Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

(ΚΕΝΤΡΟ)ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Είπε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης στο Mega: «Προφανώς η Αριστερά, και όχι η Κεντροαριστερά, έχει πλέον τη μεγαλύτερη επιρροή από τις άλλες παρατάξεις σε αυτή τη διαδικασία». Οποιος βέβαια βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα από το γαλλικό παράδειγμα, καλό θα ήταν να κοιτάξει και τους αριθμούς: 74 έδρες του Μετώπου προέρχονται από τους αριστερούς του Μελανσόν, 59 από τους Σοσιαλιστές (που εξελέγησαν όλοι όσοι πέρασαν στον δεύτερο γύρο) και 28 από τους Πράσινους, με την επικεφαλής να πηγαίνει εξαιρετικά καλά στη δική της περιφέρεια. Οι δύο πλευρές χρειάζονται η μία την άλλη, γιατί προσδίδει χαρακτηριστικά που δεν έχει από μόνη της – διείσδυση στους νέους η μία, σοβαρότητα η άλλη.

ΟΙ ΠΡΩΗΝ

Δύο πρώην πρωθυπουργοί, πάντως, παρότι δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους για το αποτέλεσμα της γαλλικής κάλπης και την πρωτιά του προοδευτικού συνασπισμού, έβαζαν τον επόμενο στόχο: «Το μείζον διακύβευμα δεν είναι απλώς η νίκη, αλλά η διαμόρφωση μιας αξιόπιστης και αποτελεσματικής προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική» δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, κοιτώντας στην επόμενη ημέρα και τις ισορροπίες για την ανάδειξη πρωθυπουργού. «Το επόμενο μεγάλο βήμα, η συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης. Αν συνεχίσει να επικρατεί το “εμείς” και παραμεριστούν τα “εγώ”, και αυτό είναι εφικτό» έλεγε και η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα. Οταν έχεις κυβερνήσει, ξέρεις ότι τα δύσκολα ξεκινούν την επομένη του αποτελέσματος.

ΟΥΤΕ ΧΕΙΡΑΨΙΑ

Ο Κασσελάκης και ο Χάρης Δούκας εμφανίστηκαν χθες το πρωί στο Mega ο ένας μετά τον άλλον. Παρότι όμως κάθισαν στην ίδια καρέκλα του τηλεοπτικού αέρα, συνάντηση στους διαδρόμους δεν υπήρξε, καθώς όταν ο ένας έφευγε, ο άλλος ετοιμαζόταν. «Ούτε χειραψία ούτε καλημέρα» μου είπε μια παρούσα – επειδή δεν προέκυψε, όχι επί τούτου. Αν πάντως ισχύουν άλλοι ψίθυροι, δεν πολυαρέσει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ η υποψηφιότητα του δημάρχου Αθηναίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ούτε σε αυτόν ούτε στον Πολάκη, που κάνει και σχετικές αναρτήσεις.

250 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Μην είστε σίγουροι για όλες τις υποψηφιότητες που ακούτε στο ΠΑΣΟΚ, καθώς υπάρχει και ο σκόπελος των υπογραφών που πρέπει να προσκομιστούν – είτε 5.000 από απλά μέλη του κόμματος είτε από το 15% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Ο δημοσιογράφος Γιάννης Κανελλάκης, που έχει δηλώσει πρόθεση να συμμετάσχει στη διαδικασία, ήδη είπε ότι ο ίδιος προτίθεται να καταθέσει μόνο 250. Και, μάλιστα, δεν θα τις παρουσιάσει: «Θα πω είναι στο τάμπλετ και δεν τις δίνω. Μου είπαν είναι φακέλωμα να πεις τι ψηφίζεις. Είναι προσωπικά δεδομένα» ανέφερε. Δεν βλέπω να προχωράει η υποψηφιότητα – και, ειδικά, από τη στιγμή που δήλωσε πως βλέπει να αμφισβητούν τον συνυποψήφιό του Νίκο Ανδρουλάκη «και παίρνει ανάποδες».

Related posts

«Έπεσαν» και οι τελευταίες υπογραφές για την πώληση των F-35 στην Ελλάδα

admin

Ποια είναι τα δύο πρώτα νομοσχέδια που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή

admin

Ευχές Ερντογάν σε Μητσοτάκη για την 25η Μαρτίου

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Ομολογία Σκυλακάκη στη Βουλή – Χωρίς σχέδιο η κυβέρνηση απέναντι στο ενεργειακό κόστος

admin

Mε μήνυμα Μητσοτάκη οι ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό

admin

Μητσοτάκης: Σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας

admin

Στις 5 Σεπτεμβρίου στην Άγκυρα ο Γεραπετρίτης για να συναντήσει τον Χακάν Φιντάν

admin

Επίσκεψη

admin

Επιστροφή στον «πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό»

admin