Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Πώς είδαν οκτώ αναλυτές τα αποτελέσματα της Πειραιώς, οι τιμές-στόχοι

Για «δυνατό» εξάμηνο που υπερβαίνει τις προβλέψεις και ενισχύει τη θετική τους στάση για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς κάνουν λόγο οκτώ διεθνείς οίκοι.

Για ισχυρά μεγέθη στο εξάμηνο κάνει λόγο η Deutsche Bank, με αυξημένα έσοδα και προμήθειες. Σε γενικές γραμμές, τα αποτελέσματα ενισχύουν τη θετική μας στάση απέναντι στη μετοχή, τονίζει. Σημειώνεται ότι διατηρεί σύσταση buy, με τιμή-στόχο στα 4,77 ευρώ.

Η Citi, στην πρώτη της αντίδραση, κάνει λόγο για ισχυρά αποτελέσματα που στηρίζουν τη θετική της στάση απέναντι στη μετοχή (buy, με στόχο τα 5 ευρώ). Ο οίκος τονίζει ότι αναμένει μικρή αύξηση στις συγκλίνουσες προβλέψεις των αναλυτών για τα μεγέθη της τράπεζας.

Η Πειραιώς ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 330 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις σε διψήφιο ποσοστό λόγω ισχυρών προμηθειών και καθαρών εσόδων από τόκους και χαμηλού κόστους ρίσκου. Η αγορά θα καλωσορίσει τα αποτελέσματα, τονίζει η Mediobanca, η οποία διατηρεί σύσταση neutral, με στόχο τα 4,1 ευρώ.

Η Jefferies (buy, με στόχο τα 5,4 ευρώ) επισημαίνει ότι η τράπεζα ξεπέρασε τις εκτιμήσεις σε όρους κερδών προ προβλέψεων, ενώ στέκεται και στην αναβάθμιση του guidance από την τράπεζα. Γενικά, κάνει λόγο για ένα ακόμη τρίμηνο ισχυρών αποτελεσμάτων για την Πειραιώς.

Η UBS κάνει λόγο για ισχυρές επιδόσεις από την τράπεζα, που είναι σε τροχιά για να ξεπεράσει και το αυξημένο guidance για το 2024. Ο οίκος τονίζει ότι η Πειραιώς έχει τη μικρότερη κεφαλαιακή ευελιξία μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, αλλά αναμένεται ισχυρός σχηματισμός κεφαλαίων εφεξής. Διατηρεί σύσταση buy και τιμή-στόχο στα 5,5 ευρώ.

Η Morgan Stanley επισημαίνει ότι η τράπεζα ξεπέρασε τις εκτιμήσεις κατά 20% σε όρους καθαρών κερδών και ανέβασε το guidance. Ενισχύεται η θετική μας στάση για τη μετοχή, τονίζει. Σημειώνεται ότι διατηρεί σύσταση buy, με στόχο τα 5,49 ευρώ.

Η JP Morgan (buy, με τιμή-στόχο στα 5,35 ευρώ) επισημαίνει την πολύ ισχυρή ανάκαμψη για την τράπεζα. Ο βασικός κεφαλαιακός δείκτης CET 1, σε επίπεδα άνω του 14%, σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο και πιθανό re-rating για την τράπεζα. Πρόκειται για επίπεδα «άνεσης» για τη διοίκηση και τους επενδυτές, που μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για να κλείσει η ψαλίδα αποτίμησης με τις Εθνική και Eurobank.

Τέλος, η Autonomous (neutral, με τιμή-στόχο στα 3,47 ευρώ) στέκεται στην ανθεκτικότητα των περιθωρίων το δεύτερο τρίμηνο, την επιτάχυνση στις χορηγήσεις, την ισχυρή παραγωγή προμηθειών, τις περιορισμένες προβλέψεις και την ενίσχυση των κεφαλαίων της τράπεζας. Αναμένουμε αναβαθμίσεις στις προβλέψεις των αναλυτών (περίπου κατά 5%) και βλέπουμε θετικές επιπτώσεις και για τις άλλες ελληνικές τράπεζες που ανακοινώνουν αποτελέσματα Q2 εντός της εβδομάδας, συμπληρώνει.

Related posts

«Ταύρος» η Axia για τις ελληνικές τράπεζες και το 2023

admin

Alpha: 3+1 δεσμευτικές προσφορές για κυπριακά NPEs 2,2 δισ.

admin

Μιχαηλίδης (ΕΤΕ): Είμαστε ικανοί και θα πετύχουμε

admin

Το ΔΝΤ συστήνει «σφιχτό ζωνάρι» στην ευρωζώνη

admin

«Σπάει» και καθαρίζει τη θυγατρική στο Leasing η Eurobank

admin

DBRS: Περνούν τον… κάβο οι ελληνικές τράπεζες

admin

Χτύπημα 1,7 δισ. δολαρίων για την Credit Suisse το 2021

admin

Alpha Bank: Χρηματοδoτεί τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ΕΛΠΕ

admin

ΕΤΕ: Νέο «κορσέ» για προσωπικό και κόστη έβαλε η DG Comp

admin