Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

Δαχτυλίδι

Κοινό μυστικό εντός και εκτός Χαριλάου Τρικούπη είναι ότι, όσο σχεδιαζόταν η πορεία του κινήματος προς την ευρωκάλπη, το ζήτημα της διαδοχής του γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέα Σπυρόπουλου, είχε τακτοποιηθεί άτυπα, με το «δαχτυλίδι» να είναι έτοιμο να παραδοθεί στο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Νίκο Μήλη. Βεβαίως, αυτή η εσωτερική άτυπη διευθέτηση είχε γίνει στη βάση ότι ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θεωρείτο καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου φαβορί για την πρωτιά στο πράσινο ευρωψηφοδέλτιο. Μετά το δυσάρεστο μήνυμα που επεφύλασσε η λαϊκή ετυμηγορία χθες για τον νυν γραμματέα, ψίθυροι από το πράσινο στρατηγείο εκτιμούν πως το σενάριο για την πορεία του Ανδρέα Σπυρόπουλου μπορεί να γίνει ακόμα πιο δυσάρεστο, καθώς λέγεται πως δύσκολα θα μπορεί να σταθεί στο εξής ως γραμματέας, εξέλιξη την οποία ο ίδιος δεν αναμένεται να δεχθεί αδιαμαρτύρητα.

Πράσινη η μισή Κρήτη

Τόπο φαίνεται πως έπιασε η επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη να βάλει ξανά στην Κρήτη και συγκεκριμένα στον τόπο όπου μεγάλωσε, το Ηράκλειο, την τελευταία του μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση πριν από την ευρωκάλπη. Τα χθεσινά αποτελέσματα έβαψαν πράσινο το μισό νησί: τον Νομό Ηρακλείου που έγινε πράσινος από ροζ που ήταν στις ευρωεκλογές του 2019 και τον Νομό Λασιθίου, τη γενέτειρα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που επίσης χθες έγινε πράσινη από μπλε που ήταν το 2019. Συνολικά ανά την επικράτεια, μέχρι χθες αργά τη νύχτα, η Χαριλάου Τρικούπη κατέγραφε πρωτιά σε αυτούς τους δύο νομούς, ενώ σε ακόμη 19 νομούς τερμάτιζε δεύτερη.

Μπάρμπεκιου στο Καστρί

Κάλεσμα στο Καστρί είχε απευθύνει χθες ο νέος ένοικος της ιστορικής κατοικίας «Βίλα Γαλήνη», Κωστής Κατσανέβας, προς εκπροσώπους από όλο το φάσμα του ΠΑΣΟΚ για μια εκλογική βραδιά με μπάρμπεκιου στο σημείο της βεράντας όπου συνήθιζε να δέχεται καλεσμένους τόσο ο προπάππους του ο Γέρος της Δημοκρατίας όσο και ο Ανδρέας Παπανδρέου ως πρωθυπουργός τη δεκαετία του ’80. Στο μενού υπήρχε πρόβλεψη για παϊδάκια κοτόπουλο, χοιρινές μπριζόλες λαιμού, σεφταλιές και κεμπάπ, τα οποία θα συνοδεύονταν από μπίρες, τσίπουρο και κρασί. Πριν καθίσουν ενώπιον της γιγαντοοθόνης στον κήπο, όσοι ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση του εγγονού του Ανδρέα (που είναι ο μόνος από τα εγγόνια που ασχολείται ενεργά με την πολιτική) πέρασαν από τη δοκιμασία της γραπτής πρόβλεψης του πρώτου «έξιτ πολ». Πρόσκληση για να λάβει μέρος στη νεανική παρέα είχε λάβει και ο Νίκος Παπανδρέου. Εκτός από τον θείο του, ο νεαρός απόγονος της ιστορικής πολιτικής οικογένειας παραδέχεται ότι στήριξε ανοιχτά και τον Γιώργο Τσούμα, ένα στέλεχος της νέας γενιάς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το οποίο ο ίδιος θεωρεί «ικανό και αξιόλογο».

Related posts

«Πράσινο φως» από την ΑΔΑΕ για την ενημέρωση Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ

admin

Μητσοτάκης για πυρκαγιές: Διδασκόμαστε από την εμπειρία, διορθώνουμε κάθε αστοχία

admin

ΚΥΣΕΑ: Πράσινο φως για την προμήθεια συστημάτων SPIKE-NLOS

admin

Πώς φτάσαμε στον διπλωματικό πόλεμο Ελλάδας – Λιβύης

admin

Σπύρος Πνευματικός: Συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή ζητά μετά την κυνική δήλωση για τους καρκινοπαθείς

admin

Πειθαρχούν μέχρι νεωτέρας

admin

Παράτυπη… πειθαρχία

admin

Τον Νικόλα Φαραντούρη από το think tank του Τσίπρα επιλέγει ο Κασσελάκης

admin

Γάμος ομόφυλων: Αποχή αποφάσισε ο Πλεύρης – «Δεν μπορώ να ψηφίσω»

admin