασίας του λεγόμενου προοδευτικού χώρου: «Συμμετέχω σε αυτή τη διαδικασία γιατί θέλω να φτιάξουμε ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ που θα κυβερνήσει, ενώ άλλοι θέλουν ένα μοντέλο νέου ΣΥΡΙΖΑ με νέες συνιστώσες. Προσωπικά το απορρίπτω απολύτως».

Χαρακτηριστικά, μάλιστα, πρόσθεσε πως «οι μεγαλοστομίες για τη “μεγάλη Κεντροαριστερά” και την “ενότητα της Κεντροαριστεράς για να κερδίσουμε τον Μητσοτάκη” ακούγονται εύηχες αλλά είναι και αποπροσανατολιστικές και παραπλανητικές και ανεφάρμοστες».

Η λύση, όπως τόνισε, είναι ένα ΠΑΣΟΚ που θα έχει «κυβερνητικό ηγέτη, που να μπορεί να συγκριθεί, να αναμετρηθεί, να νικήσει και να αντικαταστήσει τον Πρωθυπουργό στο τιμόνι της χώρας». Ενώ διευκρίνισε πως είχε δηλώσει ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει τον ιστορικό κύκλο του» διότι τότε είχε γίνει η διαδικασία ίδρυσης του ΚΙΝΑΛ.

Χάρης Δούκας

Μετά τον Πειραιά φεύγει για Μυτιλήνη

Υστερα από ένα πέρασμα από την Επίδαυρο και μια επίσκεψη στο Καρπενήσι, ο Χάρης Δούκας μπαίνει σε ένα πιο εντατικό πρόγραμμα, ξεκινώντας από μια επιστροφή στη βάση του, την Αττική. Οχι, όμως στην Αθήνα, αλλά στον δεύτερο μεγάλο δήμο της, τον Πειραιά και τη δημοφιλή Ακτή Θεμιστοκλέους, όπου πραγματοποίησε συνάντηση και ομιλία με πολίτες. Μετά το λιμάνι το πρόγραμμα έχει και νησί, τη Λέσβο όπου θα περιοδεύσει αύριο και θα έχει εκδήλωση σε κεντρικό καφέ της πλατείας Κουντουριώτη.

Στην ατζέντα του εξακολουθεί να δίνει μεγάλη έμφαση, φυσικά, στην Πολιτική Προστασία. Διόλου τυχαία η συνάντησή του και με τον συνάδελφό του δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο, που τον ενημέρωσε αναλυτικά για την κατάσταση που επικρατεί μετά την καταστροφική πυρκαγιά που έφτασε μέχρι την περιοχή του.

Από μεριάς του, του ανέφερε τις προτάσεις που έχει καταθέσει «ώστε οι δήμοι να ενισχύσουν την αντιπλημμυρική θωράκιση και την πολιτική προστασία τους, όπως η επανεκκίνηση του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”» και η ενεργοποίηση διαθεσίμων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Νίκος Ανδρουλάκης

Στροφή προς τη Βόρεια Ελλάδα

Με σκληρή κριτική στην κυβέρνηση συνεχίζει τις περιοδείες του ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ειδικότερα ότι «απέτυχε να φτιάξει ένα κράτος το οποίο να αντιμετωπίζει όλες τις προκλήσεις και λέω ξανά η προσπάθεια και η αγωνία μου είναι να βελτιώσουμε όλες αυτές τις δομές, να γίνουμε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα όπου ο πολίτης θα έχει στήριξη, το κράτος θα είναι αρωγός και έτσι θα βελτιωθεί η καθημερινότητα του».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μεταφέρει την εκστρατεία του τις επόμενες ημέρες προς τον Βορρά, με πρώτη στάση την Καστοριά, όπου θα περιοδεύσει σήμερα. Αύριο θα πάει στα Γρεβενά, την Πέμπτη στην Ημαθία και την Παρασκευή στη Φλώρινα. Εκεί, μάλιστα, θα κλείσει την επίσκεψή του παρακολουθώντας συναυλία-αφιέρωμα στον Αντώνη Καλογιάννη με τον Γιάννη Κότσιρα, στο πλαίσιο του ετήσιου φεστιβάλ Πρεσπών.

Από το Σαββατοκύριακο το πρόγραμμα των επισκέψεών του θα σταματήσει για λίγες μέρες γιατί η έμφαση θα δοθεί, όπως είναι αναμενόμενο, στην επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου.

Παύλος Γερουλάνος

Ενα ποίημα για το «σχέδιο Αναγέννηση»

Τη Βοιωτία θα επισκεφθεί σήμερα, στο πλαισιο των περιοδειών του, ο Παύλος Γερουλάνος που θα πραγματοποιήσει δύο συγκεντρώσεις με πολίτες σε κεντρικά καφέ της Θήβας το πρωί και της Λιβαδειάς το βράδυ. Είχε προηγηθεί μπαράζ επισκέψεων σε πόλεις της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας, με τον Γερουλάνο να προωθεί το λεγόμενο «σχέδιο Αναγέννηση» για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο, όπως τονίζει, βασίζεται στις διαχρονικές αξίες του και την ενότητα.

«Ετσι, θα οδηγήσουμε το ΠΑΣΟΚ, ξανά, στις καρδιές της κοινωνικής πλειοψηφίας και στη νίκη», δήλωσε χαρακτηριστικά. Από όσα συνέβησαν εκεί, ξεχώρισε ένα χαριτωμένο συμβάν στη μάζωξή του με πολίτες στην Κυπαρισσία.

Ενας πιτσιρικάς, εγγονός τοπικού στελέχους της Μεσσηνίας, του απήγγειλε το εξής ποίημα: «Ο Παύλος έχει σχέδιο και όραμα για τη χώρα, θέλει την αναγέννηση, τέλος στην κατηφόρα.

Είναι στο χέρι μας λοιπόν ψηλά να σηκωθούμε και με τον Παύλο αρχηγό πρωθυπουργό να δούμε». Και φάνηκε, προφανώς, να τον διασκεδάζει πολύ.

Μιχάλης Κατρίνης

Περιφερειακή ανάπτυξη και «ομάδες βοήθειας»

Ανοιχτή εκδήλωση και διάλογο με τους πολίτες οργάνωσε στην Κυπαρισσία ο Μιχάλης Κατρίνης, διατυπώνοντας την άποψη ότι χρειάζεται να υπάρξει μια μετάβαση από ένα «αθηνοκεντρικό κράτος σε ένα μοντέλο περιφερειακής ανάπτυξης».

«Το αθηνοκεντρικό κράτος, με τη συμπεριφορά του αλλά και τις επιλογές του, δεν νοιάζεται για την ελληνική περιφέρεια», είπε, αναφέροντας τις ανάγκες των περιφερειακών δομών του ΕΣΥ και συγκεκριμένα έργα, όπως η κατασκευή του οδικού άξονα Πύργου – Καλό Νερό – Τσακώνα.

Ο Γιάννης Κανελλάκης, από τη μεριά του, πρότεινε την ίδρυση ομάδων του ΠΑΣΟΚ «που θα ενημερώνουν τους έλληνες πολίτες για την οικονομία, τις συντάξεις, την καθημερινότητα, τις συναλλαγές τους με τις τράπεζες, τις συναλλαγές τους με τις δημόσιες υπηρεσίες, την ανεργία, τις αυξήσεις, τις τιμές, τις συγκοινωνίες και τα δρομολόγια, τα ενοίκια, το Κτηματολόγιο, τις αυξήσεις-φωτιά σε ΔΕΗ, σε φυσικό αέριο και άλλα πολλά και κρίσιμα προβλήματα».

Related posts

Διαδηλώσεις στη Λιβύη εναντίον της Ελλάδας – «Δένδια τα χέρια σου είναι βαμμένα με αίμα»

admin

Η ανανέωση του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες και η οικογενειακή φωτογραφία

admin

Μητσοτάκης από Κύπρο: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας

admin

Μητσοτάκης: Γιορτάζουμε ενωμένοι τις άγιες ημέρες της πίστης και της ελπίδας

admin

2+1 συμπεράσματα για την κούρσα της αρχηγίας

admin

Έκτακτο ΚΥΣΕΑ την Πέμπτη στο Μαξίμου

admin

Αχτσιόγλου – Κασσελάκης: Νέα μηνύματα πριν ανοίξουν οι κάλπες

admin

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το μετέωρο βήμα της Προοδευτικής Συμμαχίας

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχαιρετά ο Γιώργος Σταθάκης: «Η Αριστερά δεν χωρά στο κόμμα Κασσελάκη, Παππά, Πολάκη»

admin