Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ποιες αεροπορικές συνδέσεις θα… ξεχειμωνιάσουν φέτος στο Ελ. Βενιζέλος

Με 22 επιπλέον δρομολόγια κατά τη διάρκεια του χειμώνα ενισχύει τη συνδεσιμότητά του με το εξωτερικό το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, στο οποίο μέχρι στιγμής, το 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, έχουν διακινηθεί περισσότεροι από 17 εκατ. διεθνείς ταξιδιώτες, αριθμός αυξημένος κατά 16% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ισχυροί παίκτες των αερομεταφορών, μεταξύ των οποίων και οι δύο ελληνικές Aegean και SKY express, προσθέτουν νέους προορισμούς στα πτητικά τους προγράμματα, ενισχύουν ήδη εξυπηρετούμενες γραμμές με την προσθήκη νέων δρομολογίων και αναβαθμίζουν για πρώτη φορά καθόλη τη διάρκεια του χρόνου υφιστάμενες συνδέσεις, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της Αθήνας σε year-round προορισμό.

Πιο αναλυτικά, ένας νέος προορισμός, η προσθήκη εννέα δρομολογίων σε υφιστάμενες γραμμές και η αναβάθμιση συνολικά 12 εποχικών συνδέσεων σε πτήσεις καθόλη τη διάρκεια του έτους από 10 αεροπορικές εταιρείες θα αποτυπωθούν τον φετινό χειμώνα στους πίνακες του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Εχέγγυο για τις αεροπορικές που… τολμούν και θα επιχειρούν από το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας και την περίοδο χαμηλής ζήτησης αποτελούν οι υψηλές επιδόσεις του ΔΑΑ και η ενίσχυση της θέσης της ελληνικής πρωτεύουσας ως προορισμού city break.

Το νέο δρομολόγιο

Ένα νέο δρομολόγιο τόσο για το «Ελευθέριος Βενιζέλος» όσο και για την ίδια αναμένεται να προσθέσει στο πτητικό της πρόγραμμα η Aegean από τον Φεβρουάριο. Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη εγχώρια αεροπορική εταιρεία αναμένεται να ξεκινήσει το δρομολόγιο Αθήνα – Γκραν Κανάρια τον προσεχή Φεβρουάριο με δύο πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση.

Οι 9 προσθήκες

Για την περίοδο χαμηλής ζήτησης η Aegean, η έτερη εγχώρια αεροπορική SKY express και η βρετανική easyJet αυξάνουν τη συχνότητα εννέα ήδη εξυπηρετούμενων γραμμών, ενισχύοντας τη συνδεσιμότητα του μεγαλύτερου αεροδρομίου τής χώρας με το εξωτερικό και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Aegean, η οποία βάσει σχεδιασμού αυξάνει τη χωρητικότητά της κατά περίπου 5% στο δ’ τρίμηνο τους έτους, ξεκινά από τον Οκτώβριο νέα δρομολόγια προς το Άμπου Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, συμπληρώνοντας τις απευθείας πτήσεις προς Ντουμπάι. Το συγκεκριμένο δρομολόγιο θα εξυπηρετείται 3 φορές την εβδομάδα.

Από την πλευρά της η SKY express ενισχύει το δίκτυο εξωτερικού με 7 νέα δρομολόγια. Από τον Νοέμβριο η αεροπορική θα ξεκινήσει πτήσεις προς το Γερεβάν της Αρμενίας τρεις φορές την εβδομάδα, τα Τίρανα της γειτονικής Αλβανίας πέντε φορές την εβδομάδα, το Άμστερνταμ στην Ολλανδία τέσσερις φορές την εβδομάδα και την Τυφλίδα της Γεωργίας τρεις φορές την εβδομάδα.

Στην ίδια κατεύθυνση, από τα μέσα Νοεμβρίου προσθέτει στο πτητικό της πρόγραμμα την Κωνσταντινούπολη με καθημερινά δρομολόγια, ενώ τον Δεκέμβριο ενισχύει περαιτέρω την παρουσία της στο εξωτερικό με πτήσεις τρεις φορές την εβδομάδα προς την Πράγα και τη Βιέννη.

Μία ακόμη πτήση προστίθεται από τον Νοέμβριο, αυτή τη φορά από την easyJet, η οποία θα συνδέει την Αθήνα με το Λονδίνο τρεις φορές την εβδομάδα.

Τα 12 year-round δρομολόγια

Την ίδια στιγμή, έξι εποχικά δρομολόγια αναβαθμίζονται και πλέον θα πραγματοποιούνται καθόλη τη διάρκεια του έτους, ενώνοντας την ελληνική πρωτεύουσα με δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Συγκεκριμένα, η Brussels Airlines θα διατηρήσει το δρομολόγιο Αθήνα – Βρυξέλλες τέσσερις φορές την εβδομάδα όλο τον χρόνο, ενώ και η Air Lingus, ο κρατικός αερομεταφορέας της Ιρλανδίας, θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τη γραμμή Αθήνα – Δουβλίνο καθόλη τη διάρκεια του έτους, δύο φορές την εβδομάδα κατά μέσο όρο.

Αντίστοιχα, η βρετανική easyJet θα πραγματοποιεί πτήσεις όλο τον χρόνο, τέσσερις φορές την εβδομάδα προς το αεροδρόμιο της Γενεύης, με τη χαμηλού κόστους ισπανική αεροπορική Volotea να εξυπηρετεί με δρομολόγια καθόλη τη διάρκεια του έτους τη Λυών και τη Μαρσέιγ. Τέλος, η Aegean αναβαθμίζει το εποχικό δρομολόγιο της Αθήνα – Κρακοβία και θα εκτελεί πτήσεις καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Στην ίδια λογική, 6 δρομολόγια που προστέθηκαν αυτό το καλοκαίρι στα ταμπλό του «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα εξυπηρετούνται καθόλη τη διάρκεια του έτους . Έτσι, η easyJet θα εξακολουθήσει να εξυπηρετεί τα δρομολόγια Αθήνα – Μπορντώ και Αθήνα – Βενετία, η ιρλανδική Ryanair θα εκτελεί όλο τον χρόνο πτήσεις προς το Μιλάνο και η Air Arabia θα συνεχίσει να συνδέσει την ελληνική πρωτεύουσα με τη Σάρτζα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στο ίδιο πλαίσιο, η Juneyao Air θα διατηρήσει και τον χειμώνα τα δρομολόγια προς Σαγκάη και, τέλος, η χαμηλού κόστους πολωνική LOT θα συνδέει για όλο τον χρόνο την Αθήνα με τη Βαρσοβία.

Η σύνδεση με τις ΗΠΑ

Σε ό,τι αφορά τα δρομολόγια που συνδέουν την Αθήνα με την άλλη άκρη του Ατλαντικού, παράταση δίνουν η United Airlines και η American Airlines. Συγκεκριμένα, η United, η οποία πέρυσι είχε διατηρήσει τη συγκεκριμένη γραμμή μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, θα συνεχίσει να εκτελεί πτήσεις προς τη Νέα Υόρκη μέχρι τις 21 Νοεμβρίου, ενώ αντίστοιχα η American, η οποία το 2023 εκτελούσε πτήσεις μέχρι τις αρχές Οκτώβρη, θα εξυπηρετεί φέτος τη σύνδεση Αθήνα – Σικάγο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το δρομολόγιο Αθήνα – Νέα Υόρκη (Διεθνές Αεροδρόμιο Νιούαρκ Λίμπερτι) από την Emirates πραγματοποιείται καθόλη τη διάρκεια του έτους, ενώ από τις 5 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει πάλι η Delta Airlines το αντίστοιχο δρομολόγιο, αυτή τη φορά προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Τζον Κένεντι.

Related posts

Ομιλος FDL: Συζητήσεις για απόκτηση μεριδίου της «Γενικές Μεταφορές-Αθηναϊκή»

admin

Με 69% των δικαιωμάτων ψήφου της ABBank ο Τέλης Μυστακίδης

admin

ΟΛΘ: Αύξηση 19% στα καθαρά κέρδη εξαμήνου

admin

Δράση χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού για νέους από τη Mastercard

admin

Υπεραξία 141,5 εκατ. ευρώ για ΔΕΗ από την απόσχιση της «Μεταλιγνιτικής»

admin

Λύση ψηφιακού μετασχηματισμού από την cosmoONE επέλεξαν τα Public

admin

Νέα υπηρεσία πώλησης οχημάτων από το instacar

admin

ΕΥΔΑΠ: Κίνητρο απόδοσης στη νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

admin

Διπλή διάκριση για τη Nova στα Compliance Awards 2024

admin