Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Οπως φαίνεται, η εβδομάδα που έρχεται θα είναι επί των διαδικαστικών – και αυτά αφορούν και το ζήτημα του καταστατικού και το θέμα του ασυμβίβαστου που τίθεται για τον Χάρη Δούκα. Η ιδέα για διαρκές συνέδριο μιας μέρας έχει και προηγούμενο: το 2004, μια παρόμοια διαδικασία έλαβε χώρα για να ψηφιστεί, μέσα σε περίπου πέντε λεπτά, η αλλαγή καταστατικού του ΠΑΣΟΚ έτσι ώστε ο επόμενος πρόεδρος να μην προκύψει από τους συνέδρους του κόμματος, αλλά εκλογή από τη βάση. Συνοπτική διαδικασία – ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Ποια είναι η διαφορά; Τότε ο υποψήφιος ήταν μόνο ένας και η εκλογή ήταν επί της ουσίας μια πανηγυρική διαδικασία.

ΘΕΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η διαχείριση του θέματος έχει πολλές παραμέτρους και το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πια πολύ κοντά στην κάλπη, με όλους να θεωρούν δεδομένες τις υποψηφιότητες έξι σημαινόντων στελεχών, που τρέχουν καμπάνια ήδη δύο μήνες: τι θα συμβεί αν, την ώρα της διαδικασίας, το σώμα αποφασίσει πως δεν εγκρίνει την αλλαγή του καταστατικού; Το συγκεκριμένο σενάριο δεν συγκεντρώνει σχεδόν καμία πιθανότητα, όμως λειτουργεί επικοινωνιακά για όλους – ο Δούκας μπορεί, αν το θελήσει, να υπονοεί απόπειρα κοψίματος, οι υπόλοιποι να τον «χτυπούν» για αντικαταστατική συμμετοχή σε ένα ακροατήριο που ενδιαφέρεται για τους θεσμικούς τύπους, την ώρα που η Χαριλάου Τρικούπη θα ψάχνει να βρει και πιο θεσμική λύση, ώστε τα βέλη να μη στραφούν και προς την ίδια.

ΑΠΡΟΣΕΞΙΕΣ

Ολη αυτή η ιστορία, πάντως, βγάζει στην επιφάνεια τον τρόπο διαχείρισης ενός καταστατικού από το όποιο κόμμα και την εκάστοτε ηγεσία. Αν το πρόβλημα αφορά κάποιον της πλειοψηφίας, επιλύεται άμεσα με την αντίστοιχη ερμηνεία χωρίς πολλές συζητήσεις, δημιουργώντας ένα προηγούμενο που διαιωνίζεται. Σε εναλλακτική περίπτωση, μπαίνουν όλοι μαζί (ηγεσίες και εσωκομματικές αντιπολιτεύσεις) σε έναν κύκλο αναβλητικότητας, αφήνοντας τα προβλήματα να «σκάνε» τελευταία στιγμή. Κυρίως: την ώρα που φτιάχνουν το καταστατικό, πολλές φορές οι αρμόδιοι δεν προσέχουν καν τις διατυπώσεις τους. Ή, ακόμα καλύτερα, τις αφήνουν επιτηδευμένα ασαφείς.

ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ;

Μια καινούργια σειρά βίντεο στο TikTok έχει ξεκινήσει η Αννα Διαμαντοπούλου, απαντώντας σε ερωτήσεις της νεότερης γενιάς και προσωπικές και πολιτικές – σε ένα από αυτά περιγράφει πώς την κοιτούσαν όταν μπήκε, στα 26 της, στο κτίριο της Νομαρχίας ως νομάρχης με κοτσίδα και φούστα με κρόσια το 1985. Ο τίτλος της σειράς λέγεται «Συγγνώμη, να ρωτήσω κάτι;» και είναι στίχος από το καινούργιο τραγούδι της Μαρίνας Σάττι «Lalalalal» – το οποίο, εκτός από επιτυχία του καλοκαιριού, έχει γίνει και τάση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Related posts

Οι «11» και ο ΣΥΡΙΖΑ: Ο πόλεμος περνά στα έδρανα της Βουλής

admin

«Απαράδεκτη η κίνηση του Ερντογάν να κάνει τέμενος τη Μονή της Χώρας», ανέφερε ο Καιρίδης

admin

Ο Μαραθώνιος και η κούρσα του Κασσελάκη στην ΚΕ – Το έκρυθμο κλίμα και οι νέες ισορροπίες

admin

Η Ασημακοπούλου «φορτώνει» τη διαρροή στον Θεοδωρόπουλο

admin

Στην Αθήνα το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας τον Δεκέμβριο – Θα παραστεί και ο Ερντογάν

admin

Νοτοπούλου: Δέχομαι καταιγισμό υβριστικών επιθέσεων μέχρι και για το πρόβλημα υγείας μου

admin

Κλειστή η άνοδος του Κηφισού – Ανδρας έπεσε στο ποτάμι στο ύψος του Ρέντη

admin

Μεταστροφές, θερμά επεισόδια και νέο μασάζ στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

admin

Φάμελλος μετά τη διαγραφή Πολάκη: Να μη δίνουμε δικαίωμα στην ΝΔ να κρύβει την πολιτική της

admin