Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Πυρκαγιά εξακολουθεί να μαίνεται σε χώρο αποθήκευσης πετρελαίου στη ρωσική περιφέρεια Ροστόφ

Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σε ρωσική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στην περιφέρεια Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία, που βρίσκεται στα σύνορα με την Πολωνία, και πολυώροφη πολυκατοικία υπέστη ζημιές, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης Λβιβ.

Από την επίθεση με drone στο χωριό Μαλέχιβ που βρίσκεται στην περιοχή της πόλης Λβιβ έσπασαν επίσης πολλά τζάμια σε άλλα κτίρια κατοικιών, διευκρίνισε ο δήμαρχος της πόλης Αντρίι Σαντόβι σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Ένας 70χρονος νοσηλεύεται σε μέτρια κατάσταση, πρόσθεσε.

Ο περιφερειάρχης της Λβιβ Μαξίμ Κοζίτσκι ανέφερε επίσης σε ανάρτηση στο Telegram ότι και τα πέντε μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξαπέλυσε η Ρωσία καταστράφηκαν από τα αντιαεροπορικά συστήματα της Ουκρανίας. Οι ζημιές και ο τραυματισμός του ανθρώπου προκλήθηκαν από συντρίμμια που έπεσαν, διευκρίνισε.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή τις πληροφορίες αυτές. Προς το παρόν η Ρωσία δεν έχει σχολιάσει σχετικά. Και οι δύο πλευρές αρνούνται ότι στοχοθετούν αμάχους στον πόλεμο που εξαπέλυσε η Ρωσία κατά της γειτονικής της χώρας τον Φεβρουάριο του 2022.

Η πόλη Λβιβ είναι το διοικητικό κέντρο της ομώνυμης περιφέρειας στη δυτική Ουκρανία.

Παράλληλα πυρκαγιά σε χώρο αποθήκευσης πετρελαίου στην πόλη Αζόφ στην νότια περιφέρεια Ροστόφ της Ρωσίας μαίνεται τώρα για πάνω από 24 ώρες, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου τυλίχθηκαν στις φλόγες έπειτα από επίθεση με drone που σημειώθηκε νωρίς χθες, Τρίτη, το πρωί, η οποία, σύμφωνα με πηγή των ουκρανικών υπηρεσιών πληροφοριών, διεξήχθη από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU).

“Η φωτιά στην περιοχή Αζόφ μαινόταν σε 3.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα στις 05:30 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος)”, αναφέρουν σήμερα οι υπηρεσίες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών σε ανάρτησή τους στο Telegram.

Η πηγή δήλωσε στο Reuters ότι από την επίθεση επλήγησαν οι αποθήκες Αζόφσκαγια και Αζοφνεφτεπροντούκτ οι οποίες διαθέτουν συνολικά 22 δεξαμενές καυσίμων.

Το Κίεβο δηλώνει συχνά ότι η στοχοθέτηση ενεργειακών και στρατιωτικών υποδομών, όπως και υποδομών μεταφοράς, υπονομεύει τη στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας.

Η πόλη Αζόφ βρίσκεται επί του ποταμού Ντον και σε απόσταση περίπου 16 χιλιομέτρων από την Αζοφική Θάλασσα.

ΠΗΓΗ: -

Related posts

Η Νότια Αφρική θα προεδρεύσει διαδικτυακής συνόδου των BRICS για τη Γάζα, με τη συμμετοχή του Πούτιν

admin

Βρετανία: “Το Brexit έχει αποτύχει”

admin

Καταγγελία Μπελέρη: Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας παραδέχεται ότι χρηματίστηκε από την αλβανική αστυνομία

admin

Τουρκία εκλογές 2023: Ο Ερντογάν κατηγορεί τον Κιλιτσντάρογλου ότι συνεργάζεται με τον Μπάιντεν για να τον ανατρέψει

admin

Μεσανατολικό: “Σοκαρισμένος” από το πλήγμα σε παλαιστινιακό ασθενοφόρο δηλώνει ο γγ του ΠΟΥ

admin

Ιράν: Κυβερνοεπίθεση προκάλεσε προβλήματα στη λειτουργία πρατηρίων καυσίμων στη χώρα

admin

Βομβαρδισμός του Ισραήλ στη Ράφα: Συγκαλείται εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

admin

Κρεμλίνο: Πιθανή η συνάντηση Πούτιν – Κιμ Γιονγκ Ουν αν χρειαστεί

admin

Ρωσία: Δίωξη εναντίον 86χρονου ιερέα για εκ νέου “δυσφήμιση” του ρωσικού στρατού

admin