Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν υπεραγορά στο Χάρκοβο – Τουλάχιστον 2 νεκροί

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 24 τραυματίστηκαν σήμερα σε ρωσικό βομβαρδισμό σε μια μεγάλη αγορά οικοδομικών υλικών στο Χάρκοβο, τη δεύτερη πόλη της Ουκρανίας, η επαρχία της οποίας αποτελεί στόχο χερσαίας επίθεσης των ρωσικών δυνάμεων για πάνω από δύο εβδομάδες.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι “περισσότερα από 200 άνθρωποι” ενδέχεται να βρίσκονταν μέσα στην υπεραγορά τη στιγμή του πλήγματος. “Προς το παρόν, γνωρίζουμε ότι περισσότερα από 200 άνθρωποι ενδέχεται να βρίσκονταν στην υπεραγορά. Όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται ήδη εκεί για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις διάσωσης και στην κατάσβεση της φωτιάς”, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Russia has launched another brutal attack on our Kharkiv – on a construction hypermarket, on Saturday, right in the middle of the day.





As of now, it is believed that more than 200 people were in the hypermarket. All the emergency services are already on the site and providing… pic.twitter.com/9ItlGHkkEY

— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) May 25, 2024

Ο Όλεγκ Σινεγκούμποφ, ο περιφερειάρχης του Χαρκόβου έκανε λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς και 24 τραυματίες από το ρωσικό πλήγμα, που πραγματοποιήθηκε με δύο κατευθυνόμενες βόμβες.

“Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων αγνοείται. Υπάρχουν πολλοί τραυματίες”, δήλωσε ο δήμαρχος Ιγκόρ Τερέχοφ.

Εικόνες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μια τεράστια στήλη μαύρου καπνού να υψώνεται πάνω από το κτίριο. Σύμφωνα τις αρχές, 10.000 έως 15.000 τετραγωνικά μέτρα έχουν τυλιχθεί στις φλόγες.

Ο Ζελένσκι κάλεσε για άλλη μια φορά τους δυτικούς συμμάχους της Ουκρανίας να παράσχουν στο Κίεβο περισσότερα συστήματα αεροπορικής άμυνας.

Related posts

Στο 1,4% έπεσε ο πληθωρισμός στην Πορτογαλία

admin

Κάτοικοι της νήσου Μπονέρ στην Καραϊβική μηνύουν την Ολλανδία για την κλιματική πολιτική της

admin

Μπλίνκεν-Φιντάν: Η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ είναι μια κοινή δέσμευση την οποία οι ΗΠΑ περιμένουν να δουν να υλοποιείται

admin

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ θα επενδύσει ισχυρά στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική

admin

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι έφτασε στο Βίλνιους

admin

Ουκρανία: 12 οι νεκροί από το ρωσικό πλήγμα στην Οδησσό

admin

Ποια Παλαιστίνη: Οι εισαγωγές της Τουρκίας από το Ισραήλ αυξήθηκαν τον Νοέμβριο

admin

Γερμανία: Απαισιόδοξο το Υπουργείο Οικονομίας, δεν βλέπει προοπτικές βιώσιμης ανάκαμψης μέσα στο 2023

admin

Ισραήλ: Γνωρίζουμε τον ηγέτη της επιχείρησης της Χαμάς, πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του “ήδη νεκρό”

admin