Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πενήντα χρόνια λειτουργίας γιόρτασε η Europa Profil Αλουμίνιο στην Ελλάδα

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1974 από τον κ. Λυμπαρέτ Τ. Τζιρακιάν και τον κ. Γρηγόρη Τζιρακιάν και σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς στον κλάδο, έχοντας σημειώσει την τελευταία τριετία μέση ετήσια αύξηση τζίρου κατά 22% και την τελευταία εξαετία, αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 210%, αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού κατά 70%, ενώ στο ίδιο διάστημα, διπλασίασε τον κύκλο εργασιών προερχόμενες από εξαγωγές και τριπλασίασε την παραγωγική της δυναμική και την εμπορική της δραστηριότητα.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, έχοντας ολοκληρώσει πρόσφατα ένα ευρύτερο επενδυτικό πλάνο ύψους 27 εκατ. Ευρώ με στόχο τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της παραγωγικής της διαδικασίας, η εταιρεία σήμερα διαθέτει πενήντα και πλέον κωδικούς πιστοποιημένων προϊόντων – οι οποίοι μεταξύ άλλων, χρησιμοποιούνται σε ποικίλες εφαρμογές των κατασκευών, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της βαριάς βιομηχανίας – ενώ σε επίπεδο εξαγωγών η εταιρεία έχει παρουσία σε 25 και πλέον χώρες.

Με περισσότερους από 400 εργαζόμενους και 2.000 πιστοποιημένους και εκπαιδευμένους κατασκευαστές αλουμινίου, ένα δίκτυο με περισσότερες από 50 εκθέσεις EUROPA CLUB αλλά και ένα πρωτοποριακό τμήμα έρευνας και ανάπτυξης με εξειδικευμένους βιομηχανικούς σχεδιαστές, η εταιρεία διαθέτει την υποδομή, την τεχνογνωσία και την ευελιξία, για να ανταποκρίνεται με εξατομικευμένες λύσεις σε κάθε μικρή ή μεγάλη πρόκληση.

Τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, η εταιρεία τίμησε όλους όσοι συνέβαλαν στην ανάπτυξή της, σε μια επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, στην οποία παρευρέθηκαν πελάτες και συνεργάτες της εταιρείας, εμπορικοί συνεργάτες, εκπρόσωποι τεχνικών και αρχιτεκτονικών γραφείων αλλά και κυβερνητικών και θεσμικών φορέων.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε με χαιρετισμό της η κυρία Τζοβάννα Παλυβού, Public Relations & Health Department Director της Europa Profil Αλουμίνιο A.B.E. την οποία στην συνέχεια διαδέχθηκε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Στην ομιλία του ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, εξήρε την προσφορά της Europa σημειώνοντας:

«Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να παρευρίσκομαι εδώ σήμερα σε μια βραδιά που σηματοδοτεί, όχι μόνο την επιτυχημένη μέχρι τώρα πορεία της Europa, αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά της. Και είναι πέραν πάσης αμφιβολίας πως η Europa έχει διαχρονικά αφήσει και συνεχίζει να αφήνει ένα πολύ θετικό αποτύπωμα σε πολλούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, στην ενίσχυση της απασχόλησης, στην αύξηση των επενδύσεων και της παραγωγικότητας και στην ενίσχυση των εξαγωγών, ενώ ταυτόχρονα συμβάλει με τη δράση της στο όραμα για την Ελλάδα του αύριο, την Ελλάδα της καινοτομίας, την Ελλάδα της εξέλιξης, την Ελλάδα της εξωστρέφειας.»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου, κ. Γεώργιος Μεντζελόπουλος δήλωσε:

«Η Europa, που σήμερα γιορτάζουμε τον μισό αιώνα λειτουργίας της, έδωσε μια άλλη διάσταση στα «κουφώματα» αλουμινίου, καταφέρνοντας να τα κάνει βασικό χαρακτηριστικό και σημείο αναφοράς και διαφοροποίησης στην οικοδομή. Συνέβαλε ουσιαστικά στην εξέλιξη των Αρχιτεκτονικών Συστημάτων, στην Ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση των Νέων και Υφιστάμενων κατοικιών και φυσικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής στα σπίτια μας.»

Στον λόγο που απηύθυνε ο ιδρυτής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Europa Profil Αλουμίνιο A.B.E. κ. Γρηγόρης Τζιρακιάν, ανέδειξε σημαντικές πτυχές από την πορεία της εταιρείας και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση του οράματος για μια πρωτοπόρο βιομηχανία διέλασης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Στην μακρόχρονη πορεία της και παρά τις όποιες προκλήσεις, η Europa κατάφερε να αποδείξει πως το όραμα και η εμπιστοσύνη των εργαζομένων και των συνεργατών μας, ήταν τόσο μεγάλη που δεν επέτρεψε την παραμικρή παρέκκλιση από τον κοινό μας στόχο, που δεν ήταν άλλος από την ανάπτυξη σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης, τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και λύσεων και την επένδυση στον άνθρωπο.»

Κατά την ομιλία της η κα Ανούς Τζιρακιάν, Αντιπρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Europa Profil Αλουμίνιο A.B.E. ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την εμπιστοσύνη τους όλα αυτά τα χρόνια και αναφέρθηκε στις επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί αλλά και στην ηγετική θέση της εταιρείας:

«Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα γιορτής, όχι μόνο γιατί συμπληρώνουμε 50 χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας, αλλά γιατί βρίσκομαι ανάμεσα σε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία σας όλα αυτά τα χρόνια. Αυτά τα 50 χρόνια έχουν μία λέξη που τα χαρακτηρίζει: το μαζί! Όλα όσα έχουμε πετύχει αυτά τα 50 χρόνια και όλα όσα θα δημιουργήσουμε τα επόμενα 50 χρόνια, θα τα καταφέρουμε μαζί!»

Related posts

Πειραιώς: Εν αναμονή της έγκρισης για Ηρακλή ΙΙ

admin

MIG: Με ποσοστό 5,48% η Ratio Holding της κας Δέσποινας Ηλιοπούλου

admin

Υπογράφεται σήμερα τριετής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στη ΔΕΗ

admin

Νέο έργο πληροφορικής ανέλαβε η Q&R από την ΚτΠ

admin

Νέο υποκατάστημα της Παγκρήτιας Τράπεζας στην Τρίπολη

admin

ΔΕΗ: Fitch και S&P δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην εξαγορά της Enel Ρουμανίας

admin

Pink Woman: Κάλυψε τη ζημιά της Covid με κέρδη 3,7 εκατ. ευρώ

admin

Μέχρι την Κυριακή οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης ΟΑΕΔ – Cisco στην κυβερνοασφάλεια

admin

Επενδύει στο Douleutaras ο όμιλος Olympia

admin