Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιος δισεκατομμυριούχος επενδυτής θέλει να αγοράσει το TikTok

Ο μεγιστάνας ακινήτων Φρανκ ΜακΚόρτ είναι ο τελευταίος επιχειρηματίας, που εξέφρασε ενδιαφέρον να αποκτήσει την αμερικανική επιχείρηση του TikTok.










Η ανακοίνωση έρχεται μετά από την απόφαση των Αμερικανών νομοθετών, τον περασμένο μήνα, να απαγορεύσουν το κινεζικών συμφερόντων TikTok από τα αμερικανικά καταστήματα εφαρμογών, εκτός αν πωληθεί εντός ενός έτους. Η μητρική εταιρεία του TikTok, ByteDance, κατέθεσε μήνυση κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα λόγω της απαγόρευσης. Το TikTok έχει ήδη δηλώσει ότι δεν σχεδιάζει να πουλήσει την πλατφόρμα.


«Πιστεύουμε ότι αυτή ήταν μια φανταστική ευκαιρία για να επιταχύνουμε τη δημιουργία ενός εναλλακτικού διαδικτύου», δήλωσε ο ΜακΚόρτ. Ο 70χρονος αξίζει 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes, και έχει αποκτήσει την περιουσία του μέσω επενδύσεων σε ακίνητα και αθλητισμό.





Η πιθανή αγορά θα πραγματοποιηθεί μέσω του Project Liberty, μιας ομάδας υπεράσπισης του διαδικτύου που ιδρύθηκε από τον ίδιο τον επιχειρηματία το 2021 και εστιάζει στην ιδιωτικότητα των δεδομένων, μεταξύ άλλων θεμάτων. Άτομα που σχετίζονται με τον κλάδο της τεχνολογίας, υποστηρίζουν την πρόταση, μεταξύ αυτών είναι και ο Τιμ Μπέρνερς Λι – ο «πατέρας» του Διαδικτύου, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BusinessInsider.


Ο ΜακΚόρτ επιθυμεί να αλλάξει το βασικό επιχειρηματικό μοντέλο του TikTok σε ένα ανοιχτό μοντέλο, που επιτρέπει στους χρήστες και τους δημιουργούς να έχουν περισσότερο έλεγχο στα δεδομένα τους. Η ανακοίνωση δεν ανέφερε λεπτομέρειες για το πόσα χρήματα συγκεντρώνονται ή αν η ομάδα είναι, ήδη, σε συζητήσεις με το TikTok.





Ο ΜακΚόρτ, ο οποίος προηγουμένως κατείχε τους Los Angeles Dodgers, συγκαταλέγεται στη λίστα των επενδυτών που έχουν δείξει ενδιαφέρον για την αγορά της πλατφόρμας. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google, Έρικ Σμιντ, σκέφτηκε να αγοράσει την πλατφόρμα, ωστόσο, αποφάσισε να μην το κάνει. Παράλληλα, και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούχιν, είχε δηλώσει δημόσια, ότι σκεφτόταν την αγορά, παρόλα αυτά, από, ότι φαίνεται δεν διαθέτει το απαιτούμενο κεφάλαιο. Οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αντιμετωπίσουν ανησυχίες για αντιμονοπωλιακές πρακτικές αν ενδιαφερθούν.


Υπάρχει πολύ μικρή συναίνεση σχετικά με την αξία της εφαρμογής – μια αποτίμηση εκτιμά την αμερικανική επιχείρηση στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά μια άλλη λέει ότι είναι αμελητέα για τα έσοδα της ByteDance. Η πλατφόρμα μπορεί επίσης να είναι λιγότερο ελκυστική αν πωληθεί χωρίς τον αλγόριθμο «For You Page», ο οποίος έχει αποδοθεί στην επιτυχία της.


Ο ΜακΚόρτ δήλωσε, πρόσφατα, ότι δεν θέλει τον αλγόριθμο. «Αμφιβάλλουμε πολύ αν η Κίνα θα πουλήσει το TikTok με τον αλγόριθμο», δήλωσε ο ΜακΚόρτ. «Είμαστε οι μόνοι, που δεν θέλουμε τον αλγόριθμο γιατί μιλάμε για μια διαφορετική αρχιτεκτονική, έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης για το διαδίκτυο και το πώς λειτουργεί».






--.GR

Related posts

Συντάξεις Μαΐου 2022: Από σήμερα οι πληρωμές, oι ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία

admin

Αγροτικό πετρέλαιο: Πώς θα γίνει η επιστροφή του ΕΦΚ – Οι όροι και οι προϋποθέσεις

admin

Τι αλλάζει στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα από αυτό το μήνα – Πόσο αυξάνονται οι καθαρές αποδοχές

admin

Άδεια ειδικού σκοπού: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν εργοδότες και εργαζόμενοι για αναστολές

admin

ΕΦΚΑ – ΟΑΕΔ: Όλες οι πληρωμές μέχρι και τις 25 Μαρτίου

admin

Επιδότηση καυσίμων: Ποια ΑΦΜ υποβάλλουν σήμερα αιτήσεις στην πλατφόρμα του Fuel Pass

admin

Μεγάλη επιδείνωση στα ομόλογα – Στο 4,7% έκλεισε το ελληνικό 10ετές

admin

Γεωργαντάς: Δεν τίθεται θέμα επάρκειας αγαθών στην αγορά – Θα πατάξουμε την αισχροκέρδεια

admin

Στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προβλέπει αυξήσεις σε συντάξεις και νέα ρύθμιση οφειλών

admin