Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ποια είναι η Business Care που πέτυχε τριπλασιασμό τζίρου

Η Business Care αποτελεί θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Hellenic Health Group (Υγεία, Μητέρα, Metropolitan Hospital, Metropolitan General, Λητώ) και δραστηριοποιείται στην υποστήριξη παροχής υπηρεσιών υγείας στο χώρο της εργασίας για επιχειρήσεις και οργανισμούς όλων των κλάδων.

Συγκεκριμένα, η Business Care έρχεται -με τη συνδρομή και το «γερό όνομα» του Ομίλου στον οποίον ανήκει- να προσφέρει κάλυψη σε επιχειρήσεις που υποχρεώνονται να διαθέτουν Ιατρό Εργασίας, Νοσηλευτή Εργασίας, Ψυχολόγο Εργασίας καθώς και Τεχνικό Ασφαλείας.

Η υπάρχουσα νομοθεσία (Ν.3850/2010) υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να διαθέτουν όλη την προαναφερθείσα στήριξη στους εργαζομένους τους και η Business Care προσφέρει το σετ αυτών υπηρεσιών σε ενοποιημένη βάση.

Το εγχείρημα αυτό αποκτά μια επιπλέον διάσταση από τη στιγμή που το αμερικανικό fund της CVC (ο μέτοχος του Ομίλου HHG) απέκτησε και την πλειοψηφία της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Ειδικότερα, μετά από το συγκεκριμένο deal, το δίκτυο της Εθνικής Ασφαλιστικής έχει τη δυνατότητα να συστήνει σε εταιρείες και οργανισμούς τις υπηρεσίες της Business Care, με το σκεπτικό πως με αυτό τον τρόπο προσφέρει ολιστική αντιμετώπιση (τη μέγιστη δυνατή γκάμα υπηρεσιών) των αναγκών των επιχειρήσεων σε θέματα υγείας, η οποία περιλαμβάνει:

  1.  Ομαδικά ασφαλιστικά συμβόλαια υγείας των εργαζομένων μιας επιχείρησης.
  2. Ατομικά ασφαλιστικά συμβόλαια υγείας για κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά (που ενδεχομένως λειτουργούν συμπληρωματικά με τα ομαδικά).
  3. Υποστήριξη της υγείας των εργαζομένων από τις επιχειρήσεις τους, μέσω της Business Care, σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

Ποια είναι η Business Care

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2006 και εντάχθηκε στον Όμιλο HHG το Δεκέμβριο του 2020. Είναι μια από τις περίπου σαράντα ΕΞΥΠΠ (Εξωτερική Υπηρεσία Προστασίας–Πρόληψης), οι οποίες είναι επίσημα αδειοδοτημένες από το Υπουργείο Εργασίας και το αντικείμενό της εστιάζεται στην Πρόληψη, γι’ αυτό και ο ρόλος των Ιατρών Εργασίας – Τεχνικών Ασφαλείας έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Στο πελατολόγιό της συγκαταλέγονται πολλές από τις μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας, όπως ενδεικτικά είναι η Teleperformance Greece, η Randstad Hellas, η Goldair Handling, οι Φαρμακοβιομηχανίες Elpen και Rontis Hellas, o Όμιλος διαχείρισης αποβλήτων πλοίων VGroup, το σύνολο των εταιρειών HHG και πολλοί άλλοι.

Οι εταιρείες-πελάτες της Business Care έχουν ομαδικά ασφαλιστικά συμβόλαια σε όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες, ενώ εδώ και πέντε περίπου χρόνια πελάτης είναι και η Generali Hellas, η οποία μετά την απορρόφηση της AXA απασχολεί περισσότερους από πεντακόσιους εργαζόμενους.

Η Business Care από τη χρονική περίοδο που εντάχθηκε στον HHG (Δεκέμβριος 2020), τριπλασίασε σχεδόν τον τζίρο της κατά τα έτη 2021, 2022 και 2023. Για το 2024 προβλέπεται περαιτέρω αύξηση των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας, τόσο μέσω των ετήσιων ανανεώσεων συνεργασιών με τους υφιστάμενους πελάτες, όσο και με την έναρξη νέων συνεργασιών με μεγάλες εταιρείες σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Related posts

Costamare: Πού διέθεσε τα κεφάλαια 100 εκατ. ευρώ από την έκδοση ομολόγου

admin

BriQ Properties: Στο €1,18 εκατ. τα καθαρά κέρδη τριμήνου

admin

Allianz: Μία από τις 50 Most Sustainable Companies in Greece για το 2024

admin

Τρία ακίνητα στο χαρτοφυλάκιο της Trade Estates, έφτασε τα 330 εκατ.

admin

Helesi: Με 30% τρέχει ο τζίρος του μεγάλου προμηθευτή κάδων

admin

Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 12/12 και την επόμενη

admin

Βακάκης: Τα σκ@τώσαμε, πρέπει να κάνουμε δημιουργική κατεδάφιση

admin

Εκδήλωση για την καινοτομία στο Ηρώδειο από την Endeavor

admin

Ο όμιλος Σφακιανάκη επίσημος διανομέας BYD στην Ελλάδα

admin