Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προχωρούν οι ΗΠΑ για τα τουρκικά F-16

Με καθυστέρηση ενός μηνός έφτασε η σχετική επιστολή των ΗΠΑ προς την Τουρκία σχετικά με την έγκριση από το Κογκρέσο στις 26 Ιανουαρίου του αιτήματος της Αγκυρας για την αγορά 40 μαχητικών F-16 Viper και την αναβάθμιση άλλων 79 στο ίδιο επίπεδο. Επισημαίνεται πως η αντίστοιχη επιστολή για τα F-35 στην Ελλάδα επιδόθηκε στο ελληνικό υπουργείο Εθνικής Αμυνας μόλις δύο ημέρες μετά την έγκριση.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Αμυνας, αρχιπλοίαρχος Ζεκί Ακτούρκ, δήλωσε σχετικά επιβεβαιώνοντας την επίδοση της επιστολής από τις αμερικανικές Αρχές στο τουρκικό υπουργείο Αμυνας: «Λάβαμε το «Σχέδιο Επιστολών Προσφοράς και Αποδοχής» που εστάλη από τις ΗΠΑ σχετικά με το αίτημά μας για την προμήθεια 40 νέων F-16 Block-70, τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων 79 F-16 και τα πυρομαχικά, τα υλικά και τον εξοπλισμό τους. Οι αρμόδιες μονάδες μας έχουν ξεκινήσει τις απαραίτητες έρευνες και αξιολογήσεις».

Πηγές του τουρκικού υπουργείου Αμυνας τόνισαν παράλληλα ότι αναμένουν θετική προσέγγιση της Γερμανίας στο θέμα της προμήθειας Eurofihgter, μετά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Αμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι εξελίξεις αυτές έρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία η τουρκική πολεμική αεροπορία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τις διαθεσιμότητες των F-16 που έχει ήδη στο οπλοστάσιό της.

Related posts

Μπαμπατζάν: Πάμε για συντριβή – Η Ελλάδα που κάποτε χρεοκοπούσε, σήμερα είναι σε καλύτερη θέση από την Τουρκία

admin

Επίθεση φιλίας από Ερντογάν: «Με την Ελλάδα δεν πολεμήσαμε ποτέ σε αντίθετα στρατόπεδα»

admin

Παράθυρο Ερντογάν για συνεργασία Ελλάδας – Τουρκίας στην πυρηνική ενέργεια

admin

Κεχαγιά: Υπάρχει κρυφή ατζέντα της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών;

admin

«Ο γέγονε, γέγονε… Θα υπάρξει ριζική ανασυγκρότηση»

admin

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Κοινωνικό μήνυμα στα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

admin

Η απάντηση Φον ντερ Λάιεν στην επιστολή Μητσοτάκη για τις τιμές των πολυεθνικών

admin

Ερντογάν για Μητσοτάκη: Νέα επίθεση – «Αδύνατο να συναντηθούμε εάν δεν συμμαζευτεί»

admin

Καλώς ήρθε η τουρκική λίρα στα νησιά του Αιγαίου

admin