Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποια κριτήρια διαφάνειας για τους υποψηφίους ζητούν οι «87»

Το χρονοδιάγραμμα των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, που τοποθετεί το Εκτακτο Συνέδριο στις 1-3 Νοεμβρίου και τον πρώτο γύρο στις 24 του μήνα, επικυρώθηκε. Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, αναμένεται να συνεδριάσει και πάλι αύριο, εν όψει της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου, ώστε να καθορίσει κομβικές λεπτομέρειες της διαδικασίας: πρώτον, αν το συνέδριο θα έχει και καταστατικό χαρακτήρα (η εισήγηση για το έκτακτο θεωρείται δεδομένη) και, δεύτερον, για τις προϋποθέσεις που θα τεθούν για να μπορεί κάποιος να είναι υποψήφιος. Και εκεί τα πράγματα μάλλον περιπλέκονται περισσότερο, καθώς οι όροι συμμετοχής στη διαδικασία που τέθηκαν στο τραπέζι, σε πρώτη φάση, αφορούν άμεσα και τον Στέφανο Κασσελάκη.

Εμπόδια για τον Κασσελάκη

Σε ένα, όπως χαρακτηρίστηκε, «καλό και εποικοδομητικό κλίμα», στη χθεσινή συνεδρίαση κατατέθηκαν οι απόψεις όλων των πλευρών για τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι. Σε αυτό το πλαίσιο που τέθηκε προς συζήτηση, σε πολιτικό επίπεδο, από την πλευρά της πλειοψηφίας, δηλαδή των 87 που πλέον μετρούνται ως 100, μπήκαν και κριτήρια διαφάνειας, όπως είχε προαναγγείλει νωρίτερα με δηλώσεις της η Ολγα Γεροβασίλη: το πρόσωπο που φιλοδοξεί να ηγηθεί πρέπει να έχει καταθέσει πόθεν έσχες, να μην έχει τεράστιες οφειλές προς το Δημόσιο και, παράλληλα, να αποδέχεται το καταστατικό και να σέβεται τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος – μια πρόταση που ξεκάθαρα φωτογραφίζει την πλευρά Κασσελάκη, που εδώ και λίγες μέρες αμφισβητεί την έκπτωσή του κατά τη μεταβατική περίοδο. Και μάλιστα σε βαθμό που το Συντονιστικό των Κυκλάδων, που τον στηρίζει, να ζητάει την παραπομπή όλης της Πολιτικής Γραμματείας στο πειθαρχικό.

«Πολιτικά», έλεγαν χθες στελέχη των 87, «δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε την οιονεί διάσπαση που κάνει ο Κασσελάκης και οι υποστηρικτές του». Αλλες προϋποθέσεις που τέθηκαν στο τραπέζι, όπως το λευκό ποινικό μητρώο, δεν φαίνεται πως συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες να συμπεριληφθούν στην αυριανή εισήγηση της Πέμπτης. Αυτή η εισήγηση, που θα φτάσει προς ψήφιση στην Κεντρική Επιτροπή, θα περιλαμβάνει και τη διαδικασία κύρωσης των υποψηφιοτήτων, δηλαδή τη συλλογή των υπογραφών και την ημερομηνία κατάθεσής τους. Την προηγούμενη φορά είχαν προβλεφθεί 30 υπογραφές μελών της ΚΕ και βουλευτών, αριθμός που μέχρι στιγμής φαίνεται πως μένει ο ίδιος – αν και υπήρξαν προτάσεις για αύξησή του στις 50.

«Να πάει στη Δικαιοσύνη για το bullying»

Την ίδια ώρα, οι καταγγελίες για bullying από τη βουλευτή Κατερίνα Νοτοπούλου, με την ίδια να επιμένει δημόσια για απειλές που δέχτηκε από τον Στέφανο Κασσελάκη, έφεραν την αντίδραση του ίδιου. «Το καινούργιο είναι ότι υπάρχουν και μηνύματα αυτής της συμπεριφοράς. Ο κ. Κασσελάκης γνωρίζει ότι το ό,τι είπα είναι απολύτως αληθές, διαφορετικά μπορεί να το διαψεύσει» ανέφερε χαρακτηριστικά (Action24). Από το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη απάντησαν χθες πως η Νοτοπούλου οφείλει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη: «Tο bullying δεν είναι μια κενή λέξη. Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν υποφέρει από αυτό και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης» ανέφεραν πηγές κοντά στον μέχρι πρότινος πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Η κυρία Νοτοπούλου οφείλει πάραυτα να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη. Είναι ένα σοβαρό αδίκημα και ο Στέφανος Κασσελάκης που το έχει υποστεί ο ίδιος σε μεγάλο βαθμό και γνωρίζοντας πολύ καλά τη σκληρότητα αυτού του πράγματος, δεν θα ανεχθεί καμία σκιά στο θέμα αυτό».

Related posts

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Να αρθεί το εμπάργκο όπλων από το Ελσίνκι

admin

Πιερρακάκης: Τεχνητή νοημοσύνη, drones και μικροδορυφόροι – Τι περιέχει το ν/σ του υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης

admin

«Ας συζητήσουμε για την έξοδο της Ελλάδας»

admin

Θα είναι συντριπτική η απάντηση σε όποιον σκέφτεται να ξαναχαράξει τα σύνορα με τη βία

admin

«Κόφτης» Κασσελάκη στον χρόνο των συνεδριάσεων

admin

Προκλητικός Τατάρ: «Οι Ελληνοκύπριοι εξοπλίζονται για να χύσουν αίμα»

admin

Εξωσωματικές: Αυξάνεται το όριο ηλικίας – Τι άλλο αλλάζει με νομοσχέδιο του υπ. Υγείας

admin

Ελληνοτουρκικά: Πώς επηρέασε η απόκτηση της Belharra τις σχέσεις με την Τουρκία

admin

Τι είδε ο υπουργός Υγείας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

admin